Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Julkrönika

Här kommer Julkrönikan signerad Staffan Nyblom

Kanske den friska luften gör att vi tänker klarare…

Det är jul och jag antar att många av er inte funderar så mycket på hockey nu. Men jag, jag tänker ständigt på det… It is a curse.
Och nu då ungdomarna är på andra sidan atlanten och ska försöka bringa hem JVM bucklan så tar de övriga en välbehövd julledighet.
Thomas Greiss skrämde slag på mig här då det meddelades att han åkt tillbaks till San José… Som tur var så var det för att träffa flickvännen och packa en del saker som han behöver. Antar att han blir att fira jul där borta i solen.

På tal om andra sidan atlanten. Vi har ju en del krigare i tigerränder som håller till där borta. Tänkte ge ett kort sammandrag över hur det går för några av dem.
Mattias Modig, han ju visserligen inte mer än titta in hos Sundlöv innan han sa hejdå och for. Men, han var under sin korta tid ändå kontrakterad med ”oss” så då räknar jag med honom.
Han sitter just nu och har lite svårt att flina. Varken åt sin spelsituation eller sitt hälsotillstånd. Han har pajat ett knä och kommer vara borta i ungefär sex månader. Så nu kan han inte försöka imponera på sin coach i ECHL laget Wheeling nailors. Det har inte alls gått bra för killen men han kämpar på och det måste man ändå ge han cred för.
Eddie Läck gör faktiskt riktigt bra ifrån sig i AHL. Manitoba moose spelar han i och har en räddningsprocent på 92.7 och ett G.A.A (Det är det här som är det viktigaste där borta i statistik för en målvakt) på 2.03. Ett riktigt bra resultat av Läck som kan få chansen att ”Läcka” i en NHL arena snart.
Jacob Markström har haft det ganska tungt i Rochester Americans. Men på senare tid så har han likt Thomas Greiss spelat upp sig markant och har rent av hållit nollan. Trodde inte efter hans start på säsongen att han skulle kunna få chansen i NHL den här säsongen. Me-en, så som han har spelat upp sig nu så är det absolut ingen omöjlighet.
Men, den som verkligen lyckats bäst är ju ändå Anders Lindbäck. Han har tagit NHL med storm och visat sig vara en kanonmålvakt nu när Pekka Rinne är skadad. Är faktiskt inte förvånad då han ändå fick rejält med tid att mogna och spela upp sig i Elitserien. Kanske hade varit något för Markström… jo, jag tycker faktiskt att Markström hade lite för bråttom. Han skulle ha väntat en säsong till. Det hade gjort honom enbart gott. Men, men…

Mattias Ekholm var ju med även i den andra landskampsturnéringen. Men den här gången så var han ganska anonym tycker jag. Men det är ingen fara på taket för det. Killen är ju ung och han får inte dominera allt för mycket… för då har vi inte en chans att ha honom kvar nästa säsong. Vilket vore alldeles underbart om han kunde ha lite is i fötterna och spela två- tre säsonger till med våra ränder på axlarna.

Nu så här i jultider så brukar det rulla in en del värvningar från de klubbar som saknar något i truppen eller bara ligger uselt till. Södertälje verkar i dagsläget inte ha något på lur… kanske de inte har ekonomi för det(med usel publik så brukar ju även ekonomin bli lidande). MoDo däremot hymlar inte direkt om att de tänker värva sig ur den här krisen. En kris som i mina ögon inte mildras med värvningar. Det är något sjukt över MoDo. Det har varit det de senaste åren och det är helt otroligt vilken ”press” Peter Forsberg har på sig. Finns det något MoDo fan som inte har yttrat sig om att ”Foppa” måste komma tillbaks. Måste verkligen en klubbs existens vila på en halvt enfotad föredetting? …
Brynäs har tack och lov gått ut med att de i nuläget inte tänker låna in någon spelare från Allsvenskan. Vi har ju faktiskt så pass bra juniorer. Underbart, säger jag. Värvningar då, undrar någon… varför? Ja faktiskt, varför ska vår älskade klubb gå ut och försöka värva någon? Vi har en grymt bra trupp som bara blir bättre och bättre ju längre säsongen går. Vi har målskyttar, vi har bästa målvakten, vi har ett stabilt försvar och vi har tillräckligt med artister som faktiskt jobbar. Har läst en del som önskar och skriker efter Brendl… Herregud, har ni tänkt på vilken spelare som i så fall skulle få kliva åt sidan? Vill vi verkligen tappa någon av de vi har? Inte jag i alla fall.
Däremot så har en ung lovande kille fått provspela med Brynäs under juluppehållet. 20 årige Christopher Aspeqvist som till vardags spelar med Huddinge. Om man kikar på Eliteprospects.com så ser man att killen har en bakgrund i Djurgården. Men tydligen så var han inte aktuell för deras A-lag, utan fick lämna för spel i Huddinge. Om Brynäs ser något trovärdigt och lovande i honom så hoppas jag att de ger honom ett kontrakt till nästa säsong.

Äntligen har det kommit rejälare riktlinjer mot idioter med pyroteknik. Att det inte har funnits tidigare är för mig en stor gåta. Men bättre sent än aldrig antar jag. Hoppas nu bara att dessa riktlinjer också åtföljs av såväl klubbar och supportrar. Vore fruktansvärt onödigt om matcher kommer avbrytas eller ännu värre få spelas utan publik.
Nu hjälper ju inte lagar mot pyroteknik, mot supportrar som tycker det är roligt att använda knytnävar och skrika könsord. Läste Lasse Anrells krönika där han verkligen målar upp vad fan som händer under tillställningarna Djurgården och AIK. Jag satt där med orden rullande i huvudet och tänkte på alla dessa familjer som måste ha varit så skräckslagna… Barn som säkerligen blivit ärrad för livet i huvudet av det som hände. Hur tänker man som supporter… nej, jag kan inte kalla dem för supporter. Det vore fruktansvärt att placera dem i samma fack som mig och de övriga 99% som följer hockeyns upp och nergång med värdighet.
Men hur tänker dessa personer när de gör så här? Tänker de över huvud taget på vad det för med sig för konsekvenser? Inte bara för dem själva(utslagna tänder, åtal, fängelse osv.) utan också för de som bara åkte dit för att se på hockey. Fira in julen för barnen med en rolig kväll av elithockey. Nu, sitter säkert de flesta av dem hemma och säger, ”Inte en gång till… Inte en gång till”.
Och bilden som barnen fått av hockey, ja, inte är det någon god insyn kan jag säga.
Men även hockeyklubbarna riskerar ju någon form av ekonomiskt straff för det här. I mina ögon så är det här ett problem som Stockholmslagen borde ha löst för länge sedan. Jag börjar anta en åsikt om att de är för lat för att göra något åt det. Visst, visst, de får ett straff på si och så många tusen. Det är en summa som de drar in under en hemmamatch(nja, kanske inte AIK då). Jag vill se ett starkare straffsystem i ett sådant här läge. Djurgården och AIK är som det så populärt nämns numer, riktiga återfallsförbrytare. Gång på gång har de fått stå till svars för dessa personer. Men gör de något åt det? Nej… I mina ögon borde de här två klubbarna få ett straff som riktigt SVIDER. Svider ända in till själen på dem. OCH, ett löfte att om detta händer en gång till. Och då pratar jag inte enbart om säsongen. Så blir de tvångsnedflyttade. DÅ, då mina vänner, tror jag att det skulle sätta lite eld i arslet på dem och konstruktiva idéer och aktioner skulle träda fram.
Jag är glad över att Brynäs ännu INTE är känd för våldsamma huliganer. Jag skriver ännu, för att sånt där kan man inte direkt styra över. Jag menar, det finns ju utan att vara helt fördomsfull, idioter i 026 land också. Det är bara inte lika många som i Stockholm. Men kanske är det samtidigt så, att här utanför stadsgränsen till Stockholm… vi bönder. Så vet vi hur man ska bete sig. Kanske den friska luften gör att vi tänker klarare…

Jag vill avsluta den här jul krönikan med något mycket trevligare. Något mycket trevligare än att se sin bils bakända vid ett rödljus efter att en äldre herre hälsat på i halkan. Något mycket trevligare än att se en buss backa på riksväg 80…

En riktigt…
God Jul på er alla. Feliz Navidad, Merry Christmas, Fröhliche Weihnachten och slutligen, Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva.