Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 15

Staffan Nybloms femtonde krönika

DÄR ÄR BJYNÄSMÅLVAKTEN… Jag älskar honom.

Vet inte riktigt hur jag ska börja den här krönikan…
Det har ju som många av er vet, hänt saker som faktiskt rent av överstiger hockey. Något som i alla fall för mig ger en känsla av… tomhet. En så fruktansvärt hemsk och onödig gärning, av en orsak som ännu (i skrivande stund) inte är uppdagad. Något som den här blåögde och naiva krönikören inte trodde var möjligt. Inte i Sverige… Men jag måste öppna ögonen antar jag. Se ut över hur det faktiskt ser ut. Vi är inte skyddade i vår lilla bubbla.
Usch…

Men jag ska försöka mig på att koppla in spåret hockey.
Brynäs har ju gått otroligt bra den senaste tiden. Och det märks på flera saker. Målvaktsstatistiken går bara uppåt. En av er har på facebook(jag vet inte om personen vill stoltsera med namn här) räknat ut att Thomas Greiss har en räddningsprocent på 93.9% efter de senaste nio matcherna.
Det är ju fantastiskt och han har ju verkligen kommit in i den Svenska hockeyn. Men som jag sagt tidigare, jag är inte förvånad då jag visste att han skulle lyfta sig och täppa igen käften på alla de i media som tror de vet något. Vet ni, till och med MoDoiterna är tyst nu. När Greiss just kommit till oss och spelat två matcher, så fanns det inget slut på häcklandet från just MoDoiterna. Hmm, det enda jag hör från dem nu är:
”Challe, du packade strumporna och skorna i tisdags. Nu är det tröjan och på lördag kan du ta hela väskan och åka hem till 08.a land”…
Hähähä… Ja det är inte lätt att vara supporter ibland.

Just nu ligger vårat Brynäs på en trevlig femte plats. Och jag kan lugnt säga att det finns mer att ta ur den här truppen, så bli inte förvånad om laget kommer att fortsätta att klättra efter juluppehållet. Bli heller inte förvånad om vi rent av kommer sniffa på hemmafördel i slutspelet när det närmar sig omgång 55.
Och tittar vi på lagets offensiv… Det är ju en sak som i det närmaste varit obefintlig tidigare säsonger. Förra säsongen så satt man och bet i både fingrar och tå naglar när laget låg under med 1-0… Skulle man ens få oavgjort???
Nu är man inte ens orolig när lag som Färjestad leder med 4-1 och det återstår fem minuter av matchen… Man vet vad som döljer sig bakom tigerränderna. Man vet vad som när som helst, kan explodera i en målorgie i rekordsnitt.
Me-en, den här veckan har jag noterat något, som i och för sig är fullt förklarligt och förståeligt. Killarna har sett lite trött ut. Matchen mot Timrå T.ex. ska vi ju tacka Greiss helt och hållet. 2-0 vinsten hade med vilken annan målvakt varit en förlust med 2-3, 2-4 eller mer. Killarna spelade med noll geist och hade det inte varit för Rödins fina(och med krasst seende en rejäl dos tur) flipp till 1-0, och sedan mål i öppen kasse hade matchen slutat 0-0.
Och varför undrar man, jo… det är ju snart jul. Se bara på dig själv. När du nu i dessa dagar är på ditt jobb, så visst infinner sig en känsla av ”fan så skönt det hade varit att få vara hemma nu med kanske en fin öl i näven och en god julskinka att dregla över”…
Erkänn då att det är svårt att ägna hela ens styrka och koncentration på arbetet. Eller är det bara jag som känner så?

En annan sak som jag har reflekterat över den här veckan… tja, rent av hela säsongen. Är hur ovanligt ojämn domarkåren har uppträtt. Visst, visst det är inte lätt att vara domare och de är precis som du och jag, människor. Och människor gör ibland fel. Men den här säsongen har det varit i alla fall enligt mig ovanligt mycket och solklara missar och tabbar från domarna. En måldomare har fått sparken till och med. Jag tänker inte ta upp några tillfällen då jag inte vet vilka det var som dömde och har ingen lust att få hela domarkåren mot mig. Men solklart är ju dock att det har missats ovanligt mycket. Vad har hänt? Har saknaden av Vinnerborg gjort att de totalt tappat greppet, eller vad är det frågan om? Inte ens Thomas ”Kuben” Andersson ger det där fullständiga intrycket på mig längre. Och han har jag tidigare sagt är efter Marcus Vinnerborg, en av Sveriges bästa domare. Men nu vet jag inte hur jag ska ställa mig till det uttalandet längre.
De behöver absolut en rejäl uppryckning och det här avtalet med samarbete mellan våra domare och domarna i AHL/NHL är nog enbart till fördel för vår liga. Och den borde ha körts redan den här säsongen och inte först till nästa säsong.

Markus Näslund blev hyllad till taket av Vancouver natten till söndagen. De kan det där med att hylla och showa borta i Amerikat. Näslund är sannerligen en av de bättre som Sverige ”exporterat” till den där ligan. Han hade det lite tufft i början av sin karriär. Men när han kom till Vancouver så small det bara till. En stor lirare som förtjänar att få sin tröja hissad hos ”the canucks”. Det där är något som jag är mäkta avundsjuk på… Vi i Sverige är inte alls lika bra på att hylla våra gamla hjältar. Det är nästan som att man skäms över att ha en sådan… Kanske en överdriven känsla av mig men, nej, jag tycker faktiskt att det känns så. Och varför? Det var hur coolt som helst då Brynäs för några år sedan hyllade sina gamla guldhjältar innan match. De fick komma ut på isen och Wille Löfqvist stod med mikrofon och drog några skämt och minnen om ”gubbarna”.
Men jag saknar de där spektakulära hyllningarna generellt i Sverige. Det där är något som jag tycker borde lyftas upp mer. Inget mer blygsamt, ut på isen och stå med mikrofon och tacka lite samtidigt som eventuell tröja lyfts upp. Ingen kommer att minnas det om några år. Nej, det ska vara mer show som de har i NHL. Matchen ska senareläggas och tv ska sända hyllningen. In med videohälsningar som sänds i jumbotronen, in med artister som sjunger halsen av sig och öronen av publiken. Fan, hyr in den där världsberömda boxningsdomaren, Michael Buffer som efter hyllningen får presentera matchen. Tänk er om hyllningen av Molin hade sänts på tv och avslutats med att just Buffer klivit ut till mittcirkeln med en mikrofon i näven. Ingen… Absolut INGEN, hade haft en aning om vem det var först… tills första ordet kommit ut ur käften på han.
”Ladies and gentlemen, it is time for the main event. In the away-corner, fighting in the red and white… The flying eagles, TIIIIIMRAA. In the home-corner, fighting in black, red and yellow… With a tigers touch, BRRYYYYYYYYNNAAAAS.
With the thousands in the stands and the millions at home watching… are you rrrrrready?
LEEEET´S GET READY TO RRRRRRUMBLEEEE.

Det hade varit show det… 

Tänkte avsluta med några citat från Brynäs absolut största fan, Moa Nyblom 4 år.

¤ Bjynäs måste vinna.

¤ DÄR ÄR BJYNÄSMÅLVAKTEN… Jag älskar honom.

¤ Tomas Gjeiss är bäst…

¤ Ooooh, Bjynäs gjorde ju nästan mål.

¤ Nu var ju han dum mot Bjynäs, då får han sitta i skamvjån.