Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 12

Staffan Nyblom´s tolfte krönika kommer här

Kalla mig galen… Men jag vågar gambla.

Wow, jag vet inte hur många gånger jag har sett det där strecket och funderat på om det är värt det… Orkar jag en gång till?
Nu missade jag matchen borta mot Timrå på grund av att byns årliga älgfest rådde. Där frugan dessutom hade lyckats peta in mig i ett auktionsarbete… Jag ångrar det inte då det var trevligt. Ja, jag riktigt njöt av att stå med mikrofonen under näsan och skämta med folk och charma damer.
Men matchen mot Timrå blev, om jag förstått saken rätt, ändå inte helt åt h-e då man dels tog en poäng och Greiss rent av räddade oss i tredje perioden.
Men lik förbannat så kommer vi till den saken att man inte tar poäng av att spela bra om man inte gör mål. Det märkte vi ju sannerligen i matchen mot Linköping i torsdags. Vad hade den där finnen i LHC buren tagit? Tror inte ens Markström var så omöjlig i sina bästa stunder i Brynäs tröjan. Hans räddning på Kahnbergs skott när det var någon minut kvar av matchen, måste ju ligga förbannat bra till för att vara årets räddning. Jag begriper inte riktigt mig på den här säsongen. Det finns inga röda trådar att hålla sig i när man vettskrämt försöker ta sig igenom spökhuset som heter Elitserien. Brynäs har ett vasst anfall. Brynäs har faktiskt en kanongrund till ett föredömligt försvar. De har allt det som ska… SKA betyda topp placering i serien. Men lika förbannat så parkerar vi nu under det där förbannades jävla… kvalstrecket.
Så var brister det då? Czarnecki har under landslagsuppehållet jobbat med killarna. Det tycker jag mig att man såg i matchen mot Linköping. Det var inte de där enorma ytorna mellan vår offensiva blå och vår förlängda mållinje. Backarna jobbade faktiskt för att hjälpa Greiss och de gjorde det bra. Killarna hade fått det inpräntat och det fungerade. Men varför floppade målskyttet då? Ja inte var det för att de inte sköt. Det gjord de nå så in åt helvete(ursäkta min norrländska).
Jag har under en tid tittat lite på Dackell och Kahnberg. Och om man delade upp deras positioner på plan med puck, i procent så skulle jag tro att 60% av dem är när de snirklar och fintar i rundlarna. Jag vet inte hur många av er som minns finalserien -99… De flesta av er drömmer säkert om det året fortfarande som en annan. Vet ni varför MoDo tillslut inte kunde ta hem Le Mat den säsongen? Jo, därför att Brynäs-backarna tryckte ut, framför allt Sedin bröderna i sargkanterna. De huserade för fulla muggar i rundlarna. Och en grundläggande regel för hockeyspelare är att, kan man hålla motståndet där, ja, då blir det aldrig ens halvfarligt. Så varför i h-e hamnar då alltid dessa herrar(framför allt Kahnberg och Dackell) där nere? Ibland ser det nästan ut som om de letar efter något. ”Var fan är den? Undrar om den kan va… nähä, då vänder jag på mig och kikar där borta.”
Dessutom snackar vi om två OTROLIGT erfarna spelare. Dackell har ju över 600 matcher i NHL bakom sig. Där fick han lära sig att man inte vinner några matcher med att spela pucken längs sargen. Det är rakt på som gäller. In på mål…
Kahnberg är en målskytt… När fan såg man en skyttekung husera i rundlarna BAKOM mål???
Kolla på juniorerna, där är det rakt på. De snurrar med pucken och skapar ytor. Visst, de hamnar ibland bakom mål de också, men de har inte som slutmål att klistra fast pucken vid sargen… VARENDA gång de är ute.
Några av er som jag har äran att få prata med på facebook hävdar att de inte vågar bänka Dackell. Jag tyckte i början att: nja, så allvarligt är det nog inte.
Men vänta lite nu… Varför händer aldrig något då? Varför blir det aldrig någon ändring på T.ex. just Dackells spel? Varje match så är han ju där igen. I rundeln och låser pucken för att hindra motståndaren att ta den. Varför hamnar alltid dessa två i samma situation hela tiden? Kan det vara så att när Czarnecki har höjt rösten åt Dackell och rent av kanske använt ordet bänkning, blivit bemött av en blick och en mening. ”Försök du bara.”

Tro mig, det känns för jävligt att säga det här om min stora idol… Dackell och Sundlöv var ju mina gigantiska idoler som tonåring då mina kompisar hade ”Super Mario” Lemieux, Jaromir Jagr och Martin Brodeur på sina väggar. Jag var en fjant… Men en stolt fjant som höll mina hjältar högt.
Dessutom så begriper jag inte varför man placerar en defensiv kung som Dackell och prinsen av defensiv, Hansen i powerplay. Dackell är ju otroligt duktig med pucken och kan hitta ytor. Men hans tankegång när det kommer till spel är primärt på säkert spel. Han har redan innan domaren släppt pucken börjat analysera hur han mest effektivt ska lösa ett defensivt problem som kan komma upp. Han är lite som figuren Data i serien Star treck.
Varken han eller Hansen kan göra laget rättvist i powerplay. Det måste in lite mer glöd och jävlar anamma i coachningen också. Nicke, gambla lite. Det är ingen som kommer tycka du är en idiot för att du vågade tänja lite på naturlagarna. Se på Rönnqvist i Luleå. Där snackar vi om att tänja på vad som är möjligt enligt relativitets teorin.
Varför inte vila Dackell och Hansen då det blir PP. In med Calle Järnkrok, Jonathan Granström och Anton Rödin… Eller varför inte Jacob Silfverberg, Eero Somervuori och Alexander Sundström.
Jag är av fulla övertygelse att man inte utnyttjar Sundströms fulla kapacitet. Han är skolad i den transatlantiska hockeyn och vet hur man kliver fram framför mål. Jag tror han skulle kunna bli en riktigt bra key player i PP.
Kalla mig galen… Men jag vågar gambla.

Hörni, Jacob Markström huserar ju i nuläget i nordamerikas bakgator i hockey. AHL och Rochester Americans. Visste ni om att han i dagsläget ligger trea från slutet i målvaktsligan. Det går si så där för honom och han har en räddningsprocent på 88.2 och ett målsnitt på 3.66. Inte direkt hur vi är van med att se honom. Men jag tänkte bara visa med hans siffror hur mycket det skiljer sig från den transatlantiska hockeyn och vår hockey. Inte så konstigt att det tagit Greiss en del matcher innan han kunnat göra sig rättvis, eller hur.