Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Wikegårds fasad sprack under fyrverkeriet.

Vilken föreställning det var. Himlen lystes upp så väldigt att man såg ända bort till Strömsbro. Brynäs måste ha bränt en väldigt stor summa pengar för den pyrotekniska showen. Men den var prisvärd och jag kan ge mig på att ni alla som var på plats upplevde något som ni aldrig kommer att glömma. Tyvärr så var jag vid tillfället magsjuk och minns, i stort, just bara det av matchen. Ja, det ska väl vara att Rahm höll sin första nolla för Brynäs i Elitserien. Roligt att han fick den avklarad för hans självförtroende. För det är väl knappast någon som missat att Robin har haft det lite motigt i sin comeback mellan stolparna. Förhoppningsvis så kanske det här medför att färre puckar studsar ur hans plock och kanske rent av att vi kan få se returer gå ut på sidorna istället för rakt ut. Inget illa menat alls till den gode Robin. Han sliter och jobbar hårt varje match han får. Och tror Pekka på honom så tänker då banne mig jag också tro på honom. Och bara så där… en sak som ploppade upp i minnet. Niklas Wikegård var väldigt positiv till Brynäs under hela matchen. Han stod där och huttrade i studion men var väldigt munter där han, efter matchen, till och med sjöng med i ”Brynäs hej hej hej låten” (osäker på titeln). Det händer inte ofta att han är så munter då Brynäs är på tapeten. Verkade nästan som att han fick något nostalgiskt tårdrypande ”moment” där han stod med den sminkdränkta svarta mössan nerdragen ner till ögonen.

Vad kan man annars säga om den gångna veckan… Tja, det verkar som att Brynäs självförtroende har kommit tillbaks till både för och nackdel. Matchen mot Rögle var bedrövlig. Vad höll de på med där? Ett lag som ligger i botten i varje tabell man kan plocka fram om Elitserien säsong 12-13 ska inte kunna göra fyra mål och få fram ett avgörande i övertidsspel mot de Svenska mästarna. Det här var ren och skär underskattning från våra ”tigrar” där de verkade ha fått för sig att Rögle inte ens skulle kunna åka skridskor. Men det är lite det här jag menar med Brynäs självförtroende. De kan spela uselt men ändå vinna. Min gissning är att killarna, mot Rögle, bara gick på runt 70%. Tänk om de hade gjort det i matchen mot Skellefteå… Jösses, då hade inte 8-1 räckt i förlustkolumn. Tommy måste, tillsammans med de övriga coacherna, få fram någon formel som får spelarna att alltid gå för 100%. Även när sämre motstånd väntar på isen.

Nu väntar då lite vilande för killarna innan de drar till Österrike för spel i European trophy. Kvartsfinal och möte mot Luleå som, senast vi möttes, pulveriserade oss med 8-1. Nu tror inte jag att det kommer hända igen då vi nu har, som sagt, återfått självförtroendet och har en grym revanschlust. Luleå ska få bita i det sura äpplet den här gången och få leta efter svansen någonstans i floden Donau.

Fredrik Styrman… Den nye backen som ska ”frälsa” oss i Simon Bertilssons frånvaro. Är detta möjligt, ska vi ens tänka så? Nej, det vore orättvist mot både Fredrik och oss själva. Fredrik kan aldrig med sina 180 cm och strax över 80 kilo ens komma nära Bertilssons kapacitet. Dessutom så ligger väl Fredriks ”styrka” i det offensiva spelet, vad jag får fram i mitt minne. Utvisningsminuterna går att räkna ihop tämligen lätt på Fredrik. Har tittat lite på några supporterkommentarer angående vårt nyförvärv och det verkar, i stort, genomgående vara negativt. Jag väljer nog ändå att avvakta med att plocka fram motorsågen. Killen har kapacitet, det går inte att komma ifrån då Skellefteå har haft honom i sin uppställning. Skellefteå låter inte vad som helst spela med truppen så kapacitet finns där. Nu väljer då Fredrik att gå från norra Västerbotten i förhoppning att kunna utvecklas mer i Brynäs, som har samma typ av spel men brist på backar… vilket garanterar honom speltid. Och sedan måste vi tänka på det här med ekonomin. Låt säga att Brynäs nu värvat ett namn som fått Elitlagen att stirra gröna av avund. Hur mycket pengar har vi då över när NHL stänger portarna för säsongen (helt ärligt… hur många av er tror att det blir något spel där borta den här säsongen?) och Bäckström tillsammans med Lindbäck kommer och knackar på dörren? ”Aaaaaah… ja, angående det… Ni vet… vi behövde en back och… Hrmmm… Kolla där borta, en bock!” och de blir tvungen att slänga igen dörren. Vilka reaktioner kommer det då inte att bli från oss supportrar? Ingen Bäckström som trollar bort Färjestad så de står och snuttar på tummarna. Ingen trollkarl som får Alexander Steen att se ut som tredjelinespelare i farmarligan… Givetvis så vill jag ha en backupprättning som heter duga. Men jag känner lite i min naivitet att det finns en plan i laget som de följer och jag vägrar tro att de har snurrat på en tombola och med ögonbindel plockat fram ett namn bara. De har scoutat och kollat marknaden och ser förmodligen att Fredrik är den som stämmer bäst för spelidén och ekonomin som de har. Tveksam om han kan klara sin uppgift i klubben? Givetvis är jag det. Men det är jag nästan för alla nyförvärv som jag inte har full koll på. Jag hade t.ex stora tvivel på Ryan Gunderson förra säsongen. Gissa om jag blev förtjust att jag hade avskyvärt fel om honom. Jag tycker vi får ta och sluta slita vårt hår i att laget värvar spelare som inte ”platsar” i andra Elitserielag. Vi har sådana redan i truppen. Spelare som nästan kastades åt oss, som idag anses stjärnor i ligan och är blyviktiga för oss.

/Staffan Nyblom