Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Släpp bucklan nu och kör hårt.

Så sitter vi då här igen. Mindre än en vecka kvar tills en ny säsong börjar. En säsong där vi står som mästare och ska försvara det som vi, så övertygande, tog den 19 april.
Nu blir det nya förutsättningar där jag förvånas över bristen på ”favoritskap” på Brynäs. Många ”experter” står som vanligt och slår på Färjestad och Hv71 trumman. Finns tydligen inte ens en möjlighet att Brynäs skulle kunna göra det som Djurgården så framgångsrikt gjorde 2000-2001. Tja, ska vara Wennerholm då som säger att han har en magkänsla av att Brynäs kan stå där igen till våren. Tänk, hans klokhet lyser fram ibland mellan alla moln. Jag är väldigt försiktig med vad jag tror… Brynäs sitter än en gång med två stora frågetecken inför kommande säsong.
Målvaktssidan är osäker… Defensiven ser svag ut… Någon som känner igen sig från förra säsongen? Tja, Brynäs verkar gå som bäst då ingen tror på dem. Utan favoritskap så verkar maskineriet hos tigern gå utan problem.
Men jag delar ”experternas” oro över målvaktssidan… Eller, jag gjorde det i alla fall. Jag var väldigt kritisk till värvningen av Robin Rahm. Min kritik var inte baserad på hans dopning… Utan straffet han hade fått. Han har inte spelat på två år och det kan inte gå att bara ignorera det och köra på.
Han måste bli matchduglig också… Hur i hela friden skulle det gå till att få honom ”fit for fight” innan premiären, hemma, mot Växjö den 13 september? Nu har inte jag sett någon match på försäsongen. Men av vad jag har kunnat tolka så har han sett osäker ut med massvis av returer… Trots det så har karln lyckats hålla nollan några matcher. Han har t.ex. på två European Trophy matcher släppt in endast ett mål och har en räddningsprocent på 95.8.
Och då pratar vi om Europeiska lag som vill vinna, till motstånd. Det är äckligt hög procent!!! Kanske vi har varit lite för snabba med att bedöma den gode Rahm. Han verkar ju ha rahmarna med sig, så att säga.

 

Men i stort så är jag imponerad av vårt lag. Jag är övertygad om att vi kommer att ligga på övre halvan av tabellen under säsongen. Värvningarna som har gjorts känns stabila och genomtänkta. Dennis Persson beskrev jag, när värvningen blev offentlig, mer som en ersättare för Mattias Ekholm än Niclas Andersén. Vi har nu tre offensiva backar och tre defensiva backar, plus Persson då. Han är likt Ekholm ett mellanläge. En oslipad tvåvägsback i mina ögon. Vad jag känner nyfikenhet och fundersamhet över är om Viktor Berglind är mogen att ta en plats i elitserien. Han är offensivt lagd, spelade för Sundsvall förra säsongen utan att direkt imponera… om vi ska vara ärlig. Har han tagit klivet upp för att bli en användbar kugge i Elitserien den här säsongen?

 

Brynäsklacken har ju också fått det fina erkännande som bästa supporterklack av media. Snacka om att det är välförtjänt. Det som supportergruppen har gjort för att höja stämningen är otroligt. Det syns att hjärta för klubben sitter lika högt som kravet att alla ska kunna få gå på hockey och uppleva en hejdundrande upplevelse. Där andra klubbars supportergrupper lika gärna använder knytnävarna som rösten för att visa upp sitt lag… så använder ni det som sitter bakom pannbenet. Och för det saluterar jag er. När jag var i Gävle i våras och såg första hemmamatchen i finalen så reste sig håret på kroppen. Har aldrig varit med om något liknande och tror inte heller att många har upplevt liknande på Brynäs hemmamatcher… de senaste 30 åren. Jag hoppas ni kan fortsätta och ta några kliv till den här säsongen. Vore trevligt om Brynäs kunde stoltsera med kanonpublik under seriespel också. Och den stämningen kan aldrig uppnås utan er… Ståklacken är trummisen i rockgruppen. Utan honom så blir låtarna ganska… tam och … Ja, värdelös rent ut sagt.

 

Elitklubbarna och lagen i Allsvenskan har nu sagt sitt angående NHL spelare om det blir en lockout. Och det är väl inte mycket just nu som pekar på att det INTE blir en strejk i världens bästa hockeyliga. Det har blivit många åsikter vädrade angående det här. Och här kommer även min. Jag tycker att de gör rätt som säger nej till korttidskontrakt.
Det kostar i slutändan mycket mer än vad det smakar. Det vi måste tänka på är att det är inte bara lönerna som dessa ”hjältar” ska ha. Klubbarna måste även betala skyhöga försäkringar på spelarna i fall de skulle ”gå sönder”.
Och då får man fråga sig om det är värt att betala extrema avgifter för en månads spel i Elitserien. Jag tror inte det vore värt det. Situationen blir helt annorlunda dock om NHL beslutar sig för att lägga ner hela säsongen.
Då vet vi att de spelare vi kan få in kan spela hela säsongen. Då vill jag ha Bäckström och Lindbäck i truppen. Allt negativt som ventilerats om det här stör mig lite faktiskt. Vad är det vi hoppas på? Att Bäckström ska ta med sig Ovetchkin och spela gratis? Vi måste tänka lite på vad det kostar att ”ligga på topp”. Och det är ju det som till syvende och sist är det som styr hur truppen ser ut.
Vi har pengar, ja, till normala utgifter. De här spelarna, om de skulle kliva in i truppen, renderar utgifter som vi knappt kan fantisera till. Och det går inte om vi ska ha dem under någon vecka. Vi får aldrig igen de pengarna och risken finns att vi kan hamna i ekonomiska svårigheter om vi likt senast får hybris. För jag tror att det är fruktansvärt lätt att hamna i hybris om alla de namn som finns i NHL plötsligt skulle finnas till hands för Elitserien. Vilket namn ska man neka?

 

Tänkte ta med mitt starttips på Sportbladets Dream team. Har aldrig haft någon större framgång i spelet så ni bör kanske ta det med en nypa salt… Eller också så tittar ni på mitt och tar något helt annat.

 

Nåväl, jag måste börja med att säga att jä…klar så invecklat det har blivit. Jag kommer ihåg när man började med det här. Då var taket sex miljoner och man behövde bara ta ut en kedja och målvakt. Nu ska man ta med tränare också… Och man har 50 miljoner att tillgå med. ”Wohoo!!!”

 

Ok, vi börjar då med tränare. Jag kände att här måste man ju bara gå på de tränare som förespråkar roligast hockey. Vips så får vi ner antalet från tolv till två. Min chansning ligger på att roligast hockey genererar fler mål och vinster (kan ju också bli tvärtom om man inte sköter sina kort rätt).

Så de två tränare jag satt och funderade på var mellan finalspelets tränare Tommy Jonsson och Anders Forsberg. Och som den trogne Brynäsare jag är så tog jag Tommy med värde 7 miljoner.

 

Målvakt var också lite halvsvårt för mig… Jag ville först ta Robin Rahm men ändrade mig snabbt. ”Fasen, man kan ju inte vara så fantasilös…” Så då tänkte jag ta Julius Hudacek i Frölunda. Hudacek tror jag kommer få spela mycket då alternativet är Patrick Galbraith. Visserligen har Galbraith lirat i SM-liiga och Espoo. Och absolut inget fel på Galbraith… Men jag tror ändå att Hudacek är bättre. Me-en… Då tittade jag lite på hur det gått för Frölunda än så länge på försäsongen. De verkar ha lite svårt defensivt och då blir det ju inte speciellt mycket poäng från målvakten. Så då gick jag tillbaks till Rahm.

 

Backarna satte jag efter deras offensiv och spelstil. Jag vill ha backar som gärna går offensivt och inte drar på sig så mycket utvisningar. Ryan Gunderson är givetvis given och sedan tar jag med en rightare. Tom Preissing i Rögle. Han är dessutom Rögles ende rightare bland backarna och lär få tonvis med PP-spel.

 

På forwardssidan lägger jag tvillingar och en Brynäsare. Andreas Thuresson har vräkt in poäng i ET spelet och verkar vara supertänd på att få spela med mästarna och dra in poäng. Tvillingarna hämtar jag från Luleå. Bröderna Abbott är äntligen tillsammans igen och det borgar för massvis med poäng.

 

Så, då får vi ett följande facit:

 

Coach: Tommy Jonsson. Värd 7 miljoner

 

Målvakt:

Robin Rahm. Värd 6 miljoner.

 

Backar:

Ryan Gunderson. Värd 8 miljoner.        Tom Preissing. Värd 8 miljoner.

 

Forwards:

Andreas Thuresson. Värd 7 miljoner.         Cam Abbott. Värd 5.5 miljoner.         

 

Chris Abbott. Värd 7 miljoner.

 

 

Andreas Thuresson sätter jag som lagkapten.

Slutgiltigt värde: 48.5 miljoner kronor.

 

Avslutningsvis så sänder jag en hälsning till laget. Jag hoppas ni håller med mig.

”Släpp bucklan nu och kör hårt”

 

//Staffan Nyblom