Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika 6

Bitchslap i ansiktet.Vilken vecka det här har varit. Man har njutit och samtidigt plågats av en och samma sak. Ibland kan jag tänka när det under perioder går riktigt, riktigt dåligt att vad skönt det skulle vara att bara skita i det. Bara sluta bry sig och gå vidare med livet. Läkerol arena, Vad är det???Men jag har hittills alltid lyckats resa mig upp innan tio och skaka av mig de destruktiva funderingarna. För vad vore livet utan Brynäs? …

Jag tjafsar alltid om att man måste hela tiden förstå att sport är något som ska vara roligt. När det går från att vara roligt till att i det närmsta bli religion så är det farligt. Och så sitter man som värsta livets ordare och pratar om hur ”dåligt” livet vore utan Brynäs. Skratt… Det är en tunn linje mellan sundhet och galenskap. Och jag har varit i galenskapen i många år nu.

Men jag har upptäckt något i mig den här veckan. Något som rent av förbluffade mig. En känsla av ”vad är väl en seger värd om den inte tas rättvist?” har cirkulerat i mig. Låt mig få vidareutveckla det här.

Vi vill alla se Brynäs vinna och jag har som så många andra sagt att: De som gör flest mål vinner…

Vet inte om det här har börjat komma över mig på grund av ålder eller om det var kvartsfinalsförlusterna mot ”farmen” förra säsongen som är orsaken. Men jag tycker inte att det är det lag som gör flest mål som nödvändigtvis ”borde” vinna.

Herregud, jag låter som någon som står mitt bland en massa sex åringar och vill skapa rättvisa.

Matcherna Brynäs har spelat än så länge i säsongen har varit lite granna av ge och ta i kvalitet. Förlusterna mot MoDo och kringlorna svider… fortfarande. De var så otroligt onödiga förluster som mycket beror på att våra killar slarvade och inte alls var på hugget. ”Käka puck” som jag har för mig Wikegård kallar det. Och det har varit en röd linje i lagets matcher… om man räknar bort de mot Djurgården, Färjestad och nu mot Timrå där killarna faktiskt kämpade tappert.

Jag vet inte om ni håller med mig i de här tankarna men, visst vore det väl en bra mycket roligare match om man kunde gå från arenan och vetat att Brynäs kämpade genom hela matchen… Det ta mig f-n nästan sprutade blod ur porerna så som de kämpade. Självklart vill jag att de ska vinna. Inser just nu att det låter som att Brynäs är överlägsen allt motstånd och knappt behöver ta i. Fan, vad nice det hade varit.

Om vi som jag gör, tänker på matchen mot AIK där Brynäs under de två första tredjedelarna spelade relativet fokuserat och ledde matchen tämligen rättvist. Det var ganska komiskt rent av att se hur AIK slet för att vinna en enda liten sargduell utan att lyckas. Brynäs gled undan och fick alltid med sig pucken. De snabba spelvändningarna som killarna gjorde och belönades av AIK med x antal två mot en lägen och så vidare. Fasth i råttburen jobbade frenetiskt och gjorde det bra. Den enda i laget från Solna(det som av alla kallas för det rätta AIK) som visade elitklass. 2-0… F´låt, 0-2 hade vi när den tredje perioden började. Och åtminstone jag trodde på en ännu bättre tredje period från vårat läger där målet skulle vara att utöka ledningen. Men vilken chock jag fick då jag insåg att vi helt plötsligt hade blivit hockeyns svar på socialen. Det delades ut gratischanser en efter en till den fattiga AIK familjen som helt plötsligt såg bra ut. Och våra killar såg ut som rundningsmärken där Andersén får stå som staty för flest onödiga och rent av i vissa lägen korkade utvisningar.

1-2 kom som ett paket på posten efter att vi fått två killar i utvisningsbåset(skamvrån som dottern kallar det).

Inte en enda konstruktiv tanke kom ens på tal i Brynäsbåset. Kanske de hade en bordsfläkt som blåste bort dem… Järnkrok lyckades dock få med sig en puck och hade inget annat val än att skjuta den mot det öppna målet. 1-3… JAAAAAA! Nu kanske det kan bli fart igen?

Men nej då. Svedberg fick fortsätta att likt en mamma både läsa godnattsaga för pojkarna som satt och tryckte i hans knän, och städa upp efter dem.

Jag studsade av ilska i soffan där jag i förtvivlan försökte telepatiskt få killarna att förstå att det inte fungerade att spela som de gjorde.

De var usla i tredje perioden uppe i Skellefteå förra veckan. Men de var ännu sämre mot AIK.

Ett AIK som fått rungande beröm om de fått iväg mer än 14 skott på en hel match lossade nu av 36 skott. De mer än fördubblade antalet… mot ”oss”. Jag som är en av de många som spenderar bra mycket mer tid än vad som borde vara tillåtet på Internetsidan Facebook upprördes av att så många gratulerade Brynäs till tre poäng och vad bra de var… Jag insåg plötsligt att jag inte längre var nöjd med tre poäng. Jag ville ha mer…

Jag är fortfarande inte nöjd med hur vissa spelare presterar på isen. Visst, man kan inte begära att alla ska dundra in tre-fyra mål per match. Man kan inte ens begära att en spelare ska göra det. Men när jag vet hur bra de kan spela så vill jag se det hela tiden. Jag blir förbannad när de tar till en sådan spelmodell att det enda som gäller är att så fort som möjligt slå bort pucken utan att ens försöka spela den.

För vi minns väl i alla fall de flesta av oss att laget hade ”snackat ihop sig” och lagt ribban på att de ska gå till semifinal. Final ska dessutom inte vara en omöjlighet. ”Skitbra” ropade jag när jag läste det. Det är sånt man ska göra. Vad är det annars för idé att spela om man ändå inte satsar på att vinna?

Med det här spelet som Brynäs har presterat de två senaste bortamatcherna kommer man inte att spela semifinal. Kalla mig negativ eller surgubbe om ni vill. Men betänk det att vi lyckades precis vinna över det lag som i särklass har den sämsta spelarensemblen på papper. På många, många, MÅNGA år. Kan ärligt talat inte komma på ett enda lag som haft sämre lag på papper än vad AIK har den här säsongen. De har inte en enda spelare i truppen som skulle kunna ta en första eller andra kedjeplats i något annat lag. Ja, ska väl vara Nemeth då som har imponerat på mig…

Media har jämfört dem till och med att vara sämre än det vilda Väsby 1989. Känns som lite väl mycket bitchslap i ansiktet att säga för mig men… Jag förstår vad de menar.

Om Brynäs vill vara med och slåss med de stora pojkarna och kunna ta sig till semifinal så måste de lära sig att leda och föra en bortamatch mot ett sådant dåligt motstånd. För det går faktiskt att göra det. Har själv sett det.

Men hemmaspelet är faktiskt att berömma även om man kunde ha begärt mer på defensiven. Och kanske bortaspelet bara är en fas i den fortfarande unga säsongen. Kanske de kommer skrapa ihop ett bortaspel som gör att pucken kommer vara i hemmalagets defensiva zon någon gång i de tredje perioderna också…

För det är som ni säger, poängmässigt den gångna veckan så kan man inte klaga. 8 av 9 möjliga poäng är riktigt bra. Oslagna på en hel vecka…

Kanske vi kan följa upp det med en likadan vecka igen? Hoppas på det.