Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 21

Staffan Nyblom´s 21 krönika kommer här

Bocken och Brynäs…

Nej men… Ni kan ju. Ja, det var nästan så att man med faderlig daddaröst berömde Eero Somervuori och grabbarna efter att ha tvålat dit Hv71 på straffar. Det krävdes dock 20 straffar om jag minns korrekt, innan Brynäs kunde plita dit två pinnar i sin poängskörd. Jag måste erkänna att jag redan efter att Oscar Sundh satt sin första straff, så smått gav upp. Det såg så enkelt ut för karln samtidigt som Järnkrok såg fruktansvärt nervös ut i sin första. Det gick sakta och de där fördömda idéerna att tråckla med pucken visade sin fula nunna igen. Jag plockade upp fjärrkontrollen och sa sakta: ”sätter Hv nästa puck så stänger jag av”. Men då klev Silfverberg fram och gjorde exakt som Sundh gjorde… fast rejält mycket snyggare. Fjärrkontrollen nästan slungades ner på tv-bänken igen. Nu j#%¤&r skulle det bara bli en straffvinst. När Oscar Sundh klev ut igen vid matchens sjunde straff så svor jag över Hv´s fantasilösa uttagning till straffar. Hur kan man ta ut samma kille gång på gång, har de ingen bättre??? Men när jag insåg att Brynäs gjorde samma sak(ungefär vid 14.e straffen) så skrattade jag lite och nickade.
- Fan, klart man ska spela de bästa.
Och jag insåg där… just där, att laget faktiskt har det som krävs för att kunna göra en riktigt bra säsong. Efter lite räkning så kunde jag konstatera att nu kör Brynäs för att fastställa sig som slutspelslag.
På de sex senaste matcherna så har de inte förlorat under ordinarie speltid. Utav 18 möjliga poäng så har de kramat åt sig 14. De har ett målsnitt på 2.33 och ett insläppt målsnitt på 1.33. Dackell har klivit fram och ser piggare ut än vad han gjorde säsongen 1994-95… ja, jo… nästan i alla fall. Mads Hansen gjorde mål dessutom… Det är ju inte direkt något man varit bortskämd med den här säsongen. Och dessutom så var ju spelet fantastiskt. Hv71 var allt annat än dåliga, men de tilläts aldrig att etablera något. Brynäs drog ner på tempot vid tre tillfällen och då var genast Hv uppe och stressade. Så jag tycker inte att Hv´s fans kan skylla på att Brynäs hade tur. Brynäs var helt enkelt bättre än smålänningarna.
Men det var samtidigt en sak som jag verkligen störde mig på i matchen mot Hv. Och det är samtidigt en sak som om man inte fixar det, kan kosta en slutspelsplats.
Effektiviteten vid avsluten var ju rent av horribla. Räknar man bort de sex ramträffarna och de två målen under ordinarie tid så hade inte Daniel Larsson mycket att göra. Brynäs sköt 37 skott under matchen där förmodligen 25 skott alltså placerades högt över målburen. Det är fruktansvärt dåligt.
37 skott… Mot ”fantastiska” Hv71. Det är det inte många av lagen från plats sex och neråt i Elitserien som klarar av. Synd då att stolparna var på ”deras” sida och att siktet hos våra killar var dåligt kalibrerade. Men är ”vi” på säker mark nu då? Nej, vi är ju inte det. De där andra lagen under oss kämpar på de också och har liksom vi ett väldigt go och plockar poäng hela tiden. Härligt spännande men så jäkla irriterande att vi alltid ska vara med där.
Nästa match är mot MoDo… brrrrrr!!! Det är inte så att jag ser fram emot den matchen direkt. Vi har löjligt svårt mot MoDo och nu särskilt efter deras värvningar i Slovakien. Nagy ger ju en hjärtsnörp varje gång han är inne på isen. Varför, oh varför ska de andra lagen ha så lätt att hitta de där dundervärvningarna??? Pengar är givetvis svaret. Nagy kostar ju inte lite för Ö-vikarna, som förmodligen ser slutspelsstrecket med vild panik i ögonen. Skulle de missa slutspel igen så är det tre år i rad där man i runda slängar backar nio miljoner per säsong. Och om man då missar det tre år i rad och inte har någon typ Stenbeck, som kan rycka på axlarna och kasta in de kronorna i klubben igen. Ja, då svider det mer än man vill att det ska göra för en elitklubb.
Apropå ekonomi, Brynäs kommer att tappa försäljningsrättigheterna för alkohol från och med 28.e februari. Vad innebär det här för klubben? Enligt media så var klubbens intäkter på öl förra säsongen runt nio miljoner… N.I.O miljoner! Det är enorma summor pengar, och jag förstår då varför klubbdirektören står i media säger att det handlar om en överlevnadsfråga. Brynäs har nu överklagat domen och man får ju hoppas att Brynäs i det här fallet kommer undan med en rejäl ”örfil”… Och kanske det är dags för klubben att fundera över om det verkligen är rätt att låta serveringen styras och skötas av lagets förre stormålvakt/stå upp komiker.
Och samtidigt som kommunen vill att regler och lagar ska följas så måste de ju också inse att Brynäs är en av de riktigt stora PR pelarna för Gävle stad. För frågar man folk i landets utkanter så vet de oftast inte så mycket om Gävle. Men det finns två saker som de vet om. Bocken och Brynäs…
Så, om ni kommunpampar i Gävle läser det här, ha i åtanke på vilken betydelse Brynäs har för er innan ni fattar något beslut på klubbens överklagan. Jag hoppas att ni kan komma överens om skärpta riktlinjer för klubben istället för att direkt klippa strängen.