Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Slutspelskrönika

Här kommer Staffan Nyblom's krönika inför slutspelet

 

SLUTSPEL

Nu råder följande fråga. Vilket kaffe smakar bäst i sängen tillsammans med LeMat? Vill man ha ett gott svart kaffe med ett sting i som får en att undra om inte en tiger rivit en i ryggen? Eller vill man ha ett blaskigt, lila kaffe som nästan perverst försöker efterlikna det ”riktiga” kaffet?
… Nu kanske jag bör tillägga för alla dem som aldrig läst mina ord, att det här INTE, är manus till programmet ”Vad blir det för mat”. Jag pratar kvartsfinal i ishockey.
Jag skrev i förra krönikan att jag var övertygad om att Färjestad skulle välja Brynäs.
– Varför trodde du på Färjestad?
Jo, av den enkla orsaken att Färjestad, är det enda lag av de topp fyra som inte har haft det överjävligt svårt mot just Brynäs. Det kändes som det mest naturliga valet faktiskt. Hv71 valde sista slutspelslaget AIK. Jag ställer mig en aningens funderande mot det här. AIK, är i alla fall jag förbryllad över. Det här är ett lag som jobbar, jobbar och åter jobbar i sextio minuter KONSTANT… Inget annat lag i serien jobbar så hårt som dem. Dessutom, så har de en levande fantom i målet. Utöver det, så har de Sveriges absolut, with no questions, bästa tränarparet i ligan. Hade jag varit tränare för Hv71, ja… då hade jag valt Djurgården. Jag hade valt Djurgården i 10 av 10 gånger. Undrar ni varför? Jo av den enkla anledningen att Hv har ett psykiskt övertag på ”farmen”. De är inte bara bättre i allt i spelarmaterialet. Utan de har även ett gigantiskt övertag psykiskt. Jag tror inte det hade krävt mer än fyra matcher mot Djurgården. Mot AIK däremot… bli inte förvånad om AIK spelar semifinal.
Men vi vänder tillbaka till Brynäs och deras kvartsfinal. Färjestad är grymt bra på papper. Men har under säsongen varit äckligt dålig ibland. Jag tycker inte de har ett målvaktspar som fullt ut går att lita på. Salak är en jäkligt bra målvakt. Men om vi ser på vad vi har att presentera så har de inte plus i kanten. Dessutom så har ju Salak släppt in en hel del puckar som kraftigt kan ifrågasättas. Deras backar är ibland väldigt virriga. Det kommer ibland fram stora autobahns för motståndet att ta sig fram mot mål på. Men en sak har de som vi i Brynäs kanske skulle behöva lite mer av. Och det är individuella spelare som kan göra det där spektakulära.
Men vi vet ju alla att det här är ett lagspel. Färjestad har varit för bra för oss tidigare säsonger. Men numer så har det ebbats ut och vi har ju tagit tre segrar mot Färjestad den här säsongen. Att Färjestad vann med 3-0 i lördags spelar ingen roll. Färjestad hade chans på serieseger och en miljon kronor… För Brynäs, så hade det inte spelat någon roll om de vunnit eller inte. Färjestad hade ändå valt dem då inget annat av de fyra topplagen vill ha något med Brynäs att göra. Det är Brynäs som är skräckmotståndet i slutspelet den här säsongen.
Men om vi blåser bort hybrismolnet också, så träder en del fanskap upp. Andreas Dackell som fick handleden bruten. Hans magiska handleder var ju en av våra viktigaste recept i vår ugnstekta guldstek med potatiskrocketter.
Media som bombarderar med orden ”Czarnecki har skrivit på för Fjärtstad”.
”Czarnecki tror inte på sitt egna lag.”
… Nej, och Lars Ohly och Fredrik Reinfeldt är bästisar också…
Men det jag ser mest allvarligt på är det faktum att Svedberg blev skadad. Det var ju där vi verkligen hade mästarkänslan. Svedberg utvecklades under säsongen till en så fantastisk målvakt att man hade god lust att gå ner på knä framför honom och Pekka och skrika:
HALLELUUUJA, JAG ÄR INTE VÄRDIG ER GUDOMLIGHET.
Det rådde ju ingen tvekan om att vi hade ligans bästa målvaktspar i Svedberg och Greiss. Nu, får Oskar Dansk stå och hålla i båsdörren under tiden som Greiss får ha kul på isen. Men snacka om hungrig och ivrig han kommer att vara om han kommer få chansen att hoppa in i en slutspelsmatch. Jag ser bara fram emot det här slutspelet. Det finns inte mycket jag känner oro över.
Nu hoppas jag bara att Brynäs har lite is i magen och inte totalt kör över Färjestad. Jag, tillsammans med familjen tänker åka ner till Gävle över en weekend. Jag vill se min hemstad och frugan är riktigt förtjust i staden. Och samma helg så spelar eventuellt Brynäs den sjätte matchen på hemmaplan. Och den vill jag inte missa då.

Väl mött i Läkerolen.