Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Dackells tårar det enda minnesvärda.

Den här krönikan kommer jag inte att ägna så mycket åt Brynäs matcher. Det finns saker som behöver lyftas mer just nu än att Brynäs, för tillfället, spelar som ett gäng pensionärer som vill åka skridskor för att ha lite roligt på kvällarna. Just nu är inte moralen den högsta bland killarna och det är nog väldigt välbehövligt att få det här landslagsuppehållet så att några killar får åka på blågult uppdrag och de övriga pusta ut med en hel del träning och vila från match.

Dackells tårar var väldigt gripande för mig när jag satt där och såg tår efter tår lämna hans ögon. Tårar som verkade gjutas in där han stod, på isen, och blev hyllad för sin karriär. Det är en stor spelare som vi fick se ta emot blommor och jubel från fans, spelare och ja… Hela hockeysverige.

Synd bara att han blev tvungen att se det bedrövliga som sedan utspelades efter hyllningarna. Tog orken slut där framför Dackells fötter eller vad var det frågan om?...  Tommy Jonsson var märkbart irriterad efter matchen över hur illa laget spelade. Och jag förstår honom. Att se detta lag vara så tamt gör ont. Hade tyvärr lite på känn, innan matchen, att segern mot Timrå inte skulle vara nog för ett möte mot Frölunda. Men det här var löjligt!!! Såg banne mig ut som att spelarna bad om ursäkt att de var i offensiv zon. Bedrövligt… Och då är jag snäll i min bedömning. Ingen… INGEN gick in på målvakten för att riktigt störa. Hansen råkade träffa Hudaceck över axeln med benet vid ett tillfälle, när han blockerat pucken, och det hettade till. Men inte ens då syntes det någon direkt ”krigarvilja” bland Brynäsarna. Och när Frölunda satte sitt första mål så såg man direkt på killarna att den där sista gnuttan av vilja för kvällens match slog igen resväskan och gick mot ytterdörren. Och när de sedan satte tvåan så släckte viljan lyset och gick ut.

Fullsatt med hockeyfest och det var… lika tyst som på en likvaka. Kan hända att killarna på isen kände av kylan uppe på läktarna och gav upp. Det här är väldigt ”lustigt” hur det kan vara så otroligt tyst i Läkerolen när det är fullsatt. Fick se att flera tipsat om Leksand som ett exempel att titta på. Ska det verkligen behöva gå så långt? Ska vi behöva titta på ”farmarklubben” över hur det ska vara? Hockeyfesten var med och tydligen så försökte de ta i och styra publiken med egna ramsor… Efter det så har jag blivit matad med både bu och bä från båda håll om varför det blev så misslyckat. Tydligen ska flera i supporterklubben ha stannat hemma på grund av att just hockeyfesten skulle vara med. Jag sitter stilla och undrar över om det verkligen är möjligt att supporterkulturen i Gävle är så här illa ställd. Finns det inget försök till samarbete? Om det nu är så illa de gånger som hockeyfesten dyker upp… försök mötas halvvägs och kom fram till något. För om det ska bli så här varje gång så lär det inte dröja länge innan andra än de i supporterklubben kommer att säga ”Äh, hockeyfesten ska ju vara med ikväll… Då stannar jag hellre hemma”. Den kritik jag riktar är inte mot någon part utan mot hela arrangemanget. Hur i hela friden… Hur är det möjligt att det kan vara så TYST i en fullsatt arena. De som har sittplats måste ju ha suttit snurriga i huvudet av frågor om vilken ”ledare” de eventuellt ska följa i sina försök att lyfta laget. Lösning på problemet måste snarast arbetas fram för annars blir det här bara pinsamt. Fullt hus och det lät nästan som ett barnkalas där alla ungar slocknat efter att allt socker i kroppen bränts upp. ZzZzZzZz…

Har i efterhand också fått veta att det har varit annat tjafs från en av Brynäs supportergrupper. BSKV (Brynäs Supporter Klubb Väst) tyckte tydligen att Brynäs kunde bjussa dem på bussresa från centralen till arenan. Nog för att jag förstår att det kanske missats att centralen inte ligger speciellt långt från Läkerolen men… Kom igen! Lite får man väl anstränga sig ändå, eller har jag helt fel? Om inte annat så kan man ju se det som ett perfekt läge att, till fots, se en del av den vackra staden Gävle innan match. Sedan att de åker samma tåg som ”Goa gubbar” och har roligt tillsammans tar jag enbart som positivt. Tänk om det hade varit skamliga nyheter om att supportergrupper bråkat och skapat skandal på ett tåg mot Gävle. Tack och lov så har vi ju ett bra mycket bättre vetande än att göra sånt. För det vet vi ju alla att det är först under match som det är rivalitet inte vid sidan om. ”Aldrig hata bara älska” som vi så gärna säger.

Sedan är det tydligen frågetecken över vad ståplats är för något. Ska det här verkligen vara ett problem? Det finns ett bortastå och ett hemmastå. På hemmastå ska de som tillhör hemmalagets supportergrupper stå och ropa och hylla. MEN… det är även en plats för vilken Brynäsare som helst att stå på av vilken anledning som helst. Det är viktigt att förstå att det inte är en plats enbart för supporterklubbarna. Ståplats är till för alla och det kan ingen säga något annat om. Men Brynäs har tillsammans med Brooklyn Tigers gjort i ordning var på ståplats de ska stå. Och jag tror nog inte att det är för mycket begärt att, om man vill stå med supporterklubben innanför deras ”tavelram”. Ja då får man också acceptera att man måste hänga på i deras ramsor och försök att få igång övriga arenan. Jag förvånas över att sånt här tjafs ska dyka upp. Supporterklubbar kan ibland i ett tunnelseende se ståplats som sitt rike. Men i sak så har de rätt. Vill man inte sjunga ramsor eller applådera vilt och studsa omkring som en rabiessmittad älg… ja då får man ställa sig utanför den inramade delen av ståplats. Man ser inte matchen sämre för det och man är tillräckligt nära supporterklubben för att säga att man är ”med”…