Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15862 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Ilska och trötthet på idioti och dåligt spel

En vecka, som inte ger mer än en fadd smak i munnen, har passerat. ”Vad är det som händer?” vet jag en del supportrar har frågat sig. Ja, jag önskar jag visste. Det här är både ologiskt, orättvist och fruktansvärt irriterande där jag faktiskt börjar få en rejäl känsla av ”Fy f-n så less jag är nu”.

Om vi börjar med det som har varit nu, i stort, hela säsongen. De stora störningarna i maskineriet med namnet Brynäs. Nu har man hamnat i ännu en tung formsvacka. Ja, jag vet att en del av er vill puffa upp laget efter segern mot Timrå… Ja, hade segern varit mot Färjestad eller Hv71 så hade jag kunnat dela er åsikt. Men det här var mot Timrå, ett lag som knappt kan sätta ena skridskon framför den andra. Hårt draget men faktiskt, så krasst är det. Den prestationen som Brynäs gjorde mot Timrå måste multipliceras med tre, fyra innan vi kan säga att det är en bra prestation. Och det är inte enstaka spelare utan det är hela laget som måste lyfta sig. Det enda vi i dagsläget har, om ni frågar mig, är några individuella prestationer. Alltså, några spelare som är villig/har självförtroende för att försöka göra något. Men de rusar allt som oftast ensam offensivt… där det i slutändan mer blir att se ut som de totalt har huvudet under armen och klämmer. Och de klämmer så hårt att de riskerar att få en ”PLOPP” effekt då huvudet åker ur hjälmen. Vad laget måste göra nu är en stabil insatts mot Frölunda. En seger där vore ju underbart, både för oss supportrar och för lagets självförtroende. Jag vet att laget har en väldigt hög kapacitet men den är i dagsläget så djupt begraven att vi skulle behöva en grävmaskin för att hitta den. Vi behöver förstärkningar… Halleluja, vad vi behöver förstärkningar. En stabil defensiv back som kan ta oket från axlarna på våra vilsna, trötta backar och leda dem ur skottlinjen så att de kan läka sina sår. Och det är bara på backsidan. Men det känns som jag har tjatat om det länge nu och jag vill inte riskera att bli tjatig. Men snälla Tommy och grabbar… Gör ert livs match nu mot Frölunda och tysta den brinnande maran som rider på era ryggar och äter på ert självförtroende. Se till att det onda begravs under isen vid mittpunkten på Scandinavium. Jag vill se extrem hunger i era ögon. Jag vill se styrka som får skridskorna att skära stora flak av is när ni går mot mål. Jag vill se en beslutsamhet som får hemmapubliken att tystna av rädsla. Jag vill se ett tempo som får Usain Bolt att se ut som en snigel i motvind. Jag vill se en defensiv så kraftig att den Kinesiska muren liknar ett öppet fält i jämförelse. Jag vill se blod, svett och tårar från varje spelare efter varje byte.

Cody Franson… Fransongate… Vad blev det här för soppa egentligen? Vad är det för idiotisk regel som hockeyligan har att en kille INTE får gå till NHL från Elitserien, ens om han köper ut sig själv?… Jag trodde vi levde i demokrati och en fri värld. Jag raljerar nu säkert men vad är det här för flams som flammar upp i Elitserien? En kille får inte gå från en Elitserieklubb till NHL under säsongens gång. Nej, det köper jag om vi pratar om en spelare som är draftad och bara plötsligt sticker mitt under säsongens gång. Men om en kille köper ut sig från sitt kontrakt… Då är han, med andra ord, inte längre bunden till den Svenska hockeyn. Därmed så måste han också kunna gå till valfri liga och klubb som vill ha honom. Svensk hockey försöker slå på stora trummorna och markera… Men vad markerar de? Jo, de markerar mot en klubb som aldrig bröt mot den överenskommelse som tio av de tolv lagen kom fram till. Cody var inte en lockoutad spelare och de gav honom ett kontrakt som löpte över hela säsongen. Och det är ju egentligen inte heller vad det här handlar om… Utan det handlar om frågan om Brynäs gjorde rätt som visar ”goodwill” mot en spelare. När NHL drog igång så gick genast hans agent till verket om att arbeta fram ett kontrakt med Toronto. Cody vill givetvis, liksom alla spelare, lira i världens bästa liga och får förvarning på lördagen av sin agent att Toronto vill ge ett kontrakt. Han kontaktar då Brynäs och säger att han vill köpa lös sig för han kommer få ett kontraktserbjudande ganska snart. Brynäs går med på det och det kommer också, mycket riktigt, ett erbjudande under söndagen. Brynäs, som alltid har pratat om att de inte kommer tvinga en spelare att stanna om han inte vill, valde att gå med på hans vilja istället för att riskera att ha en missnöjd spelare i truppen. En tankegång som jag delar klubben. Vore vansinne att ha en spelare tvingad kvar i en klubb som han inte vill spela i. Det skulle dra ner lagmoralen än mer. Och om en sådan inställning ska resultera i straff från hockeyligans interna disciplinråd… OJ! Jag är så arg över det här att jag skakar. Notera också att det är helt ok för en spelare att lämna en Svensk klubb under samma omständigheter… så länge det handlar om att gå till en Europeisk klubb. Logik, någon?

Mitt råd till hockeyligan är: Om ni nu vill sätta tydligare regler för klubbarna över vad man får och inte får göra… Se då till att göra de reglerna inför nästa säsong. Att börja mixtra och leta efter någon att peka och skälla på under pågående säsong är lågt och fullständigt löjligt. Det enda ni åstadkommer är att ställa er i övrig hockeys sökljus som ett skämt. Ni har ett ansvar för att ”sälja” ligan som ett varumärke som är starkt och stabilt. Det ni gör nu är att undanröja möjligheterna att verka just stark och stabil.

/Staffan Nyblom.