Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Huvudet högt i skyttegraven

Sitter och myser över hur väldigt väl genomförd matchen mot Skellefteå var. Det syntes verkligen att laget är redo för slutspel. Sällan man ser ett så pass bra lag vara fullständigt bortspelat av Brynäs.
Enda smolket i bägaren är Järnkrok och Granström som fick kliva av med skada. Granström som dessutom gjorde comeback efter just en skada… Jag missade första perioden på grund av lite krångel med vädret, där vi inte kunde komma hem utan att först få hjälp med traktor och skottning av vägen. Men som jag förstod det så fick både Granström och Järnkrok samma typ av skada. Inga utvisningar av det blev det heller. Kan som sagt inte kommentera Granströms incident men såg dock då vår stjärna Järnkrok kolliderade med Jimmie Ericsson. Alltså, jag vet att jag nu kliver rakt in i skurar av eldgivining men, jag förstår domarna att det inte blev utvisning.
Jag håller inte med dem, men jag förstår varför. Gud vet att jag inte håller med dem. Det gjorde ont i hela mig då Järnkrok segnade ner på isen. Men det var en olycklig händelse där Jimmie kolliderade med Järnkrok knä mot knä. Anledningen till varför jag säger kollision och olycklig i samma mening är dels för att, om Jimmie verkligen hade gått in i situationen för att ”plocka” Järnkrok så hade han gjort det med en mer bestämd rörelse mot Järnkrok. Nu åkte de ihop och om man tittar på sekvensen så hade det lika gärna kunnat sluta likadant för Jimmie då det, som sagt, är knä mot knä i smällen. Dels också för det faktum att Jimmie, som är känd för sina något burdusa tendenser, faktiskt direkt efter avblåsning åkte fram till Järnkrok och kollade hur det var med honom. En svårbedömd situation och domarna sitter ju i den prekära sitsen att de ska fria om det finns tvivel. Dessutom ska det ju sägas att domarna inte får titta på de repriser som vi kan se genom mediakuben/tv´n.
Den första kontrollen av Järnkroks knä verkar få bedömningen på vila i runt fyra veckor. På söndagen så gjordes en ny koll och där kunde man ”pusta” ut något då skadan inte är fullt så allvarlig som man först befarade. 2-3 veckor och Iron”man”hook är tillbaks. En frisk Järnkrok kan vara en klar skillnad på lyckat slutspel eller utgång redan i kvarten.

Något jag reagerat över, och kanske även några av er gjort det också, är att Tommy väljer att flytta på Wännström och Lavander lite då och då. När Wännström spelar med sina lekkamrater Järnkrok och Silfverberg så får jag nästan en känsla av propagandahockey.
De vet exakt var de har varandra och pucken flyter på underbart. Men ibland verkar det som han vill få ett mer rakare och direkt spel mot mål och byter då plats med Lavander. Gillar Lavander och har inget emot konstellationen Silfverberg – Järnkrok – Lavander. Men, tycker faktiskt att det blir ett bättre spel och mer farligt för motståndet med Wännström.
Lavander är inte lika teknisk och har inte alls den speeden som Wännström besitter. Ganska fantastiskt hur tre personer kan känna varandra så pass bra på isen att de, idag, kan få det att se ut som gamla Sovjets styrkekedja KLM kedjan (Krutov – Larionov – Makarov). Jag slutar aldrig att fascineras över deras styrka att alltid få med sig pucken. Silfverberg är väl allra värst där motståndet kan trycka på med 2-3 spelare utan att han tappar pucken. Vill med stark bestämdhet hävda att vi är ensam om en sådan kedja i elitserien.

5 mot 5 spelet har inte fungerat lika bra som vårat powerplay, vilket är riktigt underligt i mina ögon. För vi har ju spelarmaterial som ska kunna avgöra i den spelformen. Widing som är en klar sniper har inte alls hittat sin form som han hade i Brynäs sist. Där sitter vi med ett otroligt sparkapital om han lossnar i slutspelet. Vill också hävda att Jesper Ollas är ett sparkapital. Killen är snabb, riktigt bra teknik, har ett bra skott och går gärna på mål. Lavander kan också bli en ledartyp om han får lite mer medgång. Behöver jag ens nämna Dackell??? Jag tror inte Tommy har något speciellt stort problem att lösa för att få 5 mot 5 att bli lika farligt som powerplay.

Slutligen så tänkte jag ta upp en sak som jag nog aldrig trodde jag skulle göra. Försvara stockholmslagens supportrar. Polisen som har lagt in att det kommer kosta rejält vid ”riskmatcher” …, alltså, deras egna derbyn. Nu har det gått så långt att supportrarna inte gick på senaste derbyt. Fullt med poliser som kostar skjortan där de till och med har satt in folk som ska twittra om saken. Jag skiter fullständigt i det som tv4 hade i sitt inslag om kostnaderna. Men att ha två stycken som sitter och twittrar som om de vore på plats.
Och dessutom lägger ut påståenden som ”Kommenderingschefen ser klar möjlighet till färre poliser och därmed minskad kostnad om derbyn kan vara så här lugna även i fortsättningen”. Jag var positiv till det här till en början då jag ansåg att det måste kosta för klubbarna då deras supportrar aldrig slutar med alla dessa bråk och tumult.
Som i slutändan bara bidrar till att familjer inte kommer åka på hockey. Men när de lägger in två twittrare i kostnaden, som dessutom sitter på polisstationen och INTE på arenan, så anser jag att polisens provokation går från gynnsam till, ja, provocerande helt enkelt. Hur kan de sitta och tro att deras arbete hjälper situationen genom ett så otroligt ”hjärndött” sätt att placera två poliser att twittra om matchen. Till klubbarna går det här meddelandet fram som planerat. Håll era supportrar borta från ”riskmatcherna” och vi behöver inte kosta så mycket. Men till supportrarna blir det bara ett finger åt. Och det lär knappast lugna alla de temperamentsfulla supportrar som ligger på gränsen att klappa till någon som inte har samma färger som han. Någonstans så måste man kunna gå i ett mellanläge.
Jag avskyr alla dessa huliganer som i stort bara går på idrottsevenemang för att slåss. Är inte fullt så insatt i fotbollens värld men England, som för några år sedan, hade enorma problem med huliganer har nu i stort sett inte ett enda problem med dem längre. Så snälla, snälla… Både klubbar och poliskonstaplar, kika på vad de har gjort och kopiera. För som det är nu så har det gått från otrevlig stämning av huliganer till otrevlig stämning av poliser.

//Staffan Nyblom