Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 23

Staffan Nyblom's 23 krönika kommer här

Ingenting är omöjligt.

Den här sjundeplatsen verkar vara placeringen vi ska sluta på. För inte verkar det som om laget har nog med pondus just nu för att kunna kliva upp högre. Visst, Djurgården har samma poäng, bara målskillnaden gör att de ligger över oss. Men jag tror ändå att vi kommer sluta sjua. Det känns just nu som det då man kikar på spelet som presenteras. Visst, visst… Skellefteå är förmodligen det absolut bästa laget i elitserien just nu då de har lagt in slutspelstempot för att vinna serien. Brynäs lunkar vidare och undviker skador. För visst måste det vara så, då inte ens Granström är ”in your face” på motståndarna vid varje avblåsning?
Men visst borde väl ändå Brynäs ha FÖRSÖKT att vinna matchen? Jag fick känslan att de inte brydde sig allt för mycket om att matchen i ganska jämn takt bara gled dem ur händerna. Jag var så förbannad att jag skyfflade i mig mitt lösviktsgodis för att inte skälla och vråla som en rabiat idiot mot tv apparaten… med konsekvensen att jag sedan trodde jag skulle spy resterande del av kvällen.
Men samtidigt som det ser ut så här just nu för laget… så är jag inte orolig… nej, det … tror jag inte i alla fall.
För det blir alltid så här för Brynäs. Ett landskampsuppehåll och laget tappar allt. ALLT som de möjligen hade innan landskamperna. Det verkar som om de matar killarna med gammal ”ful-diesel”. Det tar evigheter för dem att komma igång. Men när de väl är igång så är de svårstoppade. Jag hoppas att de kommer igång lagom till slutspelet. För då jäv…
Just nu ryktas det ganska mycket… i många olika former om Brynäs. Czarnecki är på väg bort, ”LillHonken” är på väg in, Somervuori är påväg bort, Kahnberg längtar hem… Ja, en jäkla massa olika saker.
Så här ser jag på det.

¤ Czarnecki har blivit citerad i Expressen(ni vet, tidningen som ljuger till 99% av det de säger) att han är ”på väg” att lämna Brynäs. ”Jag vill vinna något”.
Jag vill inte ställa mig och peka med hela handen. Men snälla någon, Fundera lite på vad det är han säger. De har tagit med ett peptalk som Czarnecki gav till spelarna.

?"Det är vi här nu och det är det enda som gäller. Ta vara på den bästa tiden som finns. Vi har jobbat här ihop ett helt år och från första datumet med sommarträningen och hela vägen fram. Nu ska det vara som roligast och då gäller det jävlar att göra allt för att vinna hockeymatcher. Det som händer i framtiden är egentligen helt ointressant".

Det han menar är ju att killarna ska ge allt. Det vankas slutspel och det är ju det de har jobbat så hårt hela säsongen för att nå. Han har med en klausul i sitt kontrakt av personliga skäl. Ja självklart, det skulle jag ha också om jag var tränare och gjort ett sådant intryck som han på den Svenska hockeyn. Han är ju en av lagets stjärnor. Tror ni inte några av spelarna i laget har klausuler i sina kontrakt? Jag känner ingen oro att han T.ex. inte tror på laget… Niklas är så pass professionell, att om så hade varit fallet, så hade han självmant gått från klubben för länge sedan.

I alla fall så väljer jag att vinkla det så inför mina blåögda ögon.

¤ Johan Holmqvist har under en tid varit ett ganska hett namn i ryktesvägar mot Brynäs. Jag tror också att han kommer att tillhöra Brynäs nästa säsong. Men om det skulle vara på grund av det som han inte var med i laguppställningen igår (lördag)… Det låter jag vara osagt.
Men jag är en av dem som välkomnar ”Honken” med öppna armar plus ett varningens finger. Jag tror inte han kan komma till oss och tro att han med en gång är en given etta. I mina ögon så blir Honken tvåa. Svedberg (om nu inte han också sticker till NHL) är för mig en eller två klasser bättre än Honken. Men samtidigt, man känner heller inte igen Honkens spel i Frölunda mot för då han var i Brynäs. De har misshandlat honom i mina ögon…
Jag hoppas evinnerligt att Pekka kan reparera honom.

¤ Somervuori har ju sagt att han trivs i laget (vilken säger inte det om sin klubb) och kan tänka sig att stanna. Men samtidigt så måste vi också veta det att hans lönekuvert i Brynäs lätt kan fyllas på med många tusenlappar i en annan klubb. Kontraktet är på väg att gå ut och han sätter en gammal, klassisk press på sin sportchef. Om du vill ha mig kvar så måste du nog komma med lite mer än sist.
Jag personligen känner ingen rädsla. Vill klubben ha honom kvar så kommer de hosta upp lite mer till honom. De kanske presenterar någon form av bonus i kontraktet om han uppnår det och det.

¤ Kahnberg har det ju inte lätt. Han har dragits med sina skador och sjukdomar och nu i matchen mot Skellefteå pangade Granström en puck i plytet på honom så han var tvungen att sy fem-sex stygn. Han fortsätter att kriga och kommer vara en otroligt viktig kugge i slutspelet om han vågar kliva fram. Som jag ser det så, gör han ett riktigt bra slutspel, så kommer de att erbjuda honom ett fint kontrakt. Annars får han nog ta och åka hem till Göteborg och spela Allsvenskan med Frölunda.

Jag hörde några säga att Skellefteå lär ju välja Brynäs direkt nu då det blir slutspel… Inte alls omöjligt. Men samtidigt så vet de att Brynäs spelar ett liknande spel som de gör. Och de har förbannat svårt mot Brynäs i Läkerolen. De kan inte räkna med att de kommer att vinna enkelt om de väljer Brynäs. Jag tror inte att Hv eller Skellefteå kommer att välja Brynäs faktiskt.
Jag tror att det blir Färjestad som väljer oss. Vet inte riktigt varför men den känslan har jag. Hv kommer att välja Djurgården. Skellefteå kommer att plocka Timrå om de går till slutspel. Luleå blir tvungen att ta Linköping.

Jag brukar ge mig på att gissa vilka som spelar i semifinal varje säsong. Undrar om jag ska ge mig på att gissa här också? Jo, jag gör nog det.

De fyra lagen som kommer spela i semifinal är:
Skellefteå, Hv71, Linköping och Brynäs.