Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 19 del 2

Här kommer del 2 av den 19 krönikan, del 1 hittar ni här

”Nu får det vara nog…”

Del 2.


Som jag avslutade del 1. ”Hur dåliga ska de då inte vara mot ett BRA lag?”
Ja, det gick ju tämligen bra faktiskt mot Skellefteå… Men jag är bara nöjd för stunden. De gjorde en kanonmatch där (om man ska vara någorlunda realistisk) Skellefteå dock, var dåliga. De var inte med i matchen och det berodde nog på att de trodde det skulle bli en enkel match. Våra killar var hungriga och arbetade som ett lag framför egna målet… över hela plan faktiskt. Och visst dyker väl frågan upp även hos er, varför spelar de inte så här hela tiden?
Och jag anser dessutom fortfarande att de behöver förstärka laget. Att de gav 110% den här matchen var ju bra. Men de har inte gjort det match efter match på hela säsongen… så varför skulle det bli annorlunda efter det här? Det finns egentligen bara en kille som jag direkt så här kan komma på, som har gett max i varje match, varje byte… Alexander Sundström. Och han har begränsad mängd speltid. Och matchen igår hade inte förvånat mig om han även hade satt en pyts i nätet. Han älskar att möta Skellefteå. Han är en Björklövare… Och alla Björklövare älskar att tvåla dit Skellefteå. Såg ni hur han kämpade framför deras mål när en Skellefteåspelare ville ”kramas” lite. Vilken kille han är, Sundström.
Om alla i laget hade hans vilja och tåga, ja… då hade vi legat i topp fyra och lekt med de flesta.
Tänk om vi kunde få tillbaks Kristian Kudroc… Vilken kämpe det är. Han gav allt hela tiden och var till enorm hjälp för laget den korta tid han var hos oss förra säsongen.
Men vad ska till för att killarna vi nu har i laget, ska kämpa i varje match och varje byte då? Tja, det är ju en fråga som de i tränarstaben måste gnola på varje dag…
Jag har bara en tanke som flyger in i mig. Något som jag använde som tränare. Det psykologiska tankesättet att det alltid står 0-0… Spelar ingen roll om motståndet eller vi hade gjort mål. Det stod alltid 0-0. Det får killarna att ge allt för att gå efter ett ledningsmål.
”Det är ju lite svårt att tänka så då det står 6-1 till motståndet.”
Självklart är det så. Men då ska man samtidigt ställa sig frågande varför det har kunnat slira iväg till den siffran. Om man hade gått på min tanke med alltid 0-0 så hade det absolut inte blivit 6-1 till MoDo. För killarna spelade som om det var en veteranmatch. Kör man min filosofi så är det hela tiden 110%.
Eller som Wikegård säger, de hade käkat puck…
Nu till veckan blir det matchdag först på torsdag då de ställs mot Timrå. Ett lag som har likt Brynäs tufft och kämpar frenetiskt för att få till några segrar. Det blir en fruktansvärt tuff match där en vinst för våra killar kan innebära en underbar luftkudde mellan dem och slutspelsstrecket.

Jag måste bara gå från ämnet Brynäs en stund. Känns som om jag har luftat mitt missnöje nog här.
”Europaligan” börjar mer och mer gå mot en start. IGEN… De har försökt flera gånger med resultatet att de varit tvungen att lägga ner den, då ingen visat intresse för att se matcherna. Men NU, är det klubbarna som ska hålla i tamparna och då kommer givetvis publiken att följa…(ironisk)
Jag har sagt det tidigare att det aldrig kommer att hålla… ekonomiskt för klubbarna om de lämnar Elitserien.
Det är min fulla övertygelse…
Luleå har lagts till de klubbar som ska vara med nu också.
Lagen från Elitserien är följande:
Luleå, Färjestad, Linköping, Djurgården, Frölunda och Hv71.
Tänkte jag skulle ge min syn på det här.
Det förefaller väldigt konstigt att de ska tro att det hela ska gå ihop ekonomiskt. De kommer behöva sådana otroliga mängder sponsring för att det ska gå ihop. De kommer att bli tvungen att höja sina spelarlöner flera gånger mot för vad de har idag. Det kommer vara Ryska lag med i den här ligan också, så resor kommer att innefatta en kostnad över det otroliga också. För helt ärligt, vem tror att ligan kommer att sätta en lönenivå där Svenska klubbar idag, ska kunna konkurrera med rysk miljardär ägda klubbar. Nej, och då går vi åter tillbaks till sponsringen. För det är ju det de Svenska klubbarna primärt kommer vara beroende av. Har hört av folk som ingår i några av de Svenska klubbar som ska medverka i The Hockey league, att de räknar med att få sponsorer från andra länder. Men snälla, de kommer sponsra de klubbar som kommer från sina länder.
”De syns bättre på den svenska marknaden.”
Det kommer de göra i vilket fall som helst då matcherna lär visas i någon av de betalkanaler som vi har(Viasat och Canal+). De kommer vara beroende av Svenska företag, vilket jag tvivlar starkt på kommer att vara villig att lätta på plånboken mer än vad de gör idag.
Det fungerade inte ekonomiskt då en massa miljardärer höll i Europaligan. Och det kommer inte att fungera med en massa klubbar som likt NHL ska försöka driva en liga. Inget ont om klubbarnas kunnande… men om de som har pengar inte kunde driva det med plus i kassan…
Nej, jag ger dem något år… Sedan läggs ännu ett försök på en Europaliga ner. Och hur gör klubbarna då? Elitserien lär de ju inte kunna gå tillbaks till. Seriesystemet förbjuder att ta in klubbar hur som helst. Nej, de blir då tvungen att börja om från absolut botten… om de ens finns kvar.
Där tycker jag Brynäs gör rätt. De har sagt att de skulle kunna vara intresserade av att spela i en liga med flera länder involverade. Men de är inte intresserade i den här ligan då de likt mig inte tror på den.