Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Fyra punkter från en skamsen krönikör.

Ja, vad ska man säga? Jag erkänner och står här med lång näsa och skamsen blick. Jag trodde inte på mitt kära Brynäs och nu har de snärtat mig på näsan med spetsen av Granströms klubb-blad. Jag står här med lätt blödande näsa men sörjer inte. Jag gråter av lycka, likt då Brynäs fick lyfta SM-pokalen förra våren. Vet inte om jag kanske engagerar mig lite för mycket i Brynäs när sådana känslovågor slår emot en. Det är ju trots allt bara en sport och inte en religion. Men Brynäs engagerar både på gott och ont, antar jag. Men jag ställer mig här och tar emot hånskrattet om min tro på… Eller, snarare BRIST på tro över mitt lag. Det här felet känns inte direkt vidrigt att bära med sig. Att se sitt lag resa sig upp, likt fågeln fenix, när domaren räknat upp till nio. Och sedan, lugnt och sansat, gripa sista slutspelsplatsen. Det krävs styrka och moral i laget för att lyckas med det. Få se nu hur långt det kan bära laget i slutspelet. Vi är kraftigt uträknade och det kan vara en stor fördel för oss.

Men, jag har några punkter som vi ska gå igenom i den här krönikan.
# SLUTSPEL!!!
# Har AIK glasspelare i truppen?
# Vad var det som hände?
# Vad kan vi vänta oss?

Vi börjar med punkt 1. Också den roligaste och, från och med idag, mest självklara… Vi är i SLUTSPEL!!! Så jäkla härligt!

Jag satt och funderade på om inte ”gnaget” borde reta sig på sin egen publik. Så fort Brynäs rörde vid dem så skrek 7000 personer om utvisning. Det blev till slut så patetiskt att jag började fundera på om AIK har glasspelare i truppen och fansen bara är rädd om dem. Visst, jag såg också att Brynäs slapp undan utvisningar vid en del tillfällen men snälla… Man kan inte stå och vråla ”SKANDAL, SKANDAL, EN DOMARSKANDAL” för att Beech vräker omkull en Brynäsare efter att helt ha hamnat på efterkälken. ”Ja, men varför vi vrålade, var ju för att Thuresson slet av klubban för en AIK.are vid tekningen… Då blev han ju utan klubba när Brynäs gick till anfall. Det var en klar utvisning på Thuresson där.” Ja, men kanske det hade gått AIK.s väg då om er spelare inte hade släppt klubban så jäkla snabbt. Thuresson höll i den och vips så släppte den svart-gula killen klubban och viftade och stönade mot domaren. Hade han i stället, direkt, åkt och hämtat en ny klubba så hade han haft den lagom till att Brynäs gått på anfall. Så den synvinkeln fungerar inte direkt. AIK.s tränare summerade det väldigt väl efter matchen. ”Våra forwards gjorde inte sitt jobb. Det var bara två killar som höll sitt bästa register ikväll… övriga var inte med i matchen.” Han sammanfattade det så väldigt bra. Man måste vara som bäst när det gäller. Brynäs har fortfarande en bit kvar men spelade gediget och enbart på grunderna. Defensiven först där de mötte motståndet med samlad trupp vid egna blå. Det var näst intill omöjligt för AIK att ta sig in så som de vill spela. Det börjar kliva fram mer och mer självförtroende i truppen och det är ju inte en dag för tidigt om man så säger.

Vad var det som hände? Ja, det kan man fråga sig… hur kunde det ta så lång tid innan laget tog sig samman och slöt upp sig till ett grundbaserat spel? Tommy stod, efter matchen mot AIK, och tog på sig skulden över att det tog så lång tid innan de ändrade spelet. Wikegård försökte vara fräck i munnen och frågade om Tommy hade svårt att lyssna. Att det skulle vara därför som det dröjde så länge innan de bytte stil. Tommy svarade klockrent på det och grävde ner Wikegårds försök till tv-gräl i hans egna kalsonger. Jag tror de har diskuterat det här under en längre tid men ansett det allt för riskabelt att, mitt i säsongen, ändra spelstil. Och det är det! Det är sällan som ett lag lyckas ändra ett speltänk under säsongen och få någon uppenbar effekt av det. Men de var till slut tvungen att göra drastiska ändringar då de helt enkelt inte kunde spela den offensiva hockey som de vill ha. Laget är helt enkelt inte tillräckligt skicklig för den sortens spel. Och med tanke på att fem ordinarie backar och tre forwards finns på skadelistan… så är det inte svårt att förstå att det spel man från början hade tänkt inte håller. Jag tror nog att Tommy, inför matchen mot Hv71, bad till alla de gudar som ”finns” att det skulle ge effekt. Och det gjorde det. Vi sköt inte mycket, vi var inte ofta i offensiv zon men JÖSSES så effektiv vi plötsligt var i den defensiva zonen. Hv71 kom aldrig in så som de ville. De blev splittrade och uttryckt i sarghörnen. Våra killar sänkte smålänningarnas speed till krypfart. De utnyttjade deras misstag som gav kontringsmöjligheter. Det var hockeyns A B C som utspelades från vår sida. Och det är ju det som så många av oss ropat efter under säsongens gång. Det är när vårt A B C fungerar som vi kan vidare med D E F G. Och se, när vårt defensiva arbete fungerade så blev genast vår målvakt lugn. Han klev fram och blev den där målvaktsfantomen vi känner ”Honken” som. Sidledsförflyttningen och räddningen i början på matchen mot AIK är ju bara ett klockrent bevis på det. Jag var framme vid tv-apparaten och ville kyssa Honken efter den räddningen. INSE signalerna han gav till övriga laget. OJ!!!

Så, vad kan vi vänta oss då? Jösses… Jag vet inte. Jag har banne mig ingen aning. Jag trodde ju vi skulle vara klar efter omgång 55 och ha ”sommarlov”. Ett slutspel är alltid ett slutspel. Seriens gång och utgång har inte mycket styrka i fråga om hur det ska gå i slutspelet. Allt kan hända (titta bara på AIK de två senaste säsongerna). Kan Brynäs fortsätta med sin vinnande trend till slutspelet och komma in med god positiv vind i ryggen. Ja, då är inget omöjligt antar jag. Hur det går? Jag vågar inte gissa… Men jag kan dock gissa på hur det blir i kvartsfinalen.

Jag tror faktiskt inte att Skellefteå kommer att välja det sista (oss) slutspelslaget. De kommer vilja ”plocka fjädrarna” av sin stora rival MoDo först. Det är dessutom kortare restid och MoDo har en jobbig period, spelmässigt, just nu. Dessutom så möts de båda i sista matchen innan slutspel. Därför så tror jag inte att vi kommer få se Skellefteås ishall i kvartsfinalen. Men vilka får vi möta då? Ja, det är ju inte lika självklart direkt. Hv71 står på andra plats med 102 poäng… Men har både Färjestad och Luleå efter sig på 99 poäng. Dessutom så har de lagen ett bättre plus/minus än smålänningarna. Luleå möter Hv71 nu i sista matchen och Hv har en vikande trend. Wesslau har inte alls varit den där stabila målvakten den senaste tiden, som de hoppas på. Jag gissar på att Luleå kommer att vinna den matchen. Färjestad åker ner till Ängelholm och möter Rögle. Färjestad borde vinna den matchen… men Rögle, som sedan länge varit klar för kvalserien kan spela utan oro och överraska. Så jag gissar på att Luleå kommer ta andra platsen. Med det sagt… Jag gläds inte mer över det här mötet än Skellefteå. Men jag tror att vi får möta Luleå i kvartsfinalen. Luleå har haft, i stort, enkelt mot oss. Kan de bryta sin trend med att aldrig ha slagit ut vårat Brynäs i ett svenskt slutspel? Bättre förutsättningar än nu har de väl aldrig haft dessutom…

/Staffan Nyblom.