Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika 3

Dags igen för en krönika levererad av Staffan

 

Sitter här framför skärmens sken och funderar. Matchen mot Hv har just tagit slut och det har blivit ett poäng på de tvåinledande matcherna. När Brynäs ledde med 3-1 sa frugan: Jag har en aning om vad det kommer stå i krönikan imorgon. Och faktum är att jag faktiskt satt och spånade lite bak i huvudet över hur jag skulle skriva. Men se, jag fick snabbt revidera mina tankar på lyckorusande meningar. Men Vi ska väl ta det från början kanske ändå. Matchen hemma mot MoDo var ju matchen där vi alla hoppades och även trodde att vi skulle få en vinst. Men jag insåg ganska snabbt när matchen hade börjat att mina misstankar om premiärben var befogade. Det var stelt som hos en 80 årig kär**** dam på rullator och åderbråck som skulle kunna täcka halva Stockholm. Men ändå var MoDo tvingad till total defensiv där man kunde räkna deras kontringar på en hand och ändå ha fem fingrar kvar. Men de hade något som Brynäs saknade. Effektivitet tror jag det kallas. De hade fem skott på mål i första perioden. Och fyra av dem hade till och med jag tagit, med förbundna ögon. Brynäs sköt och försökte gång på gång, men fick inte heller till några speciella lägen.
Om man då inte räknar med Rödins öppna mål. Men MoDo har den här säsongen en målvakt som är bland de bästa i ligan. Och hans räddning på det läget var bland det värsta jag sett, vilken reaktion. Men deras 2-0 seger mot oss var en otroligt orättvis seger. Och då är jag inte ens halvblind av våra färger. Men vi hade ljusglimtar i den matchen också. Jag tyckte Bjurling gjorde en ok insatts.
Han var inte dålig men samtidigt inte glänsande. Och det är väl det vi måste lära oss den här säsongen. Vi har en mänsklig målvakt som kommer att slita arslet av sig för att freda vårt mål och även få oss fans på sin sida. Vi måste lägga historien med Markström bakom oss. Vi fick njuta i tvåsäsonger av att ha en fantom i målet. Nu är vi i samma sits som de övriga lagen i serien. Vi har en mänsklig mur och den muren kommer göra misstag. Det är upp till laget att se till att göra fler mål än motståndet nu. Bästa försvar är anfall som man brukar säga. Sedan tyckte jag även om det jag såg då ynglingarna drog igång.
Det är inte nödvändigtvis Dackell, Nordqvist, Kahnberg och Somervuori som ska dra det tunga lasset i vårat Brynäs. Vilken virvelvind Järnkrok och Rödin är. Larsson likaså. Sedan får vi inte glömma Wännström heller som tar för sig. Just Wännström gav ju en MoDoit(missade vem de var) en fin-fin tackling så att han knappt visste vad som var upp eller ner. Underbart! Och matchen mot Hv hade till en början en väldigt nervös start. Och när Hv tog ledningen så trodde jag att nu blir det nog att rinna iväg. Men trott om ni vill, men Brynäs tog sig samman och började spela hockey. Och en förbannat bra hockey också. Sånär 1-3 kom så var det på det stora hela en helt rättvis ställning. Brynäs spelade ut sitt register och Hv kom inte i närheten. Min hals var borta och min hustru suckade… Det var då raset kom.
Brynäs gick ner på försvar, som det alltid tycks som. Jag har aldrig begripit den här rädslan Brynäs verkar ha över att ha ledningen. Att spela på resultat är en sak. Men att gå ner och sätta sig i knäna på målvakten och be om en saga, är en annan. Och Hv kom också tillbaks till 3-3. Då får man ju samtidigt tacka gud för juniorer. Rödins framspelning till Järnkrok var en delikat sak att se. Men direkt efter vårat 3-4 mål så gick laget ner igen. Och Hv kunde arbeta sig fram. Czarnecki sade efter matchen att han tyckte det var jobbigt att det hade blivit så många Brynäs utvisningar och ingen för Hv efter första perioden.
Ja visst var det så, men man behöver inte titta så hemskt mycket för att förstå varför det blev så många utvisningar för oss. Slutar man spela så blir det jobbigt att hänga på ett vilt kämpande lag som just Hv. Hade Brynäs fortsatt att spela hockey efter 1-3 ledningen och hållit ut stormen som kom, hade man vunnit. Det är jag övertygad om. Nu blev det förlust i sudden death och jag kan inte fantisera stort nog om att Hv hade tur, de förtjänade vinsten. Men jag vill poängtera att Brynäs går åt rätt håll. Bjurling simmade några gånger och sista målet borde han ha tagit då han av oförklarlig anledning lade sig ner innan det blev farligt och inte lyckades ta sig upp i tid. En poäng borta mot Hv är det inte många den här säsongen som kommer klara av tror jag. Brynäs var inte rädd för att gå till angrepp och det verkar som om vi kommer få se ett mer offensivt Brynäs den här säsongen. äntligen säger jag då jag vill se Brynäs spela sitt berömda klapp-klapp spel. Fåhöra fansen sjunga Brynäs leker… Hur länge sedan är det man kunde höra den sången match efter match? Att vi har startat säsongen knaggligt är i det här fallet ingen fara. Man ser på killarna att de är hungriga och vill. De vill så mycket att jag är övertygad om att vi fans, som är lika hungriga, kommer få en rolig vinter.

Och det är ju som man brukar säga: Det som inte dödar det härdar Lets get ready to ruuuuumble Staffan Nyblom.