Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika 1

Vi kommer under kommande säsong att ha en krönikör som kommer att publicera texter här på hemsidan. Krönikören heter Staffan Nyblom och här kommer hans första alster.

Hejsan kära Brynäsare.

Det här är min första krönika… Ja, någonsin. Men jag kan inte tänka mig något bättre än att skriva den för mina systrar och bröder i Brynäs IF.
Jag har under lite mer än ett år drivit en hockeyblogg (tigerhockey.blogg.se) där jag generellt har givit min syn på hockey(elitserien, allsvenskan och naturligtvis NHL och KHL). Att det skulle ge mig chansen att skriva så här fanns inte på världskartan. Jag startade faktiskt bloggen mest för att en tidigare arbetskamrat som är stor djurgårdare skrev en massa nonsens på sin blogg. Men ju mer jag arbetade med den och responsen jag fick, så blev den mer och mer ”seriös”. Jag är väldigt personlig i mina resonemang och jag håller aldrig tillbaka. Så, håll i hatten säger jag bara.
Som person är jag en simpel Brynäsare. Jag bor i en liten by utanför Umeå med fru och dotter. Har en sportbakgrund i form av fotboll (höger yttermittfältare) och innebandy (målvakt). Fick äran att under tre säsonger 2002-2005 vara målvaktstränare för pojkar -91 i innebandy.
Jag är industriarbetare som under förra året ”njöt” av arbetslöshet för första gången på riktigt, riktigt länge. Jag är 32 år men måste varje gång någon frågar, räkna hur gammal jag är (man är ju inte äldre än vad man känner sig), då jag i huvudet fortfarande är 21. Är uppväxt i Gävle och bodde på Sätra, Glaciärvägen 23(på fjärde våningen tror jag) för att vara mer exakt.
Om ni någon gång känner för att kontakta mig så kommer jag längst ner att lämna min mailadress.

Nu till det väsentliga.
Brynäs IF väntar på ännu en säsong i högsta ligan. ”Vi” har om jag minns rätt, lägst snittålder av alla lagen i ligan och det kan jag säga kommer inte att hämma oss.
Det finns bara en sak i årets trupp som får mig att sänka ögonbrynen och klia mig på den kala platsen på huvudet.
Och det är målvaktssidan. Det har ju varit en hel del turbulens hos oss på just målvaktssidan den här gången. Målvakter har utan att ha hunnit ta första spaden hos oss lämnat för ligan/orna på andra sidan pölen och andra har kommit och lämnat lika fort som de kom. Under förra säsongen hade jag vid flertalet gånger pratat mig varm över Niklas Svedberg till Michael Sundlöv. Jag är fortfarande i den åsikten att han under flera tillfällen räddade MoDo från total förnedring i många matcher. Han avslutade säsongen med 32 matcher och ett snitt på 90.1%... Och det med ett försvar som bara hade Frölunda efter sig i uruselhet. Och med det så var han bättre än just Frölundas ”Honken” som bara hade 89.6%. Svedberg ser ut som att han har noll kontroll men lyckas alltid (nåja, nästan i alla fall) ta pucken innan den rasslar i nätmaskorna. Men hans spel är modernt och han utnyttjar hela sin storlek. Dessutom är han likt E. Läck en f.d. Djurgårdare som inte fick tillräckligt med förtroende. Jag är övertygad om att Pekka kommer göra storhetsarbete med honom.
Bjurling då? Tja, han har varit usel under två säsonger där skador kan tillskrivas störst orsak. Nu har han blivit friskförklarad av Brynäs läkarteam och jag tycker vi måste ge han chansen att bevisa vad han kan innan vi sågar honom vid fotknölarna. För faktum är ju att för tre säsonger sedan då han var ny i Södertälje, så var han så pass bra att han nämndes i pratet om landslaget.
Målvaktssidan får tre tigerränder av fem möjliga.
-
På backsidan behöver vi inte oroa oss tycker jag. Det har sett lite oroligt ut nu på försäsongen… Men det är en så otrolig skillnad på försäsong och säsong. Dessutom är numer Brynäs otroligt duktig på att hitta duktiga juniorer och även skola sina egna. Det ska bli hur kul som helst att se Ekholm, som har visat upp ett moget och klokt spel nu under försäsongen.

När Hietanen lämnade för Hv71 så blev jag väldigt orolig. Hur skulle de kunna ersätta denna underbara lilla finne… Ja, när Dale Clark presenterades så försvann min oro. Han är faktiskt bättre än Hietanen på alla punkter. Men jag måste erkänna att jag saknar den lilla finnen ändå.
Lars Jonsson är frisk igen och vi vet alla vad världens bästa Jonsson kan göra. Och tuffingen Sundqvist fulländar försvaret. I mina ögon så har vi inget att oroa oss på backsidan.
Backarna får fyra tigerränder av fem möjliga.
-
På forwardssidan sitter vi på en potential som kan bli riktigt farlig. Jag vet att många har uttryckt sin oro över att varken Dixon eller Molin blivit ersatt av något farligt, typ Jaromir Jagr. Även jag slet mina få hårstrån och yttrade min frustration till Sundlöv om det. Jag skrev även på min blogg att, om inte Juniorerna utvecklas över sommaren som Sundlöv och tränarstaben hoppas på så blir vi nog inte bättre än nia. Han menade att jag var orättvist kritisk mot juniorerna. Och i ärlighetens namn, det är inte kattskit vi har i truppen.
Bland de etablerade spelarna så har vi Kahnberg, Somervuori, Dackell och Nordqvist som är rejäla matchvinnare. Och vi ska inte heller glömma Granström som numer även kan kalla sig landslagsman. Sedan har vi ju en trollkarl i Lauritzen som kan göra saker med pucken som trotsar naturlagarna.
Vi har även Sundström som är enligt mig, en av de starkaste spelarna i ligan. Har hittills inte sett någon som lyckats trycka bort honom helt i en sargduell (har visserligen inte sett alla matcher). Han lyfter enkelt bort motståndarna som försöker ta pucken av honom. Grymt imponerad av hans styrka som sagt.
Sedan har vi juniorerna som vi alla vet kommer att bli Sveriges nästa storspelare. Och varför inte ge dem det utrymme som de behöver för att utvecklas?  Visst, Dixon gjorde 20 mål och Molin var ju… Ja, Molin helt enkelt. Men våra juniorer kan klara det. Det ger jag mig f-n på…
Det enda som vi fortfarande verkar ha svårt för är att sätta pucken i mål. Och det är ett problem som kan bli äckligt tungt vid jämna tillställningar.
Forwardssidan får tre tigerränder av fem möjliga.

Säsongen kommer att bli jämn. Jag tror faktiskt att vi bara kommer ha två lag som seglar iväg i toppen (Hv71 och Färjestad) och bottengänget är enligt mig redan spikat. AIK och Södertälje kommer få kvala sig kvar i elitserien. AIK lär nog dessutom inneha sistaplatsen från början till slut. Men annars tror jag det kommer bli otroligt jämnt.
Jag personligen tror att om bara målvakterna håller och presterar så är en sjätte plats inte omöjlig. Jag tror dessutom att vi kan passera den.
Och jag gillar att truppen har satt som mål att nå semifinal och att final inte ska vara en omöjlighet… Det är något som enligt mig är ett måste om man ska nå framgång. Inte fjanta runt och säga: kommer vi till slutspel är vi glada…
Det stör jag mig otroligt på att en del lokala medier i Gävle har hävdat att det är omöjliga mål.
Vad är det för vits att spela i elitserien om man inte satsar fullt ut???


Nu kör vi Brynäsare och kanske vi ses på någon arena i vinter.
Staffan Nyblom.

{mosimage}


stuffe_78nyblom@hotmail.com