Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Ett barns intelligens och Boorks humor.

Vad gör man när ens barn inte lyssnar på en. Man hukar sig ner och talar, med lugn röst, tydligt varför det inte är ok att barnet gör som den gör. I och med att man hukar sig ner så kommer man på samma ögonnivå och ska tydligen då undvika att ge barnet en känsla av underlägsenhet. Kanske är det dags för något liknande i Brynäs trupp. Tommy får huka sig ner och titta spelare för spelare i ögonen och säga ”Men du, det är inte ok att du gör som du gör. Vi måste kunna lite på att du kan sköta dig när vi inte är nära. Eller hur, visst vill du väl att vi ska kunna lita på dig? Ja, precis… Men vad tycker du då att vi behöver göra?” Det är viktigt att man får barnet att vara delaktig i tillrättavisningen då barn inte är dumma. De förstår väldigt väl att de inte får göra vissa saker. Och får de då vara delaktig så kan de komma med väldigt bra förslag. Och man får väl hoppas att en spelartrupp med en snittålder på 25.44 år borde klara av det då också.

1-7 och en förnedring som inte skådats på Sätraåsen sedan 2001 har uppdagats. Andreas Johansson sa innan matchen att han såg fram emot den här matchen. ”Det brukar alltid bli bra matcher och det har ju bildats en speciell stämning mellan lagen så…” Ja, vet du, jag trodde också det och hoppades på både ett och två ”småkurr” i matchen mellan de hetsporrar som finns i lagen. Och vet ni… Första perioden så anade jag lite fina vibbar. Det var go i spelet och även fast det inte var välspelat så var det två lag som stormade fram och tillbaks. Men i andra perioden… 1-3 och matchen var slut… Som Tommy Jonsson så väl påpekade det. ”De fick sitt tredje mål för snabbt och då dog vi.” Men då måste jag samtidigt faktiskt peka på en sak. MORALEN??? Var finns den? Finns det ingen pondus alls i truppen? Finns det ingen som ställer sig upp och säger ”Vad F-N är det vi håller på med?” Finns det ingen i truppen som likt en lagkapten skakar om truppen? Tommy har jag sett högröd i så många matcher nu, att jag tror det behövs en annan röst som vrålar åt killarna. Som han såg ut efter matchen mot Färjestad så kunde man tro att han var dödligt sjuk. Så blek och grå runt ögonen… Tycker synd om honom då jag vet att han har ett väldigt bra öga för spel. Men, samtidigt, det här resultatet ligger lite i hans armar också. Men jag återkommer till det lite senare. Jörgen Sundqvist är lagkapten och jag vet inte hur mycket han interagerar med spelarna i omklädningsrummet men under match har jag inte sett speciellt mycket från honom. Jag har sett honom göra ryggdunkningar ibland… REAGERA!!! Det här kan ju inte vara ok för någon av er? Det är dags att Sundqvist ser sig i spegeln och rannsakar sig själv. Sedan vill jag se känslor. Minns finalspelet -99 när Djoos hade gjort en av sina ”episka” dundertabbar i passning så MoDo fick friläge. Minns inte om de gjorde mål men, Janne Larsson och Djoos blev i en rejäl dispyt där ute på isen. Och man såg att det inte var snälla ord som växlades. Men, de var nog lika goda vänner ändå i bytet efter. Det krävs att en lagkapten kan risa och rosa sina medspelare när det behövs. Det ska inte bara vara halvhjärtade klappningar på ryggen när det gjorts enfaldiga beslut.

Det händer att jag i frustration har använt frasen ”jag borde kliva in som tränare… Då jäklar hade det blivit ordning och reda.” Nu har jag tillräckligt med insikt att förstå att trovärdigheten i det, om jag hade varit seriös, uttalandet ligger på ungefär samma nivå som avloppen under marken. Men det finns de som tydligen tror att de skulle kunna göra en positiv skillnad. Jag tänker givetvis på Leif Boork som nu, i sin krönika på Expressen, menar att han, på torsdagskvällen, satt och väntade på att Sundlöv skulle ringa upp honom och erbjuda honom att ”rädda klubben”. Först så satt jag och småskrattade åt det hela. ”Karln har ju ganska bra humor”. Men det fanns ingen s.k punchline som bevisade min tes om att han skämtade i sin krönika. ”Men herregud…” Tror han seriöst att han ska få ett anbud som tränare i en klubb, som han varit en stor bidragare till att det totalt höll på att gå åt skogen med? Han kan inte vara seriös… så mycket insikt i sitt egna jag måste han väl ändå ha? Om inte så, svävar han högre upp än en satellit. Visserligen så ser det så illa ut nu att det knappast kan bli sämre… Men med det sagt, så kan ju lika gärna jag hoppa in.

Och om jag skulle hoppa in då? Ja, ponera att klubben vilt skulle svinga golfklubborna i skallen på varandra och besluta att ”Jaaaaa, vi tar in fanklubbens krönikör… Han har ju så många idéer”. Vad skulle jag göra då för att rädda/stjälpa klubben? Ja, till att börja med så skulle jag nog totalt stoppa alla dessa försök till snabba passningar i spelet. All form av ”snyggt spel” och offensiv skulle hävas. Järnkrok skulle förmodligen lacka ur på mig men. Hey, thats life… Jag skulle ta tillbaks Czarneckis tänkande med defensivt spel och multiplicera det med… ja, finns det någon övre gräns? Det finns inget eget spel för tillfället och det ser riktigt illa ut där varken forwards eller backar verkar veta hur de ska spela i defensiven. De pratade om att ta till zonspel inför matchen mot Luleå. Nu såg det inte ut som att de valde att spela så eller också så klarade de inte av det i den ”VÅLDSAMMA” press som Luleå satte. Luleå och Färjestad kunde inte ha haft en enklare match än nu då de mötte vårt Brynäs. Blev de ens svettig??? Köttmur är ett ord som jag normalt tycker illa om… Men se, just nu så tycker jag att det är ett väldigt vackert ord. Jag vill se ett stabilt defensivt arbete där laget enbart går in för att försvara och vid möjlighet gå på kontring. För som det ser ut nu så litar inte spelarna på målvakten och målvakten litar inte på sina utespelare. Självförtroendet är så bortblåst att jag tvivlar på att de verkligen kan hitta igen den. Det här landslagsuppehållet kunde verkligen inte komma lägligare. Tio dagar där laget i lugn och ro kan arbeta och få fram det som behövs. Jag vill att de ska gå ner på grunderna till ett effektivt försvarsspel. Sätt centern som släpande forward, eller ”halvback” likt 2-1-2 systemet. Det defensiva arbetet i den egna zonen vill jag ha, vid slottet, likt en bakvänd triangel med en libero och två halvbackar som hela tiden arbetar vänd mot puckföraren. Ju närmare en puckförare kommer mot ”triangeln” desto större blir den för att skära ytor. De två övriga agerar som stressmoment mot puckförare vid varsin sida. När pucken återvinns så ska de två som agerat stressmoment genast gå på kontring som torpeder. Om det skulle fungera? Vette sjutton, men som sagt… Kan det bli sämre?

Men om vi ska bli lite mer seriös och sluta fantisera… Situationen som laget är i nu kunde ha undvikits om vår tränartrojka redan i höstas, då vi tangerade match efter match i förlust, annonserat att det krävs förstärkning. ”Det räcker inte med Cody… Vi behöver stabilitet och trygghet i vår egna zon.” Nu hände aldrig det och därför… tror jag att laget skulle må bra av att få ett nytt ansikte som bollplank i båset. Jag menar inte att de ska sparka någon av tränarna, utan gör som Rögle när de tog in Janne Karlsson. Vem skulle passa då? Inte en aning faktiskt… Men jag kan då säga det att jag skulle hellre få in Niklas Czarnecki än Leif Boork. Vissa har nämnt Andreas Dackell och… Ja, jag tror det skulle kanske kunna fungera, likt Jörgen Jönsson gjorde för Färjestad förra säsongen. Men jag är inte ens säker på om tradefönstret även gäller coacher. Får vi ens byta coach efter 31 januari?

Och som jag skrev på Facebook angående om jag skulle hamna i båset.

Tänk er att se mitt skäggiga anlete i Brynäsbåset svärandes så spotten yr. Slita tag i Widing och ge han en bitchslap efter att ha missat målet än en gång. Sedan sopar han till mig så jag ligger ner i båset resterande tid av matchen.”

 

/Staffan Nyblom.