Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Jag är inte bitter jag eller…

När matchklockan, mot Frölunda, visade 1.42 i den andra perioden så började jag spåna på den här krönikan. Jag tänkte framför mig hur jag skulle börja med ”Järnkrok is back!!!”. Men, det blev så mycket ”jinx” av det att jag nu knappt vågar tänka på Calles fantastiska mål.

Slutspel närmar sig allt mer och lagets ”så säkra” spel avlägsnar sig allt mer. Vad händer? De senaste matcherna har inte laget haft ett betyg på mer än ok i vissa fall.
Bortamatcherna har gått med oss på grund av att jobbet har gjorts under 60 minuter och inget lämnats åt slumpen. Men hemmaspelet har tagit ett rejält kliv tillbaks. Vet inte riktigt vad som cirkulerar i huvudena på killarna. Vi var för inte allt så länge sedan FULLSTÄNDIGT omöjliga att möta i Läkerolen. Inget lag kunde komma åt oss och spelare och supportrar pratade serievinst. Fördel hemmaplan i slutspelet och vi går hela vägen. Nu har det kommit in grus i maskineriet och tvivlarna har helt plötsligt börjat synas.
Jag har själv fått en dos tvivel i hjärtat. Funderingarna flödar i skallen och allihop stannar vid en och samma sak… En match spelas under 60 minuter och killarna spelar ungefär 40-45 minuter av dem. Taskigt sagt kanske men i mina ögon så är det den hela sanningen. Alla ger inte järnet hela tiden och det genas i hörnen på spelupplägget.
I matchen mot Frölunda så satt jag och blev rent av förbannad på Sebastian Lauritzen. Denna gigant, som han kan vara, förstörde mer än vad han byggde när han var ute i powerplay. Ekholm och Gunderson är de som styr vårat powerplay. Det vet Lauritzen om men valde ändå att gå på avslut vid dåliga lägen. Eller också försökte han idiotpassa rakt igenom Frölundas box. Passa till Ekholm/Gunderson och låt dem styra. Det är så sällan som det blir ett läge för avslut i den position som Lauritzen står.
Ja, det ska vara för direktskott då. Men Lauritzen stod och dribblade med pucken och försökte psyka Frölundaspelarna till att öppna upp sig. Nej, gör som ni gjort hela säsongen i PP. Det som gjort oss fruktade och hatade av motstånd och deras supportrar. För, om vi ska vara brutalt ärliga, vi är inte direkt farliga i 5 mot 5. Där är det mycket som måste förbättras.
I ett slutspel så höjs dessutom ribban på domarnas tolerans, så vi kommer inte få så många PP lägen som vi i dagsläget ”behöver”. Att prata om att vi kan vara lugn är allt annat än sant. Jag hoppas och tror att det kommer lossna i slutspelet. Då brukar stjärnorna lyfta sig ett eller två snäpp. Det är ju då det roliga börjar så att säga. Vi har fantastiska matchvinnare som inte har gjort sig förtjänt av sin lön än så länge. Så jag har fortfarande förhoppningen om en rolig, och framför allt, lång vår. Men då krävs det också att de skärper sig. Inget genande utan bara ständigt hårt arbete i varje matchsekvens. Det går inte att stressa fram ett avslut.

Mitt tips om Brynäs i förra krönikan kan vi nu direkt spola ner i toaletten. Det visade sig att killarna inte ville ta det här på allvar så nu får vi spåna vidare och se hur de nya förutsättningarna ser ut. Om vi börjar med dem vi konkurrerar topp fyra med, Hv71 och Frölunda. Hv71 avslutar mot Djurgården och torde inte förlora där. Allt kan hända, det är sant. Djurgården spelar för eventuell överlevnad i Elitserien och Hv71 går för att säkra hemmafördel i kvartsfinalen. Jag ser faktiskt inte hur smålänningarna ska missa det.
Så där har vi ett lag med 92 poäng. Frölunda möter Färjestad och här har vi faktiskt en möjlig ”allierad” som kan hjälpa oss. Vi klarar inte det här på egen hand utan måste sträcka ut en hand till värmlänningarna. Vinner de över Frölunda samtidigt som vi gör ”processen kort” med Timrå… Då har vi vår fjärdeplats. Men då gäller det som sagt att vi gör det vi ska mot Timrå. Och jag vet inte men… jag har dåliga vibbar över den matchen. Det är så mycket som står på spel i den här matchen.
Om de inte grejar den matchen så ligger vi som ett hett villebråd för de fyra första lagen. Och som det är just nu så ser jag inte något av de lagen som en dröm. Luleå kommer att tråka ut oss så till den himla grad att vi kommer att gå och självdö. Skellefteå spelar ett liknande spel som vi, men är mer stabila. Frölunda är Frölunda… Tigerdräpare. Hv71… Ja, bibeln är tung och hård. Jag tror inte något av de här fyra lagen är direkt orolig för att möta oss just nu. Så därför är det så viktigt att vi kommer över linjen till den magiska topp fyra. Visserligen så tror jag ändå att vi i kvartsfinalen kommer få absolut värsta motstånd. Ponera att det går vägen och vi kommer på en fjärdeplats.
Luleå kommer direkt att välja endera MoDo eller Växjö som sin lekkamrat i kvartsfinalen. Skellefteå, Hv71 och Brynäs kommer då att bli tvungen att välja mellan några av de bästa målvakter och försvar som Elitserien kan frambringa.
Jag kan inte för mitt liv se en självklar promenad till semifinal med vetskap att vi kommer bli tvungen att möta endera AIK, Färjestad eller Frölunda i kvartsfinalen. Om vi tar Frölunda som exempel, så kan jag säga att jag har större respekt för deras målvakter än deras offensiv. Färjestad har Nihlstorp och en försvarslinje som kan stoppa ånglok. AIK… Ja, Fasth tog AIK till semifinal ”ensam” förra säsongen. I år har de ett bättre lag. Och det här är lag som vi under säsongen har haft en del problem mot.

Så där… Nu sitter ni säkert och tänker ”det var nog den mest negativa och största kappvändarkrönika jag läst”. Nja, någon kappvändare är jag inte, men jag har stora krav på laget. De har klivit fram rejält den här säsongen och jag är övertygad om att vi kommer få se Brynäs i toppen av Elitserien under några år nu. Och då får man faktiskt tolerera att fansen ifrågasätter och sätter stora krav. Jag tror och hoppas fortfarande på att Brynäs möter Skellefteå i finalspel den här våren. De två roligaste lagen i elitserien borde mötas i en final. Det har blivit bäst hockey den här säsongen då de två möts.

Nu laddar vi för slutspel… Nu laddar vi för SM-GULD! Guldet ska tillbaka hem till Gävle.

 

//Staffan Nyblom