Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15862 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Slutspelskrönika nr 3

Här kommer den tredje slutspelskrönikan

 

Slutsp… Silly season vecka 1.


Hur såg ni ut då pucken rasslade in bakom Greiss med endast 26 sekunder kvar av matchen?
Min haka rasade ner på golvet och försökte febrilt gömma sig under soffan för att slippa se skiten som utspelade sig på tv´n. Greiss hade ju varit helt felfri fram tills slutet av matchen. Räddningarna han gjorde var ju så fenomenala att jag för ett ögonblick trodde på gud.
Som så många av er säger, så gjorde Brynäs det här (under omständigheterna) bra. Vi hade ju vid ett tillfälle hela sju ordinarie spelare skadad i slutspelet. Vi hade 11 juniorer i truppen de sista två matcherna. Och ”vi” pressade vargarna med ett offensivt och frejdigt spel. Det fysiska spelet är ju också något de övriga kvartsfinalserierna saknar.
Nu blir resten av slutspelet fullständigt ointressant. Det enda jag kan säga är… Jag hoppas det blir en repris från finalen 1978, AIK mot SAIK. Svart-gult mot gul-svart… Inget av de lagen har någon speciell attraktion hos mig men, det nostalgiska och oväntade skulle göra att en sådan final skulle vara riktigt sevärd.
Och i och med den sista förlusten så blev det ju inte som jag hade sagt, sex matcher med Brynäs som slutgiltig vinnare. Det blev fem matcher där jag dagen efter fick ett samtal från min farsa, som febrilt försökte dölja det faktum att han fortfarande följer Brynäs, och inte alls var förbannad över det som hänt.
- Vad var det jag sa? De skulle åka ut… De skulle vinna en match, men sedan skulle det bara gå åt helvete.

Det sved i hela kroppen att behöva erkänna att man hade fel. Speciellt mot farsan…
Men det är som jag brukar säga. ”Det är bara att bryta ihop och komma igen.” Och i mitt samtal med Sundlöv så fick jag känslan av att de smygande, har en känsla av att de håller på att bygga upp något bra. Den enda skrämselfaktorn nu är NHL. Ekholm och Silvferberg är ju två kanonspelare som kan lämna för den nordamerikanska ligan. Även Rödin ser väl ut att vara förlorad… eller får vi fortsätta låna honom av Vancouver?
Michael Sundlöv menade att de hoppades att de skulle kunna komma överens med Kahnberg. Samtidigt så vet de att han och familjen har hus i Göteborg. Och tidigare under säsongen så pratade han i media om att han längtade hem. Så det krävs nog inte allt för mycket från Frölunda, för att han ska välja att återvända…
Och om nu det fasansfulla händer, Silvferberg väljer att åka över andra sidan pölen och Kahnberg går tillbaks till Göteborg. Ja, då sitter vi med en trupp utan en uttalad sniper. Och det vore ju inte det bästa utgångsläget. Jag kommer att återkomma till det här lite längre ner i krönikan.
Andreas Dackell har nu efter det snöpliga slutet av säsongen i lugn och ro kunnat fundera, och som det verkar… så kommer han att välja att fortsätta en säsong till. Sättet som laget åkte på plumpen och hans skada alldeles innan slutspelet, har gjort att en revanschlystnad har slagit till i den superbt smarte lagkaptenen. Så vad Sundlöv kunde utläsa så tror han att vi har Dackell i truppen även nästa säsong.
Och jag kan bara säga det, att om Dackell nästa säsong kan fortsätta att hänga på och vara en sådan absolut styrka i T.ex. boxplay. Så vill jag absolut ha honom i truppen. Det finns ingen i elitserien som har ett sådant spelöga och smartness som Dackell.
Hur ser det ut då nästa säsong för laget? Vilka är på väg in?
Tja, jag tänkte ta in det här med det eventuella sniperproblemet i den här kategorin. För om både Kahnbergoch Silvferberg försvinner så måste klubben ut och leta. Rykten säger lite också att Widing vill tillbaks till Brynäs. Inget som jag hörde Sundlöv nämna men… Han vore välkommen.
Men jag har kikat lite på vad som skulle kunna lösa våra ”problem”.
¤ Damien Fleury i Västerås har nämnts i meningar med Brynäs. Just nu verkar dock Luleå ligga bäst till. Jag tror dock att Brynäs skulle vara ett bättre alternativ för den kvicke fransosen.
¤ Jesper Ollas i Leksand sitter på ett utgående kontrakt och är därmed fri att gå var han vill. Och även fast det brukar ta emot att ta in Leksingar i laget så ser jag inga större svårigheter med Ollas.
I det närmaste grannområdet så har vi följande intressanta spelare.
¤ Pertu Lindgren som den här säsongen spelat med Lukko Rauma. En väldigt skicklig center med NHL erfarenhet i blodet.
¤ Dion Knelsen i Sparta Sarpsborg. En ung kanadensare som verkligen visat att han kan göra toppresultat i den europeiska hockeyn.
Sedan får vi ju se om den nye tränaren kan tänka sig att ha Pavel Brendl i laget. För där har vi ju med egen erfarenhet, vetskapen att han kan göra mål. 
Sedan så har ju klubben kikat lite på någon som kan ersätta Dale Clarke. Och de tror sig ha hittat den i Victor Bartley i Rögle. De har studerat honom under en tid och han skulle absolut kunna tillföra allt det som vi behöver.
För tyvärr, det som såg så underbart bra ut på försäsongen med Dale Clarke, blev allt annat än njutningsbar. Jag var ju T.ex. övertygad om att Dale skulle vara bättre än J. Hietanen. Men det har funnits tillfällen den här säsongen då jag varit sugen på att åka ner till Småland och tvinga Juuso med tillbaks till Gävle och Brynäs.
Ja just ja… målvaktssidan som nu i slutspelet visade sig vara en avgörande nackdel för oss. Där slungar jag ut det hela som en fråga till er. Och jag hoppas på många svar i T.ex. forumet.
Vad anser ni vore det bästa, ska Sundlöv slänga sig på telefonen och höra med allvärldens agenter om någon målvakt… eller ska han bara plocka upp Oskar Dansk?
Min uppfattning är solklar. Självklart så ska Oskar Dansk få ett A-lagskontrakt, då jag är övertygad om att han och Svedberg skulle kunna bli ett av ligans bästa målvaktspar. Dessutom torde det inte bara vara det bästa utan även det billigaste alternativet. Och tyvärr, så är det ju inte direkt något pengaregn över vårat kära Brynäs.
Avslutningsvis så skulle jag vilja tacka Michael Sundlöv, Torbjörn Risve och Håkan Westergren för den trevliga dagen på Läkerol Arena. Dottern tackar även Tomas Thelin…