Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Ungdomlig grönska

Har under förra veckan följt hockeyn nästan med gråten i halsen och en rejäl portion nervositet. Brynäs har mer eller mindre totalt lagt huvudet under armen då de spelat sina matcher. Det har varit plågsamt att se hur de gång på gång kört fast mot ”blåbär” till motstånd.

Jag har följt lite de diskussioner som pågått bland supportrar på Facebook. Ganska intressant faktiskt och man lär sig dagligen något nytt. Men något jag inte förstår är de som hävdar att vi inte kommer få se några juniorer i klass med Silfverberg efter det här.
Jag håller inte alls med där. Visst, det kommer likt Silfverberg ta någon säsong som A-lagsspelare innan dominansen kommer. Men har de inte noterat Elias Lindholm eller Emil Molin.
De har den här säsongen precis bara presenterat sig. De har inte ens blivit varma i sina elitkläder. Håll ett vakande öga på dessa två herrar… Det säger jag bara. Brynäs sitter på en guldgruva då det kommer till juniorer. Varje säsong ploppar det upp åtminstone en ny kille från de bakre leden. Säga vad man vill om klassvärvningar. Men har man inte med hjärta i laget så kommer man inte till någon slutlig framgång.

Vad ska man säga om domarstandarden som varit den senaste tiden? Jag brukar inte vilja gnälla eller klaga på de randiga ”pöjkera” på isen då det inte är en lätt uppgift för dem.
Men i matchen mot Växjö så kom jag på mig själv med att faktiskt bli irriterad på dem. Ok att man kan få två eller tre, max fyra felbedömningar under en match… Men då man är uppe i sex, sju stycken per PERIOD… Och det var inga små felbedömningar heller. Vid ett tillfälle så lägger en Växjöspelare sin klubba runt en Brynäsare (ungefär två-tre meter från en av huvuddomarna) och, som om han skulle dra igång en gräsklippare, så vräkte han omkull Brynäsaren utan att domaren ens ryckte på ögonbrynet.
Domarna lyckades totalt hitta tre olika utvisningar (två till Brynäs och en till Växjö) under hela matchen. Jag kunde räkna upp otaliga tillfällen där det skulle ha varit utvisning åt båda håll. Och målet som Brynäs fick bortdömt… Jag vet att många skrek efter domarnas huvuden efter det. Men där måste jag säga att pucken hamnade i mål EFTER att domaren blåst. Domarna blåste alldeles för tidigt och borde ha sig en avhyvling för det, men Gerber släppte pucken efter att domaren blåst.
Så där ger jag faktiskt domarna både rätt och samtidigt ett kraftfullt FEL… Det måste bli ordning på det här. Domarna är så otroligt osäkra av sig. Så pass osäkra att de väljer att blåsa direkt då de inte ser pucken. Håll visslan från munnen i åtminstone tre sekunder från det att ni inte ser pucken längre. Dessutom så måste det bli ett kraftigare tag på de här regelöverträdelserna som inkluderar klubban.
Måste jag fråga om ni såg piruetten som Växjöspelaren gjorde? Piruetten som slutade med att hans klubba, som under hela piruetten var utsvängd i huvudhöjd, träffade Johan Larsson, om jag minns rätt person, rakt i ansiktet. Vad blev det av det då? INTE ETT … JOTA!!! Domarna samtalade ett tag, alla fyra, för att sedan bedöma att det var oavsiktligt och ingen utvisning. VA, DRIVER NI MED MIG??? Vad spelar det för roll att det var oavsiktligt? Tvivlar inte ett dugg på att han inte menade det, men vad hände med regeln: ansvar över klubban? Jag har då alltid upplevt det att, om du slår upp klubban i ansiktet på en motståndare så blir det utvisning.
Man har så att säga, ansvar över sin klubba även om det var oavsiktligt. Det hela kändes som ett hårt slag i ansiktet på hela supporterskaran och klubben från domarna. Givetvis så ska jag erkänna att jag är aningen färgad i det här. Domarna var fullständigt usla i matchen och missade saker till Växjö också. Men jag fokuserar på de saker som drabbade Brynäs.
Det är tillräckligt för att fylla den här krönikan och nästa känns det som. Men tillbaks till regelöverträdelserna med klubba. Jag tycker mig se allt för ofta hakningar och slashings som domarna släpper. Det här var ju något som man gick ut med att man skulle ta krafttag över. Ett krafttag som dog ut på grund av en enda ”liten” sak. Domarna har haft så fullt upp med att försöka begrava den mediastorm som blev i höstas på grund av alla dessa tacklingar. Så nu har de gått tillbaks till att knappt vilja synas. Det är i alla fall känslan som jag får.

 

Tänkte avsluta med att spåna lite i både toppen och botten av tabellen. Brynäs har fortfarande en ”teoretisk” chans att vinna serien. Jag tvivlar dock starkt på att de kommer att göra det. Luleå har ett för stort försprång och spelar, tack vare sin tråkiga destruktiva stil, allt för jämnt för att tappa den. Så, grattis Luleå till seriesegern.
Jag har kikat lite och tror faktiskt att Brynäs kommer skrapa till sig ytterligare sju poäng innan alla 55 omgångar är spelade. Jag tänker inte säga vilka matcher som de vinner.
För då kommer alla de som skriker ”Jinx” att självdö på fläcken. Alltså, jag tror att Brynäs kommer sluta på 94 poäng och kan faktiskt räcka till en andraplats då både Skellefteå och Frölunda har tuff avslutning. I botten så fokuserar jag på det lag som följer med Timrå ner i kvalserien. Blir det Djurgården eller Linköping? Till att börja med så kan vi ju säga att Linköping MÅSTE, de måste vinna nästa match mot just Djurgården om de ska ha en möjlighet till att slippa kvalserien. För efter den matchen så tror jag att både Djurgården och Linköping möjligen, med nerförsbacke och hemlängtan kan ta fem poäng. Så nästa match är direkt avgörande och jag tror faktiskt, hör och häpna, att Linköping följer med Timrå till kvalserien. Det kunde man inte tro då säsongen skulle till att börja.

 

//Staffan Nyblom