Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 22

Här kommer det senaste alstret från Staffan Nyblom

 

I Div. 3 så hade han kunnat trolla i sömnen.


Så var det då dags för landskampsuppehåll. Brynäs har tagit klivet in för en ”slutspurt” mot slutspel. Och vilken spurt de har rivit igång. Nio matcher utan förlust(under ordinarie matchtid). Men jag kan inte sluta gnaga på mina, numer söndertuggade fingrar. Det brukar aldrig vara bra för Brynäs med ett landslagsuppehåll. Speciellt inte om de har spelat bra fram tills uppehållet. Och det har de ju gjort nu…
Kahnberg har fortsatta problem med målpangandet. Jag tror killen är rädd för att ta i den där sista droppen på grund av de skador han har gått med under säsongen(ljumskarna). Och kanske man borde ha förståelse för honom… Att dras med envisa problem i ljumskarna är vad jag förstått, inte direkt som att ligga på en säng och bli masserad av fagra kvinnor i minimal utstyrsel, samtidigt som man får se på underbar hockey på första parkett (personlig dröm). Nej, han måste nog få arbeta igenom det hela i egen takt och kanske att det lossnar lagom till slutspel.
Men, om vi ska återgå till landslaget… jag kan inte låta bli att i min fullständigt färgade hjärna tänka tanken, varför är inte Svedberg med i landslaget??? Daniel Larsson må vara en bra målvakt. Men om vi ser på den senaste tiden så är han inte den bästa målvakten i serien. Svedberg är ju miltals bättre... men som sagt, jag är ganska färgad i mina tankar.

Hur många av er tycker att alla de här små turnéringarna med landslagen är något att ha? Har ni samma intresse för de här turnéringarna som VM? För mig är det lite av en gåta faktiskt. Ok, jag fattar att de är viktiga angående poängen i Euro hockey tour. Men samtidigt… hur kan man kalla den för Euro hockey tour? Det är ju bara Finland, Tjeckien, Ryssland och lilla Sverige med där. Om vi nu verkligen ska prata Euro hockey tour så borde det ju naturligtvis vara fler länder med där. För man kan inte påstå att de här fyra lagen är med på grund av sina ligor. För ska man se kvalitetsmässigt på ligorna, så ligger ju den Finska och Svenska ligan en bra bit efter T.ex. den Schweiziska NLA och även den Österrikiska Erst Bank Liga. De har en hel del mer kosing att lägga än vad vi kan. Euro hockey tour skulle enligt mig vara en bra mycket bättre turnering om vi i så fall hade ett EM. Istället för att spela alla de här fåniga turneringarna så skulle vi ha en enda. Där det likt VM finns en A- och en B- grupp. Där det sista laget i A- turneringen flyttas ner till B- gruppen, och det bästa laget i B- turneringen flyttas upp. För om man ser på alla länder i Europa, så är det väldigt fånigt att tro att det bara är de fyra länder som medverkar i Euro hockey tour, som har något att tillföra. Dessutom skulle det inte bli så många avbrott i alla de ligor som spelas runt om i världsdelen Europa. Men om vi nu ska fortsätta att prata om de små turnéringarna, så förstår jag heller inte vitsen med att hela tiden köra på samma manskap. Jag tyckte det var bättre för, då vi hade TRE KRONOR som spelade Sweden Hockey Games och VM. Sedan hade vi ju VIKINGARNA. Det var ett utvecklingslag för TRE KRONOR. Där de spelare som ännu inte ansågs ha alla de kvaliteter för spel i Tre kronor skulle få chansen att utvecklas i internationellt spel.
Nu menar jag inte att man ska damma av Vikingarna(inte ens dansbandet med samma namn) för spel i turnéringarna. Kör på samma namn, det vill säga Tre kronor. Men varför inte gambla lite och ta med sådana spelare som skulle må bra utvecklingsmässigt, att få möta ett internationellt motstånd. Jag tror inte det skulle minska suget från publik att få se de turneringarna mer än vad det gör nu. Tänk er att få se vår Svedberg i den gul och blå dräkt som vi med stolthet trycker upp under näsan på Kanadensarna varje gång de försöker med något.
Jag tror det skulle vara bra för den fortsatta utvecklingen av Svensk hockey om man gjorde så.

Peter Forsberg har gjort comeback. Hela världen sjunger HALLELUJA och går ner i skräddarställning och ber en stilla bön till guden JOFA…
Jag kan inte låta bli att skratta åt den här cirkusen. Och jag tror… är övertygad om att Peter gör samma sak. Killen är 37 år och gör comeback i hockey. Vi pratar inte om att rädda världen från fattigdom. Vi pratar heller inte om en frälsare för freden. Vi pratar om sporten hockey… Karln är 37 år och gör ”ett sista” försök på att få ha kul på en hockeyrink. Visst, han skulle kunna göra det på en Svensk rink i div 3… Men jag är ju så fatalt dum att jag tror att karln är en tävlingsmänniska och vill ha motstånd. Se bara vad Tommy Sjödin och Ove Molin gjorde i en match i Div. 3. Tror Sjödda fixade sju poäng och Molle 8-9 poäng. Tänk er då Forsberg(gud förlåte mig för detta erkännande) som ligger på en nivå 3-4 gånger bättre än dem.
Nja se… NHL är ligan med det motstånd han får jobba mot. I elitserien går det av bara farten för honom… Och i Div. 3 så hade han kunnat trolla i sömnen.
Det enda jag funderar på över Forsberg är om hans fot kommer hålla. Gör den det så kommer han att lyfta Colorado rejält. Annars kommer det här bara bli ännu ett skrattretande försök av en has been.

Nu gör jag halt i Krönikan. Sverige möter Ryssland och leder otroligt nog med 4-0 i första perioden.
HEJA SVERIGE… Och VISA HJÄRTA.