Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

NHL och kapade fingrar

Sitter här efter en helg som skulle ha varit produktiv. Jag håller på och bygger om husets entré och, om vi säger så här… Det är amatörernas helafton när jag tar på mig snickarbyxorna. Sådan tur då att Brynäs bestämde sig för att ta säsongens första riktiga seger då så man kunde glädja sig lite i alla fall.

Men, jag är inte helt nöjd med hur ”vi” agerade i den matchen. Varför ska ”Honken” vara tvungen att kliva fram och vara ensam mot hela motståndet? I tredje perioden så trodde jag inte att vi ens skulle få en poäng. Varför i hela friden kan inte killarna spela bra en hel match? Visst, jag begriper också att man har svackor i spelet under en match.
Men de här Brynässvackorna är ”episka” i jämförelse mot andra lag. De har, i det stora, full kontroll på matchen under första och andra perioden. Ett måls ledning men man kan inte ens antyda någon direkt oro från någon i Brynäs när Linköping kommer i sina sporadiska anfall. Men, så i tredje, så händer det. Brynäs tappar allt och det ser ut som om det är pojklagets 12 åringar som möter ett elitlag. ”Honken” fick agera i det mest omöjliga situationer och hade vi inte haft en het Honken (fortsätter han så här så måste han vara given i landslaget) i buren så vette gudarna om vi inte hade släppt in en fem-sex mål i tredje perioden. Men så plötsligt så är det som om killarna piggnar till igen och mognar tio-tolv år i sitt spel och vi tar tillbaks initiativet.
Många av er hissar Gunderson till skyarna och jag kan bara ställa mig i erat led och hålla med er. Han är dock inte min favorit bland backarna i årets Brynäs. Men jag återkommer till det senare. 

Domarna var bedrövliga den här matchen måste jag säga. Rahimis utvisning när han proppade Djoos t.ex… Vad var det som fick honom att ta en utvisning på den? Jag kan bara se det som en kompensation för en tidigare händelse där domarna släppte ett regelbrott för Linköping. För Rahimis tackling var som tagen från skolboken över förstklassig tackling.
Jag tror, som sagt, att den här utvisningen blev en kompensation för att de friade då en Linköpingsspelare slog på klubban när Sundqvist i stort är helt fri mot målvakten strax innan Rahimis tackling. Horribelt är bara början på hur domarna skötte sig i den här matchen. Jämtins personliga straff på 10 minuter var också lustigt. I matchprotokollet står det att han får den för ”abuse of officials”. Men Roger Melin fick förklarat att han (Jämtin) fick sitt personliga straff för att ha sprutat snö på ”Honken”.
Mig veterligen så är abuse of officials när man sagt eller gjort något mot domaren. INTE att spruta snö på motståndarens målvakt. Jag gillar inte Jämtin men tycker det blir löjligt när en spelare får extra hårt straff bara för namnet på ryggen. 2+2 hade räckt då han och Bertilsson tog en liten dansuppvisning vid Jämtins ”snösprut”. 

Min favorit bland backarna, var det ja… Ja, enligt mig så är han lika viktig i lagbygget som Gunderson. Simon Bertilsson ger mig rysningar med sitt effektiva fysiska spel. Visst, han går över den berömda tröskeln ibland och han verkar trivas riktigt bra då han ”vinglar” mellan det tillåtna och icke tillåtna. Men han är en ”skrämselfaktor” som fungerar riktigt bra i det defensiva arbetet.
Och för mig så ska hockey vara fysiskt och jag irriterar mig ibland på att de svenska backarna allt som ofta bara trycker fast motståndet i sargen om de får tag i dem. Går inte det så är det väldigt vanligt med hakningar och tjuvknep som ter sig fegt och löjligt. Jag gillar de backar som kliver in och, likt transatlanter, är villig att ge en riktig ”bröstvärmare” för att stoppa motståndet från att göra mål.
Jag vill direkt säga att jag INTE gillar fula tacklingar. Tacklingar mot huvud eller med armbågar SKA bort. Skador som kan uppstå kan i värsta fall stoppa en spelares karriär och ge livslånga men. Man kan spela riktigt fysiskt och ändå vara juste.

 

Så går vi utsökt in på det här med NHL och spelare till Elitserien. Vad ska man säga om MoDo och Frölunda som nu verkar strunta i överenskommelsen och tar in spelare från världens bästa liga? Jag förstår MoDo som har stora problem (som vanligt numer) i sitt spel. Men är det verkligen utespelare som de behöver??? De har ju inte dugliga målvakter och jag tycker väl att man borde försöka fylla de hål som man faktiskt har innan man börjar hitta på fler ”hål”. Frölunda däremot funderar jag lite på. Ok, de har pengar som gräs och har väl fått en ”knagglig” start på säsongen. Men jag kan inte se någon anledning till panik för dem då de ligger på en tredje plats strax över mästarna Brynäs (sett söndagskväll den 23/9).
Wennerholm skriver i aftonbladet att MoDo kan vara på väg att bygga ett guldlag nu… Inte med de målvakternas kvaliteter de har just nu i alla fall. Wennerholm ser för mycket stardust för att kunna se vad som verkligen bygger ett mästarlag. Men en klubb som jag tycker borde visa panik och vilja ta hem halva NHL är Färjestad som, ÄN EN GÅNG, visar ett otroligt dåligt resultat. Vad har hänt med den värmländska giganten? Men Loob står högst upp av alla och skanderar att inga NHL-spelare ska tas in på korttidskontrakt.
Jag håller med honom men det spelar ju ingen roll egentligen vad Loob skanderar när lag efter lag börjar visa kalla fötter och bryter överenskommelsen med ligans alla lag. Jag börjar tro att den här överenskommelsen kommer spolieras ganska snart. När MoDo och Frölunda tar in sina spelare så kommer snart de andra ”panikslagna” lagen att följa med. Vad är det som säger att t.ex. AIK kan hålla sig lugn i båten? Eller Skellefteå och Rögle? Brynäs säger sig hålla kvar i sitt beslut att inte ta in någon som inte kan spela hela säsongen. Tycker det är strongt men man måste samtidigt se lite nyanserat på det här också. Om det nu blir så att alla lag plockar in NHL spelare. Så måste nog Brynäs följa med för att inte förlora mark i spelet om titlar.

Nu ska jag avsluta och badda tumme och fingrar i sårtvätt. Helgens byggnationer har lämnat spår efter sig som syns allt för väl just nu.

//Staffan Nyblom