Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 17

Här kommer Staffan Nybloms senaste alster

Bäckis och Ovechkin

Så sitter man då på ett nytt år, 2011… smaka på den siffran.
Jag kan inte fatta att det är 2011… Tyckte det var igår som det var 1999 och man skrockade hest över att MoDo misslyckats och gjort samma tabbe som Luleå gjorde sex år tidigare.

Julen är utkastad… rent av att den försökte hänga sig kvar i tröskeln. Men en rejäl klack över fingrarna från kängorna fick den att släppa taget. Och den här gångna julen måste ju vara en av historiens absolut sämsta i Brynäs ögon. Tre raka förluster där två av dem var i möten med lag som låg under isen och kippade efter luft. Och Brynäs efter all denna julmat och julklappar(Kanske alla fick en I-pad och lekte i stället för att träna) fick vårat älskade lag att agera rundningsmärken. De fick till och med den så annars lugne Czarnecki att brinna av så till den grad att sarg och is skakade av hans ilska.
Matchen mot MoDo var en skamfläck där jag var så förbannad över hur killarna agerade. Folk betalar relativet stora pengar för att se lite hockey i dagens Elitserie. Och så får de se ett så vedervärdigt Brynäs som inte ens hade vunnit över Asplöven(Jonathan Hedström skrev nyligt på för div.1 klubben). Nej, MoDo anhängarna har hängt som klasar över mig om hur bra MoDo är och att de nu har vaknat. Kanske… har de vaknat. Men bra, snälla… Jag hade platsat i Brynäs laguppställning i den matchen och de som känner mig förstår då hur illa de spelade.

Jag sitter nu mer även och håller mina tummar så hårt att de blir blå över en eventuell match mellan vårat Brynäs och vår ”farmarklubb” Washington Capitals. Gud så häftigt att få se Bäckis och Ovechkin i Gavle… f´låt, Läkerolen. Kanske vi alla då ska se till att hylla världens hockeyspelare nummer ett, så väldigt att Ovechkin blir impad och följer med Bäckis till Brynäs då de väljer att avsluta NHL-karriären. Någon gång där runt år 2023…

Kräksjuka cirkulerar i Brynäslägret. Lasse var ju i mellandagarna magsjuk. Men var tillbaks i söndags mot Luleå. Nu har Kahna och Nordqvist insjuknat tillsammans med assisterande tränare Tommy. Media slänger sig direkt över det och skriker” Brynäs däckad av vinterkräksjukan”…
Så… det kan inte bara vara så att Lasse råkade ha kvar lite av sina magsjuke bacillusker som sedan satte sig på några av killarna??? Varför ska media jämt och ständigt alltid dra det värsta tänkbara? Tänk om T.ex Tommy Boustedt skulle få ett munsår… ”Tommy är döende i böldpest”

Södertälje har visat ett synnerligen mer eller mindre… ”väl tajmat” arbete i sitt försök att stärka truppen. De gick ut på sin hemsida och meddelade alla sina besvikna fans att de minsann inte låg på latsidan. De ”hade” värvat tillbaks förra säsongens stora hjälte för dem, Yanick Lehoux. Enda kruxet var ju bara det att, han hade en klausul i sitt kontrakt med sin nuvarande klubb, Ambri Piotta, som sade att han kunde bryta sitt kontrakt med klubben innan den 31 december. Nu hade han inte gjort det och Ambri släpper inte gärna en av sina stjärnor om inte de först får en rejäl ersättning för honom… Södertälje har nu även tagit bort sitt jubel notis på hemsidan. Kanske det vore dags för dem att kolla upp saker och ting innan man öppnar den stora öppningen under näsan.

Nu så här i starten av 2011… så tänkte jag ge lite av mina nyårs önskningar.

Jag hoppas att det nya året kan börja med att ge oss ett efterlängtat JVM guld.

Jag önskar att 2011 kan bli det år som helt saknar de svarta rubrikerna om läktarvåld och pyroteknik i våra hockeyarenor.

Jag önskar att 2011 kan bli det år då vårat älskade Brynäs än en gång kan få skaka skumpan över en kritisk och negativ Lasse Anrell.