Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Slutspelskrönika nr 2

Staffan Nyblom's andra slutspelskrönika

 

 

”Brynäs ska mosa Färjestad.”

Jag är en stolt Brynäsare idag. Så stolt… Tror hela byn hörde när segerpucken sattes igår. Jag vrålade och studsade, slog med nävarna i dörrkarmen av lycka. Min dotter gjorde samma sak. Min hustru satt på nedervåningen och smygtittade hon också. Se, jag börjar få den ”ointresserade” Boden/Leksing hustrun att gilla världens bästa Brynäs. Men hur dyr var den här segern? Ja, frågar vi dem som är redo att kyssa Calle Järnkroks skridskor så är den extremt dyr. Och jag är faktiskt villig att hålla med. Det har debatterats det här dygnet ganska vilt om det var en just eller ojust tackling. Jag försöker välja att säger så här: Om man ska gå efter regelboken, så är den inte ojust. Järnkrok vänder sig om för att finta/undvika Holtet som kommer dundrande i 120 blås. Järnkrok böjer sig ner och får då olyckligt smällen rakt över huvud och axlar. Vad jag kunde se så var där ingen armbåge eller klubba ivägen heller.
MEN… (Det går fan inte att hålla sig saklig) Det vettifan om han inte tog några skär för mycket… Nu är ju jag tämligen färgad så jag tycker och räknade till att han tog tre skär EFTER det att Järnkrok vänt sig om. Och då kan vi genast spekulera om det faktum att han stod med … ja, ryggen vänd mot Holtet som genom den smällen målar sargen med Järnkrok. Och i det fallet, ja då är det en solklar utvisning, rent av matchstraff… Nu fick inte ens Holtet 2 minuter.
Det som verkligen förvånar mig över det här, är att det faktiskt finns en oskriven lag mellan spelarna. Och den oskrivna lagen stavas respekt. Man dundrar inte på en spelare som står med ryggen vänd mot en, intill sargen. Det kan så lätt ske vidriga skador då. Holtet verkar inte ha fattat vad det betyder. Och…
Nä… jag kan inte fortsätta med det här nu. Jag kan inte fortsätta prata om den här händelsen utan att bli personlig och ta upp domarinsatsen som var … låt oss bara säga, medioker.
Jag jublade då de intervjuade Granström. Han menade att Mikael Johansson hade brutit benen åtminstone fem gånger där ute. De verkar spela italiensk fotboll… Bullseye Granström, bullseye.
Och det har varit i luften under hela kvartsfinalen. Man har märkt det på spelarnas hållning att det inte är rosenblad mellan de båda lagen. Och vilka tacklingar det har delats ut än så länge i vår kvartsfinals serie. Ingen annan kvartsfinal har den här spänningen. AIK, redan i första matchen punkterade de sin kvartsfinal. Djurgården som skröt så förbannat förra säsongen om vinnarmentalitet, de ser ut att vara helnöjd med att endast ha tagit sig till kvartsfinal den här säsongen. Skellefteå har helt tappat vinnarinstinkten. Men se, det var ju lite det man varnade dem för. Serielunk och slutspel är två helt skilda saker.
Brynäs däremot, fy fan… Här snackar vi om en vilja som totalt övervinner klass. Färjestad har i mina ögon inte varit förtjänt av en 2-0 ledning i matcher. De har som jag skrev i förra krönikan, en otrolig individuell kunskap. Som när de får spela fyra mot fyra. Där får deras otroligt tekniska spelare nog med yta för att vara farligare än en arg svärmor med brödkavel.
Men om vi ser på spel fem mot fem så är det Brynäs hela tiden. Vi har spelare som BACKAR ifrån ett vilt skrinnande Färjestad. De är stora och tunga. Men med den lasten de drar på sig själv, så blir de slöa.
Inför match tre så skickade jag ett meddelande till Alexander Sundström där jag menade att jag vägrar tro att Fjärtstad är bättre. Och jag ska ner den 18.e för att se er live då ni efter den matchen tar klivet in i semifinalspelet.

Men skadorna då?
Ja, … Hörde ni förresten att Lasse Jonsson hade fått en puck i ansiktet på värmningen igår. Men han spelade i alla fall. Jag tror att vi nu i frånvaron av Dackell har en fantastisk lagkapten. Vilken kämpe han är den gode… hrm… dalmasen.
Men saknaden av Svedberg, Dackell, Nordqvist och nu Järnkrok är enorm. Det är ju inte direkt lirare som är slit och släng heller. Det är de bästa poängplockarna som är borta. Men samtidigt så måste jag säga att jag inte är direkt orolig. Vi har fortfarande ett slagkraftigt lag. Och jag VÄGRAR tro att de ska bli svagare nu. Färjestad var ju så otroligt överlägsen i media redan innan. Vi vet att vi åker ifrån dem. Vi vet att det är så förbannat lätt att få den psykotiske Dick att spåra ur. Det här ska vi bara greja… Det finns inget annat än vinst just nu. Killarna är levande stridsvagnar och det finns bara en väg att gå.
Som min kära dotter sa igår… Och jag måste tillägga att jag blev förvånad över att höra det från en fyraårig tjej.
”Brynäs ska mosa Färjestad.”
Mosa??? Hörde jag rätt nu? Jo, hon sa mosa.
Och det var så spontant att jag inte kunde låta bli att skratta.