Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 18

Krönika nr 18 från Staffan Nyblom

Passningsspel som ett äldreboende


Ibland är det bra att man har en liten förmåga att lyssna till den lilla rösten bakom pannbenet. Hade jag inte gjort det så hade nog min nya tv åkt genom fönstret igår eftermiddag. Jag hade en så oerhört god känsla inför matchen mot Södertälje. Exakt samma känsla som jag hade inför matchen mot Frölunda… och där gick det ju bra.
Som så många av er, så fattade jag inte ett jota av vad som hände under de första 1.47 av matchen igår.
Vad var det som hände???
Jag kliade mig i ögonen och kisade… jo, 3-0 till Södertälje… efter… 1.47 i första perioden.
På dessa 1.47 hände så mycket att till och med moder natur själv, satt och stirrade på AXA sports center med ögon som tallrikar.

Jag börjar ärligt talat bli så förbannat less på att det alltid är Brynäs som står för det otroliga… i negativ form. Varför kan det inte bli någon form av stabilitet i lagets uppförande? Sådant här får inte förekomma då man pratar om slutspel. Dessutom pratade ju laget om semi och finalspel i höstas.
Ok, ok… Ett lag kan ha en mardrömsmotståndare. Det köper jag, och ingen kan väl säga annat än att Södertälje har blivit en riktig mardröm för Gävle laget den här säsongen. Men det är ju inte heller det jag spyr galla över. Utan det är jämnheten i lagets uppträdande… eller snarar bristen på jämnhet. Greiss var dålig i matchen mot Södertälje. Det erkänner han själv. Och det är lite förvånande att en kille som har varit i snacket om att bli ordinarie och första alternativ i NHL, är så otroligt ojämn. Snacka om att San José suckar av lättnad att de inte gick den vägen. För nu efter jul så har det sannerligen varit blanda och ge av tysken. Jag är så glad att vi har Svedberg som alternativ.
I matchen mot Frölunda var Thomas underbart bra. Jag jublade över hans räddning mot Mattsson, och dottern skrek rakt ut sin kärlek till Thomas.
Jag tycker fortfarande att vi har ligans bästa målvakt i Greiss… Jo, det gör jag faktiskt. Han måste bara komma underfund med att man måste vara bra hela tiden. Och samma råd är ju något som man måste ge hela laget. Det räcker inte med att spela bra i 20 minuter. En match pågår i 60 effektiva minuter. Att som killarna gjorde mot Södertälje och vakna av 3-0 jublet, för att sedan som en bakfull alkis försöka lista ut var han är i nästkommande 38 minuter… nej, det går ju inte.

Nu vet jag att media skriver och pratar om värvningar. Jag är i stort emot att värva under pågående säsong. Jag tycker att det brukar ha väldigt liten effekt i att lyfta laget. MoDo då, säger en del. De har ju lyft sig radikalt efter deras slovaker kom in i laget. Tja, det må så vara… Men det är ju inte dags för slutspel än. Och det är fortfarande inte alls säkert att det kommer att hålla hela vägen fram till slutspelet för dem ändå.
Men just nu, så håller jag med om att Brynäs måste värva ett eller flera tillskott till truppen. Det är allt för många i laget som inte levererar som de ska, och för tillfället så fördärvar de mer än vad de gör nytta enligt mig. Jag vill inte gärna hänga ut några men, att påstå att Dale Clarke har problem är ju knappast en underdrift.
Sedan så tycker jag att laget har stora problem i avsluten… Det skjuts knappt i PP T.ex. Hur fasen kan vi vara ett av ligans bästa PP lag? Killarna skjuter knappt och passningsspelet går ungefär lika fort som på ett äldreboende.
Wennerholm på aftonbladet tycker att Brynäs ska hitta ännu en målvakt. Enligt mig så är det inte problemet i laget.
Jag satte mig ner och kikade lite på vad som skulle behövas i truppen. Och enligt mig så skulle vi behöva förstärka back och forwardssidan(det här är helt och hållet min åsikt).
Med tanke på MoDo´s senaste värvningar så kikade jag lite på den Slovakiska Extraliga. Och hittade faktiskt något som jag tycker skulle kunna vara intressant. Juraj Cebak, en 28 årig back som presterat fina resultat. Han har dock aldrig varit utanför den Slovakiska gränsen som hockeyspelare(förutom en kort sejour i Tjeckien, 2 matcher). Och det kan ju tyvärr finnas en anledning till det.
I samma lag hittade jag sedan Roman Tomanek, 24 år och en hejdundrande kille på att göra mål och åka skridskor.
Eller varför inte kolla om Stephen Dixon vill komma ”hem” igen?
- Öööh, va fan… Inte han!!!
Jag kan tänka mig att en del säger så. Men jag tror att han har fått lära sig en lärorik läxa där borta i KHL. Han tog sin plats i Brynäs för givet och nu har han inte den stjärnstatus längre som han hade i Gävle. Kanske om han skulle komma, även kan visa lite tåga i slutspelet…
Och det finns faktiskt en del guldkorn på free agent listorna också.
¤ Steve Kariya som för antalet år sedan spelade i Frölunda. Han spelade förra säsongen i SM-Liiga och är för tillfället utan arbetsgivare.
¤ Krys Kolanos, en polsk kanadensare som förra säsongen spelade i AHL laget Adirondack Phantoms.
¤ Kirby Law, en otroligt pålitlig poängplockare i alla ligor han har spelat i. Förra säsongen spelade han i Ambri-Piotta. Säsongen 05-06 spelade han i AHL laget Houston Aeros och gjorde då på 80 matcher hela 110 poäng.

Vad ska Czarnecki göra med truppen då om Sundlöv och styrelsen blankt säger nej om några förstärkningar?
Hade jag varit Czarnecki, så hade jag gått ut stenhårt med laget om vilka linjer som ska följas. För det handlar ju faktiskt om spelare som har det här som försörjning. Och de har löner som i vissa fall ligger i månaden på vad vi vanliga dödliga tjänar under ett år. Och då ska det fan i mig ställas krav också. Vi har en ”sniper” i laget som inte direkt gjort sig förtjänt av sin lön. Vid det här laget ska han för att man ska vara nöjd, presterat 10-15 mål och inte futtiga tre som han har nu.
Vi har en defensiv forward som varken hittar rätt defensivt som offensivt. Och då pratar jag inte om Dackell.
Och vi har Dale Clarke… Jag erkänner att jag höjde honom till skyarna då han blev värvad. Han hade ju faktiskt allt som vi behövde. Storlek, skott och ett fantastiskt spelöga. Vi har inte fått se mycket av det den här säsongen. Varför inte försöka sig på ett byte med honom mot en annan back i någon av de högre ligorna i Europa? Jag menar, det kan ju knappast bli sämre för någon av parterna(Clarke och Brynäs).