Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 13

Staffan Nyblom's trettonde krönika

En mörk fläck

Fortfarande ingen röst kvar i halsen sedan matchen igår. Min dotter såg även hon matchen. Hon har dock rösten kvar och pratar fortfarande om den där dumma vita pojken. Hon åsyftar såklart på Djurgårdens Nils Ekman. Jag kommer att återkomma till honom lite längre ner.

Min underbara hustru håller på att göra sig i ordning för att sjunga i Nordmalings kör under skyltsöndagen. ”Lycka till” säger jag då det i nuläget(strax efter 09.00) är -19 på termometern. Inte skulle jag ställa mig och sjunga i den kylan utan att få en rejäl slant i handen. Men, men…

Hörni, vad är det med pyroteknik och Läkerol arena? De två verkar dra sig till varandra som en alkoholist och en flaska kosken.
Tidigare var det Luleås fans som ”trodde” att man fick ha med sig det. Nu var det Djurgårdens fans som till motsatts mot Luleås dessutom fick vara kvar, och fortsätta hela matchen med sina smällare. Nej, jag vägrade tro på det, men det verkar ju som att det är skillnad på apa och apa. Arenafolket var tillsammans med polis blixtsnabbt framme mot ”Luleåiterna” och plockade ut dem för visitation och identifikation. Mot Djurgårdarna så blev det istället Brynäsklacken som fick avlägsna sig. För visst var det Djurgårdarna som smällde, eller missade jag något??? Det är dessutom så fruktansvärt onödigt att de ”måste” plocka ut lagkaptenen att prata med fansen, för att de ska inse sina brister. Om de ens gjorde det då?
Jag satt igår då matchen blev avbruten och svor och spottade svavelsyra över tv apparaten och Djurgårdsfansen. Mitt spontana förslag just då var att… man helt sonika slår igen ingången till sektionen och kör över ett glastak. Då sitter de fast där. De kan inte komma ut. De kan inte smälla smällare, De kan inte bråka. Utan bara vänta på polisen. Dessutom är Brynäs då så vänliga att de får se klart hela matchen(ljudisolerat) innan de blir bortforslade.
Nu kanske mitt spontana infall av ingenjörsarbete inte vore det bästa… men fan så arg man blir då det släpps in så fatalt mentalt svaga människor.
Men även det faktum att de lyckas ta med sig pyroteknik… Har inte Läkerol arena någon form av kontroll? Jag vet att när Djurgården och AIK ska mötas så blir fansen visiterade. Allt för att förhindra störningsmoment som i slutändan kan komma att kosta klubben/arna en massa pengar.

Nils Ekman. Mr. Ekman… Den hjärndöde Ekman. Visserligen visste de flesta av oss att han är en labil spelare. Det är ju inte första gången som han gjort en del horribla saker. I går så visade han ju redan innan yxhugget att han inte borde ha varit med i matchen. Crosscheckingen på Sundqvist vid Greiss var ju redan där något som borde ha renderat i utvisning, men han slapp undan då. Domarna var med en gång och föste undan en fly förbannad Jörgen som ville göra upp. Det är Ekman för rädd för, att möta någon i en uppgörelse med knytnävar. Han är en så otroligt feg jävel. Ja, jag sa jävel. Jag har ärligt talat aldrig gillat honom. Han är en mörk fläck i det vi kallar svensk hockey. Nyström på Expressen kallar Anton Hedman i MoDo för en feg spelare. Jag är av åsikten att han är en typiskt transatlantiskt skolad spelare. Och han är inte feg, hans senaste smäll på Andreas Holmqvist var jävligt onödig. Men tacklingen på Wallin var klockren. Nyström menade att det aldrig hade gått att göra en sådan tackling i NHL, då hade man fått slåss eller åkt på stryk. Han missade tydligen finalserien mellan Detroit och Pittsburgh för två säsonger sedan. Då Crosby gjorde en nästan exakt identisk tackling på Zetterberg. Enda skillnaden var att Zetterberg till motsatts mot Wallin höll huvudet uppe. Den smällen renderade inte till något, varken någon skada eller utvisning… eller slagsmål. Spelet fortsatte och Zetterberg fick kliva upp fort som fa…
Ekman är en fruktansvärt feg spelare. Om Hedman ska vara feg så är Ekman en fruktansvärt feg spelare. Hade han gjort det här i NHL… Ja då hade hans närmaste fått hem honom i en kista. Fasen, de hade fått skrapa upp smårester av honom från isen.
Usch, jag blir så förbannad bara av att tänka på det som hände igår.

Hur tycker ni att det har sett ut sedan omstarten efter Karjala? Jag tycker personligen att det har blivit bättre. Bortaspelet lider just nu av fruktansvärda brister i självförtroende. Men man ser även på bortaspelet att något är på gång(jag kan vara kraftigt färgad i synen). Defensiven har blivit bättre och herregud, Andreas Dackell har till och med ändrat lite på sin attityd(på hemmaplan än så länge). Det jag har börjat fråga mig nu är: Vad har hänt med Somervuori? Han träffar inte mål längre i sina skott. Han är den som skjuter mest i laget, men han träffar ju knappt en ladugårdsvägg om han så står inne i den.

Jag skrev igår på facebook innan matchen att från och med ikväll så går Brynäs obesegrad i tre matcher. Det finns fortfarande möjlighet för det. Så kör hårt nu grabbar. Vi vet att ni kan göra det.