Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 14

Krönika nr 14 kommer här

Tok-dra i handbromsen

Nu är det jul, här i vårt hus. Tomten är full…
Nja, jag ska inte sitta här och sjunga fina, goa, gamla julvisor. Det är ju hockey som gäller. Vilken vecka det här har varit… det har hänt saker hela tiden tycker jag. Och tyvärr så är det just nu också ett orosmoln över klubben som måste lösas i den närmsta framtiden. För annars kan det bli ett orosmoln som skingrar allt. Pyrotekniken som orsakade problem i förra helgens drabbning mot Djurgården har nu den här veckan eskalerat. Då pratar jag inte om att det har upptäckts bomber och minor i Läkerolen(det har det faktiskt inte gjort). Nej, det är faktiskt värre än krigsmateriell. I torsdagens hemmamatch mot Färjestad så gick sonika hemmastå ut från läktaren i tio minuter i protest mot hur de blivit behandlade.
Jag fick via omvägar höra det horribla att i matchen mot Djurgården, blev en liten flicka träffad av en s.k. bengalisk eld och fått svåra brännskador. När det hade påpekats om det så hade arena personal och polis påstått att det inte hade kunnat komma från bortastå, då det var ett säkerhetsnät i vägen. Inte för att jag vill verka överdryg men, en Bengalisk eld når en temperatur på upp till 700-800 grader, och jag har en känsla av att en sådan bränner sönder ett säkerhetsnät ganska lätt.  
Nu ska det samtidigt kanske också påpekas att informationen jag fick om det var via Internet och från en AIK supporter. Och AIK och Djurgården går ju inte direkt och håller hand med varandra.

Vad jag undrar över angående Brynäs och deras ”ställning” till sina supportrar är: varför ska de egna fansen få höra att de minsann kan tänka sig att bryta match och kasta ut hela hemmstå om de visar minsta lilla pyroteknik… då motståndarfansen får genomföra sina smällare matchen rakt igenom. Eller, ja, det var ju den där skillnaden på apa och apa också. Luleås fans fick genast kliva ut och bli visiterad innan de fick gå tillbaks och se matchen som aldrig avbröts. Djurgårdens fans blev aldrig bortfösta. De fick stå kvar där under tiden som matchen avbröts och Falk fick åka ut och ”be” sina egna supportrar att lugna ner sig lite. Och det var efter det att Brynäs supportrar fått höra via samma mikrofon att de ska bete sig som stolta Brynäsare och inte ställa till något. Då gick större delen av hemmastå av eget bevåg från läktaren. Att då som jag fick höra bli kallad för både det ena och det andra(bl.a. terrorist har jag för mig att jag fick höra de blivit kallad) är för mig en stor gåta. Det är så förbannat överjävligt viktigt för en klubb att både ha en supporterklubb och en god kontakt med den.
Att då bete sig så här övergår mitt förstånd. Om det finns någon inom Brynäs organisation som läser det här, kan ni förklara det här för mig så vore jag jätteglad för det(Mail adress finns längst ner).

Ska vi ta de goda ”nyheterna” nu? Eller, ja, goda och goda… sportsliga nyheterna kanske man ska säga.
JVM truppens första uttagning har gjorts. 30 spelare som efter hand nu ska sorteras och vissa kommer kasseras. Hur stor är risken att någon Brynäsare kommer ”kasseras”? Inte så stor va? Nej…
Jag slog slag i saken direkt och kikade lite då jag såg att Sundlöv pratade om eventuella lån från Allsvenskan. Och ju mer jag kikade i de Allsvenska lagen så insåg jag att det är nog snarare bättre att fylla ”hålen” med juniorer. För de spelare i Allsvenskan som skulle vara möjlig för utlåning, är ju inte direkt något som skulle kunna hamna i Elitserien ens på grund av halkning på bananskal ändå så. Lagens stjärnor lär inte vara tillgängliga för utlåning. Klausuler säger en del… Nja, det gäller ju bara om man ska värva en spelare. Nu pratar vi om ett lån. Och det lär inte vara många klubbar som kan tänka sig att låna ut sina hjältar nu under december månad. Det är en tuff period och de behöver alla för att kunna hålla drömmen om kvalserie vid liv. Så jag gjorde som så många andra fans. Jag kikade lite på elite prospects och free agents. Vips så hade jag tre namn som mycket väl skulle kunna fylla lite. Dyra? Nja, kanske men det kan vara värt det under en månad och se. Blir någon lyckad så kanske man kan äska pengar från sponsorer och behålla honom.
Sedan gick jag till SM-Liiga och kikade lite på spelare som håller hög klass, men som har en jobbig säsong. Och lika fort där, så hade jag tre till namn. Och där hade det kunnat bli billigare i form av inhyrning. SM-Liiga är om de inte ändrat det, en stängd liga. Och kan man få en lättnad ekonomiskt så delar man gärna en stjärna med ett svenskt lag. Det är tämligen vanligt att spelare går från Suomi till Sverige.
Hur ställer ni er till det här? Vill ni att klubben ska låna in spelare från Allsvenskan, även om det då kan betyda spelare som inte tar en plats i det laget? Eller vill ni hellre då att man tar upp juniorer som är så pass bra att de sniffar på Elitseriespel?

Färjestad… Vad ska man säga om den matchen? Brynässpelarna hävdade minsann att de hade förtjänat att vinna och ta tre poäng. Jo visst, ser man spelmässigt så var det inte mycket att snacka om. Men vi har ju det här med att spela hela matchen. Brynäs ledde ju faktiskt med 2-0 och släpper det till 3-3. Varför? Jo för att laget slutar spela och sätter defensiven före allt vad som har med taktik och hockey att göra. Det är så jäkla typiskt Brynäs att tok-dra i handbromsen så fort man tagit ledningen. 3-0 ledning har varit en magisk sak för klubben den här säsongen. Men även 2-0 resulterade i att laget drog sig hemåt och hamnade i knäna på Greiss. Man förtjänar vinsterna först efter att ha arbetat rakt igenom matchen. Det är fortfarande något som den här klubben måste lära sig. 
Då var ju matchen i lördags mot Luleå så mycket bättre. En stabil och arbetsam match där skönspel saknades i första och tredje perioden. Men i andra… jisses, Luleå visste knappt vad som var fram eller bak. De hade inte ens hittat sin egna moder om så damen stod mitt framför dem.
Vad jag försöker säga är att, Brynäs spelade riktigt bra bortaspel i andra perioden.
Dessutom var det så otroligt skönt att de slog Luleå, som annars hade skrytigt så mycket att förmodligen deras ögon hade trillat ur och rullat längs med fötterna på dem.

Till er i Brynäs, här kommer min mail. Jag skulle ärligt uppskatta om jag kunde få er syn på det hela.
stuffe_78nyblom@hotmail.com