Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

En lätt släng av hybris

”Vi är på gång…” … ”VM, nu är det hockeyfeber…” …”När vi gräver guld i USA…” Sitter just nu och försöker sjunga någon av alla dessa klassiska idrottsslagdängor. Hjärnan vill, vill, vill men halsen säger nej, nej, nej. Får nog vänta en stund. Min hjärna håller dessutom på att febrilt arbeta igenom denna fantastiska match som Brynäs gjort. Att vinna borta mot Frölunda, visste jag, är ingen omöjlighet. Men att fullständigt förnedra dem, slakta dem, trodde jag aldrig. Tror aldrig att jag har suttit och njutit så mycket under en tredjeperiod trots att Brynäs hade dragit ner på tempot. Matchen var avgjord redan i den andra perioden då Brynäs retfullt enkelt placerade 3-0 via Mads Hansens klubba i powerplay. Matchen var över där Kenta Johansson inte längre orkade gnälla på allt och alla… Eller vänta nu. Han uppträdde väldigt annorlunda inför lördagens match. Journalisten på Canal+ ville få ett numer klassiskt utlägg om domarnas kvalitet då han intervjuade Kenta. Men Kenta ville knappt ta i ämnet. ”Morgan Johansson i första var ju… ja, man måste se skillnad på fel och fel och då måste man få säga vad man tycker…” Undrar om inte Frölundas styrelse har beordrat Kenta att tänka både en och två gånger innan han öppnar ”fågelholken”. Kanske rent av sagt åt honom att fokusera på matcherna istället för sånt som han inte kan påverka.  

Nu väntar en match på vår hemmaplan, som kan vara den sista för säsongen i Frölundas ögon. De kommer förmodligen trampa igång i ett furiöst tempo och försöka gå på knock direkt i matchinledningen. Det Brynäs måste göra är att inte tappa huvudena och tro att det är klart. Inga misstag får göras och bara fortsätta trampa på i samma stil som de gjort hittills. Tror också att vi måste få fler än Silfverbergs kedja att kliva fram och producera. Silfverberg och Järnkrok har varit sensationellt underbara hittills i kvarten och jag är övertygad om att Frölunda kommer punktmarkera dem mer extremt än möjligt. Skulle inte förvåna mig om ”Pebbens” armbåge på Järnkrok kan upprepas om Frölunda inte får utdelning direkt. Just ”Pebbens” ovanligt fula tilltag, i lördags, var något jag reagerade över. Hur i helsike tänkte karln där? Det var ju rena rama wrestlingtendenser över hans tilltag. Tack och lov så träffade hans armbåge på hjälmen istället för på käken. ”Pebben” sitter på sådan enorm mängd rutin från alla sina år som professionell hockeyspelare att han borde veta bättre än att göra så där. Jag köper att frustrationen var stor i frölundalägret då ingenting stämde för dem. Något var tvunget att göras för att stoppa Brynäs framfart. Något var tvunget att göras för att lyckas få in grus i Brynäs maskineri. Men att då ”Pebben”… Alltså, Per-Johan Axelsson, den så kallade renhårige spelaren som hela tiden läxar upp våra domare över standarden… Han slänger sig likt ”Hulk Hogan” med armbågen som för att ge Järnkrok en ”World of pain”… Jag fattar inte hur han kan få för sig att göra så. Det måste ha blött till rejält bakom pannbenet på honom. Respekten för honom tog en rejäl djupdykning från min sida efter det där.

Hur går det nu då i måndagens match? Ja, med risk för att jinxa matchen totalt så… Om Brynäs håller sig till sin gameplan och inte tror att det är klart. Då torde en semifinalplats vara bärgad på måndagskväll. Men med tanke på att det är just Brynäs vi pratar om och att ingenting är omöjligt. Så kan jag inte helt koppla bort känslan av att det inte är över innan sista signalen har gått. Men tänk så härligt om vi kunde bli nästa lag att följa AIK till semifinal. Det är ju nu så nära att jag kan känna smaken i min mun. Och smaken är underbar!!!

Vad ska man säga om de övriga kvartsfinalerna då? Vilka lag hoppas jag på? Ja, jag har under hela säsongen sagt att jag hoppas att finalen kommer spelas mellan Brynäs och Skellefteå. Det här är de två lagen i serien som har den bästa hockeyn i sig. Det blir en glad, intensiv, snabb och framför allt en teknisk hockey när dessa två möts. Strunt samma att Skellefteå i serien har ett övertag på oss. I slutspel så gäller inte de lagarna längre. Det kan AIK intyga genom Luleå. Ingen av landets ”stora” experter trodde att AIK skulle klara av ”stora och mäktiga” Luleå. ”Norrlandsmaskinen kommer att mala ner AIK” sa de. Vad fick vi se? Jo, ett sönderläst Luleå som till slut blev förnedrad av AIK. Men de övriga lagen då? Ja, jag tror faktiskt att Skellefteå kommer gå vidare till semifinal. Men det lär nog bli sju stenhårda matcher innan MoDo tillslut får ta sommarlov. Hemmafördelen kommer fälla det slutgiltiga avgörandet. I serien mellan Hv71 och Färjestad så säger hjärtat Hv71. Även fast jag tror att, om det blir så, vi kommer att mala sönder Färjestad också så känner jag ändå att Hv71 passar oss bättre. Om jag nu får rätt så kommer alltså semifinalerna att se ut på följande vis: Skellefteå kommer få möta AIK på grund av att Skellefteå är högst rankade lag från serien och möter då sämst rankade lag. Vilket i sig innebär att Hv71 får hemmafördel mot Brynäs.

 

//Staffan Nyblom