Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

På botten kan ingen höra dig skrika.

Var det match igår? Jahaaa… det hade jag ingen aning om. Nej, riktigt så illa är det inte. Men jag såg inte matchen utan valde att lyssna på eländet genom radiosporten. Det är så illa just nu att jag inte klarar av att se matcherna. Det gör rent av fysiskt ont att se hur laget spelar. Man får en sådan rejäl känsla att vilja dunka huvudet mot en vägg eller liknande varje gång nedsläpp sker. Såg att Jörgen Sundqvist bad fansen om ursäkt efter matchen mot Frölunda senast. Ja, det är han skyldig oss alla, att som kapten ställa sig i rampljuset och ta emot kritiken som ges. Men, faktum är ju att han inte är den ende som borde ställa sig med hundhuvud och be om ursäkt. Vi har en tränartrio och en sportchef som borde ställa sig upp och ”sjunga ut”, som man brukar säga. Det som spelas ut framför oss på isen är något som har pågått rakt igenom hela säsongen. Det är ett faktum som inte går att neka till.

Gunnar Persson sa i media att det inte är backarna som har krånglat utan hela laget. Ja, på ett sätt så håller jag med dig om det. Det har varken varit smidigt i offensiven eller defensiven. Men att sätta på skygglappar över backarnas skuld i det hela blir väldigt fel. Vi har en allt för tunn backsida och de verkar ibland inte ens ha en spelplan eller kommunikation med varandra. När båda backarna går på puckföraren och därmed friställer eventuella puckmottagare så stämmer det inte. Då litar inte backarna på varandra och de kommunicerar inte. Givetvis så ska man ha forwards som arbetar hem och jobbar i defensiven. Men det är inte de som ska skydda framför målvakten från anfall. När backarna gång på gång kommer på efterkälken när motståndare går på mål så arbetar man inte rätt. Eller också så är backarnas defensiva spelplan otroligt galen. Och när backarna inte ens verkar ha en plan för hur de ska rensa i egen zon… Ja, det ser otroligt illa ut. Och självklart så vet jag att mycket av det här stavas ”brist på självförtroende”. Men då spelidén inte fungerar… Gå till grunderna då. Varför fortsätta traggla i något som inte ens blir acceptabelt på pojknivå, övergår mitt förstånd. Det måste ju finnas någon sorts ”backup plan” att gå på om det egna spelet havererar. Eller?

Sportchefen, Mickael Sundlöv, som den här säsongen har fått arbeta rejält i motvind och åter fått ta emot kritik i ordform som ”avgå” och ”han hade bara tur förra året”. Den här säsongen har inte varit bra och det krävs ett hårt arbete från alla. Med det sagt så kan ju inte en sportchef värva om inte tränarna säger att de måste få in någon form av förstärkning. De fick in Cody Franson som i stort bara visade 25% av sitt register i Brynäströjan. Där handlade det inte om dålig scoutning utan om dålig inställning hos Cody Franson. När han lämnade, med ett jäkla rabalder som svallvåg, så stod vi där helt utan back med tyngd. Sundqvist i all ära… Men inte har han klivit fram direkt den här säsongen och visat vägen fast han är lagkapten. Många onödiga utvisningar och käbbel istället för att bita ihop och peppa laget istället. Vi saknar dessutom Bertilsson i sådana fruktansvärda mängder att hälften vore nog. Lånet av Fredrik Styrman tycker jag är en bra värvning. En hungrig kille som, kanske inte alltid får till det rätt, alltid kämpar enormt för laget. Men det räcker inte med en 21 årig Kalixbo på 83 kilo för att stärka backsidan. Hur hungrig han än må vara…

Sundlöv har varit i Finland och kollat på några matcher. Vi har även folk i Nordamerika som, genom deras jobb i var sitt NHL-lag, också kikar och pratar varmt om Brynäs. Frågan är ju om de hinner lyckas locka någon till det sjunkande skeppet på Sätraåsen. Men jag tycker att Sundlöv borde gå ut i lokalmedia och be om ursäkt. Han har fortfarande många som tror på honom och ger honom förtroende. Och det vore mest rättvist om han också gick ut och bad om ursäkt. Ursäkta röran, vi fick lite för stor hybris och tro på juniorer. För de har INTE ersatt Ekholm, Andersén, Silfverberg, Svedberg, Larsson och Wännström. Och så nu under säsongens gång, Bertilsson. Visst, de har värvat bra spelare… Det vill jag genast påpeka att jag har inget illa att säga om dem. Någon kanske mer en chansning än de övriga. Men Micke, tillsammans med tränarna och värvningsgruppen, har inte agerat när skador uppkom. Lars Jonsson skulle ersätta Ekholm… När så han inte kunde spela så kom ingen. Vi hade tydligen spelare som kunde fylla den platsen (Löf och Berglind). Och där kan vi nog alla se att det inte fungerade. Men ingen har värvats för att ersätta Andersén. Nej, vi har ju Bertilsson som, utöver sin egna plats, kan ta hans plats också. Klubben har haft nästan en hel säsong att stärka men valt att inte göra det. Och det var fruktansvärt naivt och något som vi nu, så här i ”slutrakan” på säsongen, kan komma att få lida stort av.

Men vet ni… det stora problemet, enligt mig, med truppen idag är att vi har spelare som den här säsongen inte har visat att de ÄR mästare och tagit för sig. Killar som förra säsongen spelade utan ansvar, visar inte att de är villig att kämpa för klubben. Nordqvist, Widing och Lauritzén t.ex. är enormt stora besvikelser den här säsongen. Widing var alltid en spelare som var ”förbannad” på isen. Nu åker han, trött, omkring och är inte ens småsur… Han var, tidigare, en pina för motståndet och sköt som en häst sparkar. Numer skjuter han. Men du vet aldrig riktigt var pucken ska hamna… mer än att det INTE blir på mål i alla fall. Lauritzén är en gåta. Är han orolig för att hans skada ska komma upp igen? Han ger ju inte max någonstans på isen längre. Vad har hänt? Nordqvist ser bara trött och slö ut i allmänhet. Och det ska sägas att jag under förra säsongen pratade om att Nordqvist var ett kaptensämne… Tur att klubben inte tänkte som jag inför den här säsongen. Varför är det så uppenbarligt svårt att rycka upp sig? Jag inbillar i alla fall mig själv att man vill utvecklas och kliva fram i en mer och mer betydelsefull roll i ett lag. Speciellt om man nästan får det serverat på silverfat. De här killarna, nu… är inte ens spelare för en förstakedja i ett lag i nedre halvan av Allsvenskan. Brynäs är, tyvärr, en klubb med en så pass tunn trupp att Tommy Jonsson inte kan, likt Hv71, bänka spelare för att väcka dem. Utan han är tvungen att match efter match köra med dessa trötta, oinspirerade, spelare. Och det gör att supportrar och fans blir mer och mer irriterade över att inget händer.

Det känns som jag är väldigt nära på att ge upp om den här säsongen faktiskt. Jag kommer snart att, naivt kanske, välja att se den här säsongen som ett steg mellan två bra säsonger. Varför det nu ska behöva gå åt en hel säsong för det kan jag däremot inte förklara. Vi kan ju knappast skylla på generationsskifte i alla fall… Hemskt att ha en sådan känsla i sig faktiskt. Tror aldrig jag har haft en sådan uppgiven känsla över mitt älskade Brynäs. Att se sitt lag leta, återigen på botten, letandes efter några småpoäng… Snart måste de väl ändå ha draggat hela ”sjön” på gamla stockar och sjunkna ekor.

/Staffan Nyblom.