Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

I’m gonna go with a bang!

Nu kommer den… Nu är det bäst att alla jantelagare och de som lätt får mardrömmar stänger ögonen. För det kommer bränna rejält för er annars. Här kommer… min sista krönika.

Jag ska erkänna att det är med en stor mängd sorgsenhet som jag skriver nu. Men jag har redan gnölat om det i förra krönikan så, ni behöver inte oroa er om det i den här. Den här gången kommer det enbart vara hardcore! Hrm…

Säsongen som har varit blev en kalldusch för alla. Till och med de som inte håller på Brynäs klev in i isduschen. De förberedde sig så in åt … att få skylla på domare och filmningar varje gång Brynäs skulle vinna. Men, det kom aldrig. Vi stod där, och skakade tänder så tungan blev avbiten flera gånger, och förstod ingenting. Vad var det som hände, var fanns kämparglöden? Wikegård blev så besviken att han, allt eftersom säsongen gick, blev mer och mer lik en gammal sur tant som vill bråka med ungdomar som springer över gräset. Vi hade flera i laget som stod och vrålade om att vara bäst… Men väldigt få av dem var villig att visa upp det på isen. Vad är det man brukar säga, mycket snack men liten verkstad?... Något sådant är det ordspråket går i alla fall… Minns ni bilden där Widing håller i bucklan och visar fingret? Det där fingret verkade till slut leta sig upp där bak på oss själva och det var INTE en behaglig känsla.

Jag är fruktansvärt besviken på Nordqvist, Lauritzén och Widing. De var killarna som skulle ta två kliv fram och LEDA laget nu då vi hade tappat framför allt Silfverberg. Men även Johan Larsson lämnade stora hål i vår offensiv. Vi hade inte en enda spelare, den här säsongen, som var så individuellt skicklig och påhittig som Johan. Martin Johansson som var snabb som vinden under guldsäsongen… undrar om någon hade saboterat hans skridskor den här säsongen. Han var nämligen inte märkbart snabbare än någon av de andra i laget. Men, det kanske var skador där också. Kan ni påminna er om en så skadedrabbad trupp NÅGONSIN? Jag vet om skadedrabbade lag då och då men det har inte drabbat laget så kraftigt som det har gjort för vårat kära Brynäs den här säsongen. Det är ju nästan så man blir konspiratorisk av sig… Man sitter nästan och studerar laget så som de som klandrar ”oförklarliga” katastrofer till Illuminati och annat. Vi kanske måste kika lite på om det är samma ”gäng” som varit i farten med vårat Brynäs. Vilka är det som sponsrar Brynäs egentligen? Är det marsgubbar som styr oss mentalt eller är det George Washingtons frimurare? Svår fråga det där!!! För inte kan det väl vara så att tron på laget var liite för hög? Eller att man inte värderade de långtidsskadade spelarnas vikt i laget tillräckligt mycket? Eller det faktum att spelare som var tvungen att kliva fram och bära den mäktiga Brynäsflaggan vek ner sig redan när säsongen började? Eller, att man inte tog det där vågade beslutet om att spelet man ville köra… helt enkelt inte fungerade? Som sagt, svåra frågor det där.

När säsongen slutade med buller och brak i kvartsfinalen så kom det fram direkt i media… ”Brynäs städar i truppen”. Tro fasen det då säsongen blev som den blev. ”Sundlöv drar till Nordamerika för att värva transatlanter” stod det också. Dagen efter så kunde man hitta ”KLART, de ska lyfta Brynäs efter Fiaskot”. De spelare de pratar om är Anton Rödin och Daniel Brodin… Så mycket för transatlanter… men läser man vidare så är de inte alls klara för klubben. Journalisten har ”nosat” till sig uppgifterna att de är muntligt överens. I vilken del av universum är muntligt överens lika med klar för en klubb? Givetvis så pekar väl det mesta i så fall på att de två KOMMER att skriva under. Men det är ju fullt möjligt att den ena, eller båda för den delen, kan hamna i en annan klubb. Det är inga dåliga spelare, med bra ålder för vidareutveckling, som de pratar om. Så jag kan tänka mig att andra lag är intresserad också. Men räcker det med dessa två då? Har vi ett mästarlag med Rödin och Brodin i truppen? Det krävs gigantiskt arbete för att det här laget ska kunna ställa sig upp och slå sig över bröstet igen och säga att ”vi ska vinna SM-guld”. Vi har inte den bredden från juniorerna för att bli kaxig utan vi måste v ä r v a…

Honken ryktas försvinna och kvar sitter vi med Rahm. Den inramningen kan få vilken sportchef som helst att bli kissnödig. Vi har en modig sportchef som håller i pengarna som investerats i Rahm. Vad ska till då? Jag vill se en riktigt bra värvning, helst två, på målvaktssidan. Erik Ersberg ryktas ha hemlängtan och vill spela innanför Sveriges gränser. Ett riktigt bra alternativ och det vore riktigt illa om Sundlöv INTE försöker få till sig Ersberg. Men, som sagt, jag är inte nöjd där. Jag vill ha in en till målvakt. Om det hade gått så hade jag velat se Joacim Eriksson i våra färger istället för Skellefteås. Annars skulle, bäste herr sportchef, kunna gå på Johan Backlund, vars kontrakt med Kärpät nu går ut. Där skulle vi direkt ha två riktigt bra målvakter och kan då i lugn och ro låta Rahm utveckla sitt spel som utlånad.

På backsidan så har vi lidit rejält den gångna säsongen. Skador och spelartapp som, tydligen alla förutom klubben förstått, aldrig blev ersatt. Lukas Kilström ska tydligen vara klar från Luleå och med honom så har vi alltså, vad det verkar, Bertilsson, Djoos, Gunderson, Jacobsson, Kilström, Lööf, Persson och Sundqvist på backsidan. Är jag nöjd, eller känner jag att något saknas? Jag kan tänka mig att vi inte kommer att ha seriens sämsta backsida i alla fall. Dock så känner jag oro över S. Lööf… Det är en vild chansning att ha honom kvar då han inte utvecklades märkbart till den här säsongen som varit. Låna ut, säger jag… Och plocka in Martin Sevc som har utgående kontrakt. Det kommer att kosta men jäklar vilken personlighet att tillföra defensiven med.Offensiven ser osäker ut, tycker jag. Nordqvist vet vi inte än om han blir kvar. Han har kontrakt över nästa säsong men det ryktas om att de ska lösa ut honom. Tror det vore bäst för båda parter då jag tror att Nordan behöver miljöombyte. Och om man ska tro hur truppens offensiv kommer se ut med rykten om Brodin och Rödin så, behöver Sundlöv värva två till för att ha fyra fulla kedjor. Bud Holloway!!! Kan jag ropa det högre? Det hör till i den moderna professionella hockeyn att spelare lirar för olika lag i en och samma serie. Klubbkänsla finns inte längre utan det är ”money talks” som gäller. Och om inte NHL lyfter några intressen över honom så måste det bli ”huggsexa” om honom. Så därför lyder mitt råd till Sundlöv och hela Brynäs organisation. Håva upp cashen på bordet och värva. Bud Holloway är ett måste att kolla över då hans kontrakt går ut. Sedan har jag sagt det tidigare att de måste försöka värva Brock Trotter som är kontraktslös. Eller varför inte Jacob Micflikier som, den här säsongen, lirar för Biel i den Schweiziska ligan men har utgående kontrakt. Annars så kan vi ju alltid ena Harju med Omark som har utgående kontrakt med Zug. Möjligheterna är oändliga. Det enda som kan hindra är viljan att öppna plånboken.

Tack för mig kära brynäsvänner. I’m gonna go with a bang… Det har varit en härlig tid och både ni och klubben har gett mig minnen för livet.

/Staffan Nyblom.