Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika 10

Här kommer krönika nr 10 från Staffan Nyblom

”Varför åkte jag hit?”

Efter den här krönikan så undrar jag om inte jag kommer få höra både det ena och det andra från en del. Det här är nog vad som kommer bli den största sågning jag gjort på Brynäs.
Jag kan inte låta bli att förvånas match efter match över hur fruktansvärt ojämn laget är i det defensiva arbetet. Målproduktionen kommer nog tillhöra seriens absolut bästa under hela säsongen. Men man vinner ju samtidigt inte matcher om man släpper in så mycket mål som vi gör den här säsongen heller.

Vad handlar det hela om då? Jo, i mina ögon (som för tillfället är svart av ilska över hur matchen mot Frölunda blev) så är det ett enda litet problem som man måste lösa nu under landslagsuppehållet. Annars kan det hela sluta med en mardröm…
Försvaret, är rent ut sagt nonchalant i sitt uppträdande ibland. Mot Färjestad så var jag redo att hänga upp snaran vid taknocken innan killarna slog rekord med 3 mål på 38 sekunder och räddade två poäng efter mål i förlängningen.
Ja mål kan de göra som sagt…
Men jag menar de ständiga tappen bakåt. De saker som händer i varje match både en och två och… ja, jag kan fortsätta räkna länge, länge. Jag har fått höra av kamrater och folk att Greiss är dålig. Ja, han har inte varit stabil i sina matcher. Det håller jag med om. Men samtidigt så ska man veta det att killen inte hade spelat en enda matchminut sedan 6 maj, när han kom till Gävle. Alltså, han hade inte spelat en minut på nästan sex månader. Klart som fasen man kommer att vara ringrostig i en liga som hållit på ett tag och dessutom har helt andra förutsättningar än vad NHL har. Rinkarna är större och hockeyn spelas fullständigt olikt än vad transatlanterna spelar. Att då komma in i ett lag där defensiven är ofullständig så till den himla grad att B-juniorer skulle kunna ta sig igenom… klart som korvspad att han kommer att göra bort sig. Men, han har haft några matcher på sig och om man bortser matchen mot Färjestad så har han inte imponerat. Slarvet har fortsatt och han verkar rent av helt opålitlig vid fria lägen. Att han blev avbytt i matchen mot Frölunda var inte för att han var dålig… det var för att få lagets utespelare att begripa att man inte kan spela som man gör i det defensiva arbetet.

Varför blir det inte bättre?
Ja, den som det visste… det finns otaliga möjliga anledningar till varför det inte fungerar.
1. Kanske den offensiva hockeyn som laget har tagit till sig har gjort att backarna har så roligt att de glömmer bort vad de är till för(låter som ett skämt men är en allvarlig benämning).
2. Kanske Nicklas Czarnecki har spelat ut sin roll som tränare? Killarna lyssnar helt enkelt inte lika mycket på honom och då minimeras direkt hans pondus i laget.
3. Laget gick under sommaren och tränade hårdare än vad spelare i Brynäs någonsin gjort. Kanske de rent av har tränat ”sönder” killarna. De är trötta i både kropp och knopp. Då blir det inte att fungera så som man vill att det ska göra.

Hur som helst så har de ett gigantiskt problem att ta itu med. Killarna vet ju själv att det inte duger så som de spelar just nu i egna zonen.
Jag ställer samma fråga gång på gång då det kommer till vårat spel. Varför inte bara spela enkelt… det är ju så effektivt att bara spela enkelt. Att hålla på med fina dragningar och vända sjuttielva gånger med pucken inom en och samma meter vid sargen gör varken mig eller någon annan imponerad.
Kallios 4-3 mål är i mina ögon Sundqvists fel. Där ska man dra på sig en utvisning för att rädda målet. Sundqvist hakar Kallio lätt som ändå lyckas fösa in pucken. Jag vill ha mer aggressivitet framför egna målet. Tror ni Kallio hade kunnat göra så där i NHL eller KHL? Nej, givetvis inte. Han hade legat någon meter därifrån tuggandes blålera efter en överkörning från en av backarna. Jag förespråkar inte våldsamt spel… jag förespråkar fysiskt spel.

Och än en gång så återkommer jag till Greiss. Det är synd om den killen tycker jag. Han kommer från världens bästa liga och är tänkt att hjälpa vårat Brynäs på målvaktssidan. Och så blir han bemött som han blir av backarna. Ingen som hjälper, ingen som ens försöker hjälpa. Alla är så fullt upptagen med att göra mål så de fullkomligt skiter i Greiss.
Noterade ni dock vilken förändring det blev efter det att Greiss fått kliva av? När Svedberg kom in så hade han vips hur mycket hjälp som helst. Tänk, ja tänk om Greiss hade haft den hjälpen från början. Då hade vi vunnit matchen. Jag tror rent av att Greiss enbart hade släppt in ett mål då på hela matchen. Men nu måste Czarnecki byta ut honom för att spelarna slutligen kanske skulle inse vilken mobbning de höll på med.
Hade jag varit sportchef eller tränare hade jag tagit in först och främst backarna i ett rum. Där hade jag sagt åt dem att bänkning av avdankade A-spelare och upplyftning av juniorer är under starka funderingar då det uppenbarligen inte finns den kapaciteten i A-laget.
Det var hockeyfest mot Frölunda. Hela Gävle sjöng och var glad… och blir då bjuden på den skit de fick se i första perioden. När Greiss stod i avbytarbåset efter att ha blivit utbytt så sa hans blick en hel del. En tom blick som nästan sa ”varför åkte jag hit?”. Och om det var så han tänkte så förstår jag honom. Det här är ju en duktig målvakt… jo, jag lovar. Han har varit i tankarna om att bli förste målvakt i San José. Men fick kliva åt sidan tillslut då de lyckades få in först Antero Niitymäki och sedan Anti Niemi från mästarlaget Chicago.

Och kanske det är dags för Sundlöv att kliva ner och prata med både spelare och tränare för att höra vad det är som är galet. Det måste ju nästan vara något som inte är som det ska. När något som fungerat så underbart som vår defensiv, totalt fallerar på bara en säsong.