Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Det är viktigt med traditioner.

Bjällerklang, bjällerklang… Hoppas julen har varit till full belåtenhet för er alla. Julklappar har delats ut, en del har gått med ludd i munnen efter att ha varit tomte. Mat har ätits i mängder där den årliga mättnadsångesten infinner sig där vid sjusnåret på kvällen. Allt som en jul ska vara. Tradition som en del också vill kalla det. Och trots att Kalle Anka visades med censurerad version (måste erkänna att jag vare sig märkte eller tänkte på det) så var huset fyllt med glädje och jag tror nog att alla, likt mig, mådde som en prins. Det enda som saknades var en god cigarr att avnjuta tillsammans med ett glas Whiskey så där fram på småtimmarna när allt lagt sig. Vad har annars hänt så här i jultider? Tja, det stormar och REGNAR här i västerbotten. Hur i hela friden är det möjligt? December och det regnar… i den delen av landet där man borde stövla runt i nära på två meter snö och vifta med en röd flagga så att inte alla skoterförare kör på en. Trodde jag skulle få totalt hjärnsläpp när jag var ute med snöslungan här om dagen. Inte direkt djup snö att skotta och bara pudersnö. ”piece of cake” tänkte jag och vred igång den ”gode” maskinen. Jag kom väl ungefär 20-30 meter innan ett distinkt ”Klonk” hördes… Sedan stod den bara. Drivningen till hjulen fick nog och strejkade. Efter några väl valda ord så där mot ingenting och allt så stängde jag av härken och drog in den igen. Än en sak som följer tradition här hos Nybloms ska väl tilläggas.

Hockeymässigt då? Ja, matchen mot Luleå på söndagen var nog bland det skönaste som kunde ha hänt. Hade inte några goda känslor över matchen så det var ju närmast gudomlig känsla att se det tempo som Brynäs startade matchen med. Luleå stod som rundningsmärken och förstod inte något av vad som hände. Johan ”Honken” Holmqvist var på rejält spelhumör och det var så skönt att se honom agera som den vägg han är. Man blev aldrig orolig när Luleå väl fick fram något mot honom. Eller ja, jo… I tredje perioden när Brynäs så välkänt la av och bara spelade på resultat och Luleå plockade fram den desperata matchtröjan så blev det farligt lite nu och då. Måste erkänna att det är väldigt njutbart att se när Brynäs tvålar dit Luleå. Största anledningen är ju givetvis för att man växt upp där. Man riktigt ser hur spelarna vrider sig i ”smärtor” och planerar vad de ska skylla förlusten på. Flest gånger så är det domarna som det är fel på ”De hatar oss”. Nå väl… Nu laddar vi batterierna för nästa match. Väldigt skönt att få avsluta hundraårsjubileet med en seger. Luleå har, tvärt emot oss, en väldigt jobbig period där de förlorat sex av de sju senaste matcherna. Oj… det är faktiskt så man kan börja prata om formsvacka där. Jag tycker lite synd om dem då ja, vi vet ju mycket väl hur jobbigt det är att se ens hjältar slita i total motvind.

Såg en intressant diskussion på Brynäs Facebooksida. En supporter pratade om att Gävlebocken har mer tillhörighet till Brynäs än en tiger (Antar att den frågans svar ligger i ögonen hos betraktaren). Men poängen var att man borde trycka upp en supportertröja med en bock och Brynäs tillsammans. Det blev till slut många olika åsikter och som vanligt (känns det som) en hel del tjafs. Jag tyckte tanken var så pass intressant att jag erbjöd mig att skissa fram ett alternativ. Så det är vad jag sitter och arbetar med samtidigt som jag skriver dessa rader. Resultatet kommer att synas på min facebooksida snart. Gillar att ta på mig lite halvkonstiga saker och rita… Herregud, så roligt det är. Minns t.ex. i mina tonår hur man ritade hockeyspelare. Jag ritade till och med av mina kamrater som hockeyspelare och skapade en karriärstats med allt från matcher till skador. Så att få chansen att försöka skapa en logga till en supportertröja. Aldrig att jag skulle vilja missa den chansen.

Nu går vi mot ett nytt år. Vi förintades aldrig den där ”ödesdigra” dagen 21 i december 2012. Tänk alla de som verkligen trodde att världen skulle gå under. Undrar om de blev lättade eller besvikna när de vaknade den 22/12. Ja, hur som helst… 2013 närmar sig med stormsteg och jag tänkte ventilera lite om det nya året. Jag hoppas att detta nya år kommer vara ett sagolikt år för vår klassiska antagonist (Leksands IF) att klara ekonomin och ta sig upp till hockeyns finrum. Men det ser mörkt ut för den önskningen om man ska vara snäll i ärligheten. Jag önskar också att Brynäs sätter rejäl fart på ”rören” och kommer in i spelet de hade förra säsongen. För jag vill spendera finalspelet i Läkerolen igen och lyfta armarna i totalt jubel. Hylla killarna på isen och hylla er, supportrar, som match efter match sjunger halsen av er för att hylla grabbarna på isen. Och jag vill givetvis se Tony på cykel igen… Eller det kanske blir trädgårdstraktor upp till Umeå den här gången? Hur som helst… Jag vill se allt det där igen och jag vill kunna säga till er alla att, vi följer traditionen och vinner igen.

/Staffan Nyblom.