Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15862 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Hög nivå och polkaskorna på.

Har jag nämnt min snöslunga för er tidigare? Det har jag nog säkert gjort då det är ett nödvändigt ont i mitt liv. En maskin som nog tillverkats för att göra mitt liv surt… när jag måste använda den. Tror banne mig att det rasade två ton snö från taket igår kväll (ok, kanske något överdrivet) efter att det varit blida under några dagar. Så, som det bör så var jag tvungen att skotta bort detta ”berg” av snö framför vår ingång. Jag laddade snöslungan med drivande bränsle och tänkte att ”tja, lika bra jag tar infarten också då när jag ändå håller på.” Nu kommer vi till den lilla punkten av övernaturligt ”väsen” på min gård. Ni förstår… under vinterhalvåret så blåser det från samtliga väderstreck samtidigt mot mig. Jo, jag lovar! Så när jag då skottar min kära gård så blir jag blästrad i ansiktet av snö hur jag än gör. De spelar ingen roll om jag har utblåset på vänster, höger eller rakt fram så slutar det alltid med att snön blåser rakt i mitt ansikte. Det har till och med hänt att jag fått ansiktet blästrat efter att ha böjt ner huvudet mot marken. Det sprutade alltså nerifrån och UPP!!! Mina glasögon isar igen för att sedan totalt imma igen när jag, av irritation, går ifrån min Stiga snoblizzard. Denna procedur pågår lite då och då under de två timmar jag behöver för att skotta min gamla gård. Det är lustigt det där… Vinden som blåser. På sommaren så kan man inte hitta den någonstans. Då är det så stilla och öde att jag har hela Sveriges befolkning av broms och geting på gården.

Sitter här och tittar lite slött på tv och njuter av de där två poängen som Brynäs tog mot Växjö. Det var en härlig syn att se Granström hitta nätmaskorna igen… TVÅ gånger till och med… det var inte igår det. Men samtidigt som jag känner att vi ska njuta av de här två poängen, så tycker jag ändå att Tommy och grabbarna måste fundera på en, rätt så akut, sak. Det defensiva arbetet lämnar mycket att önska. Det är fortfarande allt för lätt att ta sig in på vår målvakt där minsta misstag då lätt kan bli ödesdigra för vår säsong. Växjös tredje mål var horribelt lätt för dem att pricka in. Rahm hann inte ens lyfta på armen för att försöka blocka. Om han hade någon framför sig eller om han tänkte för mycket på mammas köttbullar vet jag inte. Det såg billigt ut dock.

Nu tänkte jag komma med mer ”gnäll” om laget och hur de presterar. Jag sa i tisdags efter förlusten mot Timrå att visst, de förlorade men spelet såg helt ok ut. Men det jag har reagerat över tidigare när laget har spelat ”ok” en match så har Tommy Jonsson sagt att ”det här var ett fall framåt.” Va? Jag är av den åsikten att det krävs mer än en match för att säga att det var ett fall framåt. Hade jag och Tommy suttit i sådana där Chesterfield fåtöljer (de där skinnfåtöljerna som knarrar så mycket men är vansinnigt skön att sitta i) med varsitt glas fin whiskey så hade jag nog velat styra samtalen in på Brynäs (vem hade inte det?). Tänk att få sitta där och prata med mästarcoachen och ge lite egna tankar. Då hade jag nog påpekat min syn på att det är ett fall framåt först efter att två eller tre matcher i rad har spelats med ett bra tempo och spel som faktiskt styr matchen. Att, efter en match där man förlorat men gjort en ok insatts, säga att det är ett fall framåt i tv… blir mer ett irritationsmoment hos alla de som tittar på matchen.  

Hur ska man summera veckan som gått då, hockeymässigt alltså? Tja, som sagt… jag tycker faktiskt att vi har sett ett fall framåt men ack så mycket kvar att jobba på innan vi kan se ett lag moget för slutspel. Kanske Tommy hade rätt när han i media sa ”vi blir livsfarliga i slutspelet”? Han har ett jäkla bra öga för spelet och kanske han ser något som vi andra missar. För jag kan peka på tre saker som måste bli bättre om vi över huvud taget ska ha något i ett slutspel att göra.

1. Målvakterna måste försöka hitta någon formel för att bli mer jämn. Jag tänker inte ägna några rader på vilken av målvakterna som är bättre och dittan, dattan. Jag kan konstatera att vi har två målvakter som har en hög högsta nivå… Men lägsta nivån visar sitt fula tryne lite för ofta vilket inte får hända i ett slutspel. Där måste vi ha en väldigt hög lägsta nivå och en högsta nivå som dansar polka på Empire state buildings tak.

2. Backarna måste bli mer tydliga i sitt spel. Det är fortfarande för mycket slarv där puckar ibland serveras till motståndet för att våra backar allt för lätt blir stressade och gör dåliga beslut. De måste hjälpa varandra mer och forwards måste, när det behövs, gå ner i defensiv zon och avlasta för backar som ibland helt blir bortfösta av stora motståndare. ”Alla för en och en för alla” eller hur det nu var som de där musketörerna sa. För problemet vi får med en osäker backsida är att målvakterna blir lidande. Vi har nog aldrig sett ”Honken” svagheter så kraftigt som den här säsongen. Rahm får aldrig chansen när backarna inte kan göra det de måste för hans skull. När spelare allt för lätt och gång på gång kommer nära inpå honom, så kommer till slut misstagen. Det finns inget som är så jobbigt som målvakt än när motståndet, gång på gång, kommer dundrande mot dig… utan att ha några backar att ”luta dig mot”. Dessutom så ska det ju sägas att vi har två målvakter som jobbar totalt olika varandra. ”Honken” arbetar väldigt smidigt där han rör sig och utnyttjar sin storlek. Rahm är reaktionssnabb och gör sitt arbete med att stoppa första pucken. Sen är han otroligt beroende av att ha snabba och starka backar som kan ta hand om de returer han ger. Han är inte lika rörlig i målgården som ”Honken” är och det gör att han blir lidande om han blir lämnad ensam när motståndet går på anfall. Jag har sagt det tidigare, han påminner stort om Thomas Greiss och det är inte någon dålig målvakt. Men den typen av målvakter är så otroligt beroende av att sina backar gör sitt jobb framför egna målet.

3. Målskyttet måste upp flera snäpp. Det är otroligt så många lägen som går till spillo för att precisionen inte finns där. Nu ska man väl också ha det i åtanke att förra säsongen så kunde vi ju inte heller hitta nätet i 5 mot 5 spel. Tills slutspelet började då vill säga. Så, vi kanske har ett sparkapital där? Med det sagt så är det ju en liten risk att vi sitter och håller tummarna så de bryts sönder. Risken finns ju att vi biter oss i tungan samtidigt som vi ber ”fader vår” om vi ska ha den förhoppningen.

/Staffan Nyblom.