Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15862 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 11

Här kommer krönika nr 11

Bullshit, Renberg… Bullshit.Du gamla du fria du fjällhöga nord… Nja, jag tänkte inte dra hela nationalsången här. Det hade bara blivit fånigt och frugans öron hade nog trasats ihop totalt också.
Karjala cup spelas där Sverige faktiskt har en chans att ta hem hela rasket. Det är ett tag sedan som man i den här(träningsturnering i mina ögon) turneringen har sett ett Sverige vara så bra att de rent av spöar både Tjeckien och Rysslands arslen rödrandiga. Inför turneringen så sa jag:” ja, de lär ju inte ta många poäng med den truppen”.

Snacka om att jag sitter här och ifråga sätter allt jag påstått mig veta om hockey. Detta landslag ska enligt mig inte ha haft en chans mot varken Tjeckien eller Ryssland. Bara att ta poäng mot dem hade ju varit helt otroligt. Nu har de vunnit mot båda. Alla i media hyllar Mårts som en frälsare. Vilket geni han är… Han är såå mycket bättre än Bengt-Åke Gustavsson. Men, är han verkligen det?
Nja-a, i mina ögon så kan man inte se det så. Det här är Mårts första turnering och visst, det har börjat bra. Men för att han, i mina ögon ska lyftas högre än ”Bengha” så får han jobba lite mer. För B. Å. G har ju varit med och tagit något som ingen annan nation lyckats med. Både VM och OS hamnade i svensk ägo 2006. Och något sådant är så svårt att… ja, ingen annan har lyckats med det.
Och vad är det media hyllar Mårts om då? Jo, hans spelstil(som rent av starkt påminner om vad jag skulle vilja att Brynäs använde sig av) som han tagit med sig från juniorlandslaget. Är det något nytt och chockerande i det spelet då? Nej, inte alls. Det här är en spelstil som NHL lagen spelar. Det jag tycker är starkt är att han har lyckats formatera om spelstilen till de Europeiska rinkarna. DET, är strongt gjort. För det krävs rejält med benstyrka och jävlar anamma till psyke hos spelarna för att klara av det. Per Mårts själv, har sagt att det lag i Elitserien som mest liknar hans spelstil är… Luleå. Och det är inte svårt att förstå heller varför de ligger etta i serien. De har roligt och är tillåtna att göra sina misstag. Då ges det direkt större utrymme för självförtroendet att lira. Därför tror inte jag att Luleå kommer falla… Ja, de kanske inte kommer ligga etta efter 55 omgångar, men jag är övertygad om att de ligger inom topp 3. Hade en intressant diskussion med ett Luleå-fan för ett tag sedan på min blogg. Jag hävdade(och hävdar fortfarande) att Luleå inte har ett målvaktspar som relaterar till den placering de har i serien. Men att deras backar hjälper till så pass bra att de lyfter sig och blir topp målvakter.
Det gillas inte att man i sitt beröm till laget vinklar så att ett möjligt problem syns… Då hugger de som en kobra direkt.

Nåväl, nog om den upp och ner vända serien. Landslaget är ju upplyst av två fantastiska Brynäs killar, Mathias Ekholm och Jacob Silfverberg. Jag måste säga att det är för jävligt att de ”stal” Ekholms mål i matchen mot Tjeckien. De påstår att Robert Nilsson styr in Ekholms skott. Det är dock något som jag totalt missade fast jag stirrade på flera repriser. Nilsson är där och skymmer målvakten. Men han tar aldrig i den. Det är väl ingen skandal antar jag men, nog är det lite av en stöld på vår Ekholm allt.
Silfverberg är hela tiden och stör och retar med sitt riviga och totalt respektlösa spel. Han räds inget. Rabiatfyllda riskspelare som ryssar fick gång på gång en smäll av honom. Och det roliga är att det inte är fult spel heller. Han spelar precis så som han får och kan. Underbart, underbart… Czarnecki, titta rejält på hur de spelar och fundera ut hur du ska få killarna i Brynäs att spela så där. För då kommer vi ha en fortsatt väl fungerande offensiv och dessutom en väldigt fin defensiv som hjälper målvakten.
Men jag kan inte låta bli att irritera mig över några saker som bubblat den senaste tiden. Det här snacket om att inte ta med Järnkrok på grund av att han kommer spela i junior kronorna i jul… Vad är det för jä… argument? Det ska ju vara så att de bästa spelarna ska vara med. Och då på frågan varför inte mr. Ironhook fick komma med, så är det för att inte trötta ut honom inför småkronorna. När de säger sådant så blir jag rosenrasande. Det är inte ett hållbart argument. De killar som spelar i A-lagen idag är så pass vältränade att de visst kan hänga med. Är övertygad om att de här unga killarna har bättre ork och kämparanda än vad de äldre och mer ”rutinerade” killarna har. Som den finske kommentatorn vid Sverige – Ryssland matchen(har glömt vad han heter) sa. Det är beundransvärt att Sverige vågar göra så här. De tar ut de spelare som ÄR bäst för stunden. Då blir han avbruten av Renberg(som uppenbarligen har fått en övertro på sitt kunnande som expert i tv) som menar att det är bra att killar som just Järnkrok T.ex. får stanna hemma för att ha ork till småkronorna. Bullshit, Renberg… Bullshit.
Det är inte att jag tror att det är en ”konspiration” mot Järnkrok och övriga bra juniorer. Utan de tror verkligen att de inte skulle orka spela med småkronorna under jul om de får spela Karjala… som varar under en helg. Där har vi en sak som måste uppdateras inom Svensk hockey. De lever kvar på -90 talet i fråga om juniorernas kunnande och icke kunnande.

Sedan har vi ju ”Pikkarainen incidenten” mot Josh McNevin i AIK. Vilka rubriker det blev efter den här otroligt löjliga ”putten” som det blev. Fruktansvärt olyckligt att McNevin hamnade i sargen med skridskon i den vinkeln som blev. Men att hävda att Pikkarainen borde ha fått minst fem matchers avstängning är ju löjligt. Det här är faktiskt hockey vi pratar om, och McNevin borde som alla spelare begripa att ”går jag efter pucken så kommer jag inte vara ensam om det”. Man måste hålla UPP huvudet då man spelar på den här nivån. Pikkarainen knuffar till honom med sin klubba(ok, han håller klubban med båda händerna) på byxorna precis under skinkan. McNevin är ur balans vid händelsen och stupar då väldigt lätt.
Sanslöst… Nu drog dock disciplinnämnden den slutsatsen att Pikkarainen inte bar så stor skuld till händelsen. Men han fick två matcher i avstängning, som bara blev på grund av skadan. Hade det här hänt T.ex. mitt på isen hade det inte ens blivit en utvisning. Och hade disciplinnämnden slagit till med fem matcher så hade deras eget förlöjligande varit fulländat.