Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15862 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Äntligen har slutspelet börjat.

Slutspelet har börjat och JÄDRAR så jag har längtat… Dock så måste det ju sägas att jag hade gärna sett ett ”bättre” motstånd redan i kvartsfinalen. Frölunda är och har under hela 2000-talet varit ett spöke för Brynäs vilda tigrar. Men, det är väl som man brukar säga, ”Ska man vinna så måste man slå ut de bästa”.

Jag har tidigare pratat om den psykologiska biten för Brynäs i en kvartsfinal. En psykologisk bit som är negativ för killarna. Tänkte nu ”leta” efter lite positiva saker att påvisa att vi visst kan slå vårat spöke. Om vi börjar med rutin så har ju laget inför den här säsongen byggt på lite i form av värvningar. Mats Lavander kommer att ta för sig mer i slutspelet och visa vägen för de yngre. Johan Holmqvist kan både ge råd till Svedberg och även plocka fram sin slutspelsrutin till att stänga igen målet. Dock ska det ju sägas att i fråga om rutin så slår Frölunda oss med flera mil. Men jag tror att vi sitter på en fantastisk mix av rutin och ungdom.

Brynäs består av tämligen lätta spelare där de tunga Frölunda killarna kan skapa problem för oss att komma in i den offensiva zonen. Därför är det så viktigt att vi INTE börjar transportera pucken som vi gjorde under Czarneckis tid. Utan pucken måste göra jobbet och spelas mellan spelarna in i den offensiva zonen. Vi måste splittra den tunga defensiven som Frölunda har. Klarar vi av det så kommer vi att få uppleva Frölunda som lika vilsna och virriga som de varit tidigare säsonger. Och då kommer vi dessutom få många chanser i powerplay.

Varför är Frölunda så svår för oss då? Ja, för mig är det en jäkla svår fråga då jag tycker vi har haft onödigt svårt för Frölunda den här säsongen. Men de har ett målvaktspar som skrämmer mig rejält.
För enligt mig så är deras offensiv inte det farligaste… det är defensiven. Självklart så är de farliga offensivt. Vore ganska idiotiskt att påstå annat. Men det är ändå deras defensiv som är deras matchvinnare. Och i den här kvartsfinalsserien så tror jag att det är extremt viktigt att få in en spelare som skymmer deras målvakt i avsluten.
Det går inte att försöka spela pucken och skingra deras box då de, likt Luleå, ställer hela kedjan framför sin målvakt. Utan här gäller det att verkligen plocka fram ”grythunden” och få dem att ta sig in i boxen och ställa till rejält för Frölundas målvakt. Så då är det, med andra ord, alltså dags för Jesper Ollas, Jonathan Granström och Joachim Rohdin att kliva in i hetluften. Jag tar dessa tre för att jag inte ser att någon annan skulle kunna ta en sådan roll.

Men löser det sig då om vi bara spelar pucken och tar till en grythund framför målvakten? Nja, inte riktig… Det defensiva måste kliva upp i två dimensioner och verkligen ligga på topp… Eller, nej. De måste kliva över sig själv och spela högre än på topp. Det är nu som jag tror att Bertilsson kommer slå igenom rejält. Ja, vi har ju givetvis fler men jag tror faktiskt att Bertilsson kommer att kliva upp som en ledare i det defensiva arbetet i det här slutspelet. Han började redan under förra säsongen att kliva fram och visa sina styrkor. Den här säsongen har han fortsatt att utvecklas i enorm hastighet. I mina ögon så är han tillsammans med Gunderson och Ekholm de viktigaste backarna för oss. Och inse vilket enormt plus det skulle vara om Jonsson helt plötsligt skulle kliva fram i gammal god min. Då kommer Frölunda att få jobba rejält för att inte släppa in puckar bakom sig.

Målvakterna måste snäppa upp sig rejält. Det har slarvats för mycket här på slutet där ”Honken” stod för säsongens sämsta insats i sista matchen mot Timrå. De måste hitta tillsammans med hela laget hitta tillbaks till den där känslan de hade då de var omöjliga på hemmaplan. Och jag är rätt så övertygad om att både Svedberg och Holmqvist kommer att kliva in i slutspelet glödhet.

Jag läste att Frölundas målvaktstränare tyckte att Brynäs borde satsa på Svedberg istället för Honken. Uttalanden som ”Svedberg vill spela mer än Holmqvist” och ”Holmqvist var ju här i tre säsonger och att det inte gick så bra kan göra att han vill för mycket” får då mig att fundera på om de ens begriper hälften av vad Holmqvist gjorde för dem. Förstår att de går ut så här och försöker psyka. Men att ställa sig och försöka trycka ner en målvakt… En målvakt som till stor del var det enda pålitliga de hade defensivt de tre tidigare säsongerna. Enligt mig så är det här så lågt att Frölunda idag inte har ett uns av respekt från mig. Ingen borde ge det där laget respekt. Kahnberg borde krypa ihop i fosterställning och nästan slita av sig allt hår i skam över hur den där klubben beter sig.

Därför kommer det att bli så skönt då vi vinner vår fjärde match över dem och skickar ut dem ur slutspelet. Då hoppas jag att Honken glider förbi alldeles intill deras bås och vinkar dem farväl. Jag skulle jubla rejält då.

Och vad ska man säga om deras supportrar och media i den regniga staden? Tja, låt Frölundafansen och deras lokalblaska skriva och påstå vilken dynga de än må hitta på. Vi gör precis som Brynäs… Vi kör vårat spel och ser till att motståndet måste anpassa sig efter oss. Men den här gången kommer de inte att hänga med oss.

//Staffan Nyblom