Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Del 2 av krönika 9

Del 2 av den 9 krönikan

Misstagen att hopa sig.


Vilken morgon. Länge sedan som jag vaknat och tittat ut över den grådisiga höst-morgonluften och: … Aaaaah.
Det var ju faktiskt en ”Greiss” morgon. Men för en brynäsare så betyder det en underbar morgon numer. För visst har vi alla så smått gått och blivit lite tysk av oss. Även fast det som kommer ut ur käften bara är ord som vi tycker låter tyskt.
Gick igår(lördag) in på NSD,s(tror det står för Norrländska SocialDemokraten) hemsida. En av deras bloggare skrev några rader inför matchen. Där uppmanade han även sina läsare att komma med sina bästa mobbramsor om Greiss. Skrattade över deras ”fantasifulla” vitsar och kunde inte låta bli att släppa en kommentar om bloggarens mognad och en tysk mening som jag trodde betydde: Greiss slår björnen med en hand. Men det blev: Greiss munkorgen med en hand bär…
Nu är jag inte orolig att någon ska säga något om det, det är ändå inte någon där uppe som läser NSD i alla fall så.

Jag hoppas verkligen att ingen av er som stod vid läktaren drog på er några skador igår. Jag åsyftar givetvis på den/de kraftigt inavlade människor i Luleå klacken som kastade en smällare när Luleå lyckades sätta en puck i mål. Tack och lov så gjorde arenavärdar och polis det enda rätta och visade ut hela bortastå. De kan ju tacka de två skyldiga nötterna för att de missade stora delar av matchen. Jag satt irriterat och funderade på hur fasen de kläckt den där idén.
”Dööh, varje gång Lule gör mål så schmäller vi en schmällare som hemma…”
Jo, de gör ju det där uppe i Coop Arena. Vid varje mål hemmalaget gör, så smäller de av en smällare och direkt efter kommer en mörk röst som räknar vilket antal mål på engelska… mycket macho… väldigt häftigt…
Om de nu var så puckade att de trodde att de skulle få göra så vid varje mål, så hoppas jag att de övriga Luleåsupportrarna visade dem sin yttersta tacksamhet på buss/tåg resan hem sen.

Nu, tack vare vinsten mot serieledarna. Så ser jag fram emot tisdagens match där MoDo tar emot våra tigrar. Challes gäng har ”äntligen” lyckats bryta sin måltorka. Det blev ”bara” 266 nånting spelminuter utan ett enda mål… Samtidigt som jag hånfullt skrattar så känner jag en aning oro. De lyckades sätta fyra mål mot Södertälje. Vad är det som säger att de inte kommer vilja överprestera det mot ett lag som på de tre senaste matcherna släppt in 12 mål?
Naturligtvis så kommer Greiss(eller Svedberg) att göra sitt yttersta för att hålla tätt. Den stora frågan för mig är: Kommer de övriga i laget att fortsätta att ha golfbilen inlåst och behålla blåstället på?
Jag är övertygad om att matchen mot MoDo kommer bli svårare och tuffare än den mot Luleå. Brynäs och MoDo är två lag som kommer från en tuff period. Nu gäller det för båda att fortsätta på den inslagna vägen från i lördags.
MoDo har tuffingar som inte drar sig för att sätta hårda smällar när det återstår några sekunder av matchen som sedan länge varit förlorad för dem. Och där kan vi ju fråga Wallin i Färjestad hur det gick. Så det är huvudet upp och hela tiden vara alert på allt som händer där ute. Samtidigt så ska killarna inte gå ut och vara rädd. De ska sätta tryck på MoDoiterna från start och pressa dem. De har fortfarande ett rubbat självförtroende och kan man bara sätta press på dem så kommer misstagen att hopa sig för dem.

Jag började lite med Greiss och vill även avsluta med Thomas.
Undrar om han någonsin har upplevt en sådan tacksamhet av sina fans som han fick efter matchen mot Luleå? Fansen vägrade gå, utan sjöng och ville ha ut Greiss på isen igen. Enligt media så var det en kraftigt förvånad Thomas som redan hade tagit av en hel del av sin mundering som gled ut på isen och möttes av kraftigt jubel.
Det är så här man skapar ett varumärke av klubben utanför styrelsen. När spelarna får en sådan uppmärksamhet så kommer de att förälska sig med klubben.