Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Doktor Alban och ”Perra” på utematch

Nu kommer något som jag tror kan förvåna, ja kanske rent av att chocka er. Jag sörjer inte förlusten mot Frölunda. Nej, och ni ska snart få veta varför.

Liksom ett självförtroende hos en vanlig person så känner man sig som mest trygg hemma. Det är samma sak inom idrotten. Man har sin plats i omklädningsrummet. Lukten känns igen och man ser samma personer som man alltid gör efter en träning eller match. Det är stabilt, som doktor Alban sa… tror jag. Och det är den där stabiliteten man behöver för att kunna arbeta sig igenom en svår tid. Två hemmasegrar och marken skakar inte längre på hemmaplan. Men fortfarande så är det ostadigt på bortaplan. Man står med fötterna i sina skridskor men det känns ändå inte bekant på något obeskrivbart sätt. Nästan som om det inte var is man står på utan något isliknande mosig sörja. Allt sitter givetvis i hjärnan och det är där den stora fighten går just nu. Samma fight gick killarna hemma i matchen mot Linköping förra veckan. Och jag måste säga att det viktigaste i matchen mot Skellefteå inte är att vinna på bortaplan utan att göra ett stabilt intryck. Visa varandra att ”vi kan spela bra borta”. Inte nödvändigtvis göra en massa mål. Nu gäller det att lyckas sätta press på motståndet i deras lada och inte släppa in tonvis med mål. Visa dem att man bör ta Brynäs på allvar. Givetvis så kommer Tommy i tv säga att de kommer att gå för vinst. ”Det är dags att vinna på bortaplan nu” är en mening jag förväntar mig från honom. Men i och med att Brynäs startade skakigt borta mot Frölunda så vill han nog först och främst se en stabil start där killarna kan lyckas, utan att få panik, försvara sig och vända spelet och skapa framåt de första tio minuterna av matchen. Man måste ta det här bit för bit. Och beroende på hur djupt problemen är så är bitarna olika stor. Vissa lag har större tålamod och förtroende för sina tränare än andra och jag är glad över att Brynäs verkligen tror på sina tränare. Brynäs kommer vända på den här bortatrenden också. Det behöver bara ta sin tid för att få killarna att helt bearbeta de problem de har. Minns ni förra säsongen då laget åkte på storsmörj under försäsongen. Media skrev ner laget fruktansvärt, både lokalt och rikstäckande. Men se, det var där Tommy fick se de svagheter och problem laget var tvungen att arbeta med. Den här säsongen så har det inte uppstått något liknande… tills nu. Och då säsongen redan är igång och de här förlusterna slår till så blir spelarna att grubbla över det hela mer än nödvändigt. Under försäsong så tar man det lite med en nypa salt ”ja, men man vill ju inte gå för fullt… vill ju inte riskera att bli skadad”. Så när de här förlusterna kommer under seriespel så blir svackorna djupare och mörkare vilket testar tränarteamet mer än vad de annars hade behövt. Som jag sagt otaliga gånger ”Det är nyttigt att förlora under försäsongen”.

Sedan har vi lagen som inte har fullt förtroende för sina tränare. AIK och Gozzi har nu slitit undan mattan under fötterna på Per-Erik Johnsson och sparkade honom på söndagskvällen. Det är för mig ett väldigt konstigt val av, den annars så bondsluge, Gozzi. Dels tidsmässigt och sedan med tanke på det alternativ de plockar fram. De väljer att plocka in Anders Eldebrink som just tappat smärtan i ändalykten från foten och kicken av Kloten. Han har, som sagt, tränat Kloten under sju säsonger. Nu ska han alltså gå från ett relativt stjärngäng till att ta över ett lag som slåss för sin överlevnad i Elitserien. Jag känner inte direkt att fansen till ”gnaget” ska jubla över det här. Anders har, i alla fall inte i mina ögon, visat sig vara så där slug och taktiskt kunnig som ett lag i AIK´s sits behöver. Han har presterat någorlunda bra med Kloten… men det går inte att på något vis jämföra dessa två lag. Jag tror det hade varit bättre att behålla ”Perra” då han har bevisat att han kan skapa saker med minimala beståndsdelar bara tid ges. Och då man dessutom lyckas med konststycket att bortabesegra svåra Skellefteå med 3-2. Matchen innan knep de poäng borta mot Hv71. ”Perra” hade något på gång och det spolas nu bort. Resultat som inte verkar gälla längre och spelarna måste nu ta sig an ett annat spelsystem och en ny röst. Visst, det kan ge effekt och brukar ge effekt. Men det är allt som oftast under en väldigt kort period. Sedan går lagen oftast tillbaks till en förlorande trend. Och det här är ju inte heller ett lag som hade en direkt förlorande trend. 10 poäng på de senaste sex matcherna med imponerande vinst mot just Skellefteå som pricken över i. Vad har Brynäs tagit på de sex senaste matcherna? 8… Åtta poäng har vi tagit på samma mängd matcher. Vår trend har dessutom varit bra mycket djupare… men vi har en sportchef som tror på och vågar låta Tommy köra sin spelidé då vi vet hur vinnande den kan vara. Hur tror ni det hade blivit om Tommy hade fått gå och vi plötsligt hade haft Challe Berglund (extrem liknelse, jag vet) som coach? Tror ni att vi hade fått en vinnande trend med ett sådant byte? Nej, givetvis inte. Jag tror inte heller att gnaget kommer få en positiv trend genom det här tränarbytet. Jag skrev på Twitter direkt när jag fick veta om det här att vi inte kommer att ha något stockholmslag i Elitserien nästa säsong. Och det står jag för då jag inte tror att det här tränarbytet är sunt för den anrika 08.a klubben.

Men vad är det här? Vi ska ju naturligtvis prata Brynäs i den här krönikan.

Utematchen närmar sig och för er som missat det så kan jag säga att matchtröjan som Brynäs fixat är en riktig läckerbit. En klassiker tas fram och det är modellen som användes vid guldsäsongen 70-71. Och en stor frän sak är att det står med stora bokstäver ”Bocken” på ryggen. Jag ryser av hur snygg de här tröjorna är och det ska verkligen bli ett nöje att få se våra hjältar skrinna ut på isen med de tröjorna. Timrå kommer att skaka av både trycket från publiken och Brynäs mundering. Kallt kommer det att bli som det verkar. Undrar hur de kommer lösa det i avbytarbåsen? Nåja, den frågan tar vi på lördag.

/Staffan Nyblom.