Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Blinda indianer och Cody Franson

Ja, då sitter man här igen. Ännu en krönika ska skrivas och skallen snurrar av en massa olika saker att ta upp… Eller snarare, vilket av allt det där ska man ta upp?


Järnkrok har ”gjort” det igen. I våras, Brynäs 5-0 vinst mot Frölunda, under kvartsfinalsspelet så hände något. En hög klubba, den hamnade i bröstet, fick Järnkrok att böja huvudet bakåt som om den hade träffat honom i ansiktet. ”FILMARE” skrek hela västkusten och hyttade med sina nävar så att fisken yrde. Nu hände det som sagt igen… Även denna gång mot Frölunda. Anton Axelsson i Frölundatröjan gick i taket och kallade Järnkrok för filmare. ”Det är inte första gången han håller på med sånt här” samtidigt som han erkände att det han gjorde inte var juste. Ja… Alltså, jag har själv sagt att Järnkrok har en tendens till filmningar och det står jag fast vid. Just i den här situationen så är jag dock väldigt säker på att det inte var en filmning. Den här gången så är Antons klubba solklart uppe strax under huvudhöjd och bara en fåne skulle blint hävda att man INTE skulle dra huvudet bakåt för att undvika risken att klubbans blad ska ”splatta” upp i plytet. Samtidigt så får han en smäll i ryggen så han tappar balansen. Ja, jag hävdar, blind som jag kanske är, att det här inte är en filmning. Inte ens en ”förstärkning” som en del kategoriserar det.


Luleåfansen virade, som ni kanske minns, ut en banderoll om att Brynäs skulle vara hycklare angående NHL och värvningen av Cody Franson. Kanske det vore att önska att Luleåfansen kollar lite på skillnaderna mellan kontraktslös och lockout då skillnaderna är tämligen rejäla. Till saken hör att Toronto har rättigheterna att, som första lag, komma med ett erbjudande till Cody Franson. Så om NHL startar så har de full rätt att lägga ett erbjudande till honom. Men det finns ingen som vet om Toronto ens kommer att erbjuda honom något kontrakt den här säsongen. Toronto vill inte svara på det och menar att de inte tänker lägga någon tid på sånt innan konflikten är klar. En konflikt som, tydligen, är så genomrutten att det kan ta, enligt vissa involverade, två säsonger innan NHL startar igen.


Men det är ju så där med supportrar, klubbar och spelare. De spottar och fräser över det som INTE gagnar dem. Hade Luleå kommit på den tanken att ta in en kontraktslös NHL-spelare… Ja, då hade det, enligt deras fans, varit genialiskt och inte en enda hade kunnat gnälla då de följt önskemålen som ligan lagt fram. Men nu var det ju inte Luleå som kom på det… Inte heller Färjestad som, via en krönika på hemsidan, tydligen har gnällt om Brynäs värvning. Satt och försökte hitta den på Färjestads hemsida utan att lyckas. Nu finns det bara en krönika som heter ”Hundra procent hockey” och den börjar med:  

Bara hockey idag – eller hur? Matchen mellan Färjestad och Modo är värd det. Inget trams, ingen pajkastning, inga ”attacker”. Hundra procent hockey. Överens?”

Verkar som Håkan Loob har fått tala med sin krönikör om att det finns risk att det blir tjatigt om han måste gå och be om ursäkt varje vecka till ett nytt lag.


Hur som helst… Vad jag vill ha sagt är att det är lustigt hur blind och svavelosande folk kan bli. Och speciellt då det egentligen inte finns något att gnälla om. Ska vi vara så här petig så måste ju Skellefteå få sig en känga av det också. Om jag inte har helt fel så är väl Bud Holloways kontrakt med Skellefteå på samma principer som Franson. Är det inte dags nu för samtliga i klubbarna att ägna sig åt det de ska sköta om? Den här ”häxjakten” som pågår mot, framför allt MoDo, de klubbar som vill ha in lockoutade spelare börjar te sig lite fånigt. Håkan Loob stod högt och slog sig för bröstet men tystnade ganska fort och jag undrar om inte han tämligen direkt förstod att det inte gynnar honom eller ligan. Nu skanderar supportrar och ”mindre betydande” personer i klubbar och tror att de ska kunna få ”syndabockarna” att ändra sig och skicka tillbaks sina lockoutade spelare. Varför inte bara acceptera att det finns lag i serien som VILL ha korttidskontrakt med lockoutade spelare. Det är ju samtidigt inte en regelöverträdelse de gör. De bryter en överenskommelse som de här två klubbarna sa nej till från början. Varken MoDo eller Frölunda ville säga nej till NHL-spelare. Och det är ju bara de klubbarna som anmält att de ska ta, eller redan har tagit, in lockoutade spelare. Dock så tror jag att det ganska snart kommer komma fler klubbar som går emot överenskommelsen.

//Staffan Nyblom