Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krav ställs på klubben.

En vecka utan klubblagshockey. Det har varit en skön vecka dessutom. Landskampshockeyn är lika intressant och rolig att titta på som att stirra på en snigel som tar sig över en väg. Det har ju även publiksnittet där nere i Malmö bevisat. 5097 personer såg matchen Tjeckien mot Sverige. 1726!!! på plats i matchen mellan Finland och Tjeckien. Otroligt dåligt där enda ljusglimten har varit mellan Finland och Ryssland där 12500 kom för att se. Intresset för landskamper måste vara bedrövligt lågt där nere i Skåne. Om det har att göra med hur svikna de har blivit av det egna Malmö Redhawks, vet jag inte. Men snälla… lägg landskamperna där det i alla fall kommer folk för att se. Hur ska det bli senare i år då VM ska spelas? Sverige, som hockeynation, har inte råd med att floppa. Vi behöver få en framgång nu om vi ska kunna hålla oss attraktiv, om ni frågar mig. 

Brynäs har under veckan tränat och ska tydligen ha en bra känsla inför omstarten till veckan. Vore väl konstigt annars, kan man tycka. Ska bli väldigt roligt att se vad för sorts förändringar de tagit och vilken effekt det kommer att ha. Sedan om det ger något resultat direkt får vi vänta och se. Helt klart är att vi behöver se ett Brynäs som hungrar efter framgång igen. Hunger och vilja i form av motivation slår alltid klass som bekant. Och kan bara killarna komma in i den där berömda toppformen så här i slutspurten, så kan vi faktiskt få se något väldigt intressant under våren. Kalla mig vad ni vill men, det finns kvalitet i det här laget som ska kunna föra oss längre än en semifinalplats. Det gäller bara att självförtroendet tillåter dem att släppa fram det. Det som de har visat under i stort hela säsongen är, tyvärr något helt annat. Men det är samtidigt bara en pytteliten procentenhet av vad som verkligen döljer sig i paketet. Tror inte det finns någon av oss som tvivlar på vilken potential som verkligen finns i laget. Det är också därför som besvikelsen från fansen har varit så enormt stor under vintern. Och det är också något som klubben måste vara medveten om och förstå. Vi kräver saker av det här laget… Länge sedan vi var nöjd med att ”bara” klara oss från kvalserien. Vi är numer en ”grupp” supportrar som håller på ett lag som ska vara med och kämpa om det absolut ädlaste som kan vinnas i Svensk hockey. Och då är man inte nöjd med en 8.e plats och 11 förluster på de 12 senaste matcherna. Det är inte acceptabelt på något vis. Och vet ni… Jag är inte nöjd med ”bara vi tar oss till slutspel så får vi vara nöjd”. Nej, inte en chans!!! Jag är inte nöjd med ännu en säsong med fyra raka förluster i kvartsfinalen mot ett spydigt, drygt motstånd i form av Färjestad eller liknande. Nej så f-n heller!!! Jag är inte ens nöjd med en förlust i kvartsfinalen efter en ”jämn” serie mot Luleå… ALDRIG! Jag vill se ett semifinalspel där motståndet talar om vilka faror de är tvungen att bemöta i vårat Brynäs. Jag vill se Rickard Wallin snyfta och gnälla över att ”stygga” Brynäs får göra som de vill för domarna. Jag vill se den dåliga förloraren i Rickard i stället för den självgode, dryge, lagkaptenen i Färjestad. Jag vill se den där hungriga blicken i Brynäs igen. Den där blicken som fick till det minnesvärda tjafset mellan Bert Robertsson och Daniel Widing i finalen. Det är den blicken som måste fram nu. Inse vilken chock det skulle bli för alla lagen om Brynäs skulle kliva ut som ett nytt lag nu på tisdag. Tänk er chocken från de övriga elva lagen om Brynäs skulle dominera totalt i matcherna fram till slutspelet. 

Minns för ett tag sedan, snacket från en journalist… vars namn i skrivande stund seglat iväg från mitt minne, om att inget av de där topplagen kommer att vilja välja Brynäs i en kvartsfinal. Sedan kom råsopen på hemmaplan mot Färjestad. 1-7… Vi fick leta till säsongen 2001 för att se en liknande utklassning på hemmaplan. De där orden raderades ut väldigt fort i ”förhoppningsbanken” på mig. Vi måste på något vis kunna forma om den förlusten till ”krut” som vi kan ladda för något positivt om vi ska få ut något rejält av den här säsongen. 

Det pratas lite om värvningar för nästa säsong redan nu. Ja, Brynäs har ju några spelare vars kontrakt går ut. Tror inte heller att det har gått att undvika att det finns spelare i truppen som jag är missnöjd med. Dock så är jag glad att både Jesper Ollas och Simon Bertilsson har skrivit på för tre nya säsonger. Det är karaktärsspelare som är ack så viktig för vårat lag. Men vilka spelare är det som har utgående kontrakt då? Om vi börjar längst bak och går framåt så är följande spelare i behov att jobba för att eventuellt få förlängt förtroende: Johan Holmqvist, Victor Berglind, Lars Jonsson, Mads Hansen, Martin Johansson, Mats Lavander och Alexander Lindgren. Jag tog inte med Fredrik Styrman då han är inlånad. Alexander Lindgren är visserligen junior men har ändå ett kontrakt som går ut. Och det finns absolut spelare här som, enligt mig, borde få se sig om efter en ny klubbadress. Men på frågan vilka det är så gör jag som Tommy Jonsson och säger ”det håller vi för oss själva”. Men enligt vissa mediapersoner på lokaltidningarna i Gävle så söker Brynäs en ny målvakt och två backar. Varav en av de två backarna sägs vara Lukas Kilström som nu spelar i Luleå. Dock så ska det sägas att Sundlöv blånekar till mig om att det är några backar på väg in. ” Vi har 7 backar på kontrakt. Ryan, Berra, Sunken, Löf , Dennis, Robin och Djoos. Sen kommer Nörstebö, Westlund och Göransson som raketer bakifrån också så 2 nya backar ser inte ut att få plats om man kan räkna.” Jag säger bara ”Antar att vi bara får vänta och se.” 

Apropå snacket om värvningar inför nästa säsong, så fick ju det en väldig ”boost” efter att Anders Forsberg fick sparken som coach av Skellefteå. Han ska tydligen ha ”kritat” på för MoDo nästa säsong. Spekulationerna har varit i full gång där det både är ”omöjligt” och ”ÄNTLIGEN” i kommentarerna. Jag väljer att fokusera på det där lilla om Skellefteå gjorde rätt eller inte. Vissa har menat att det är obegripligt att Skellefteå agerar så här ”hårt”. Jag tycker att det är en självklarhet att man INTE kan ha kvar en tränare där risken finns att hans intresse ligger på annat håll. Om tar och spekulerar vilt, att han HAR skrivit på för MoDo. Och Skellefteå och MoDo möts i finalen. Ingen kan då få bort spekulationerna i hans taktiska ageranden under finalspelet. Anders ”sitter” på dubbla stolar i en sådan situation. Vill han till nästa säsong ta över ett mästarlag eller vill han slå sitt framtida lag? Och OM MoDo skulle vinna… Låt oss i spekulationens tecken säga, fyra raka matcher. Vad kommer man att minnas bäst från den finalen? Inget, förutom Anders Forsbergs eventuella ”fuskande” eller ”inte fuskande”. Tror inte Anders skulle vilja ha en sådan effekt faktiskt. Och jag är övertygad om att han innerst inne faktiskt förstår att klubben (Skellefteå) agerar så här. Och som så många har sagt, om man hade NHL´s regelverk så hade det aldrig gått att göra så här. Där är, som sagt, klubbarna förbjudna att förhandla med spelare och ledare i andra lag under pågående säsong. Vi minns kanske att även vi har haft en exakt likadan situation med en tränare som skrev på för ”fienden” innan säsongen var slut. Vad hade hänt om vår coach hade fått sparken när det kom ut? Förmodligen inget… men det hade, enligt mig, varit det mest respektfulla och ordentliga att göra. Att inge misstankar om att coachen ”förstör” för att gynna sitt framtida lag kommer alltid att finnas kvar där. Vilket aldrig är direkt optimalt.

/Staffan Nyblom.