Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Lasses spel och en nypa rykten

Snön har vräkt ner de senaste dagarna här och man börjar äntligen ana en äkta norrländsk vinter utanför fönstret. Håkan Juholt har haft sina dagar räknade i den politiska sfären. Men vi här i den underbara sfären av hockey bryr oss ungefär lika mycket om sånt där som, tja, att flugan skulle tycka det vore äckligt att stå i koblajjorna. Skulle vilja prata om något som jag tror de flesta brynäsare funderar över.
Lars Jonssons ”fullständiga” kollaps som stabil back. Inget fungerar för honom och jag börjar tro att det är något riktigt stort problem i kulisserna. För något är det då som likt en törnbuske stör honom i sitt spel. Han har varit bänkad under flertalet matcher och när han kom tillbaks så gjorde han sin första match riktigt bra. Jag vet att jag kände en lättnad över att han kanske har lyckats släppa det som stört honom. Men redan matchen efter det så var han tillbaks i ”gammal” form igen. Puckarna serverades på silverfat mitt framför motståndarna som kunde tacka och ta emot genom att skapa livsfarliga chanser. Jag får bara en mening i huvudet varje gång Lars får pucken. ”Gå tillbaks till grunderna…” Herregud människa, gå tillbaks till grunderna av ditt spel. Det är ingen just nu som sitter och väntar på att du ska göra mål i varje byte.
Den tiden är borta i nuläget… Gå tillbaks till grunden och hitta självförtroendet. Det är lite som när ett lag får en formsvacka och tränaren vill bryta mönstret. Han går tillbaks till grunderna i spelet för att genom ett så enkelt spel som möjligt bygga upp självförtroendet på spelarna. När grunderna sitter igen så kommer också spelet att bli snabbare. Allt blir bättre allt eftersom självförtroendet återvänder. Jag HOPPAS att det är självförtroendet som spökar för vår ”backklippa”. Om inte så blir jag än mer orolig.
Om det inte stämmer socialt så är risken stor att Brynäs och Lars går skilda vägar. Och det är inte något som jag vill ska hända. Lasse ÄR en otrolig back som besitter en teknik och spelsinne som skulle lyfta vilket lag i Elitserien man än placerade honom i. Nu tror jag inte att Tommy Jonsson eller Micke Sundlöv sitter med händerna i fickorna men… För guds skull, hitta problemet fort, då det gör vansinnigt ont att se masen på isen. För det är omöjligt att en spelare kan bli så fullständigt olik sig på bara en säsong.
Det verkar som om allt går fullständigt för fort för honom så att han i ren panik bara viftar bort pucken. Lars, kör lite ”Tommy Albelin” och spela ut pucken enkelt. Gör inga dumdristiga försök till att finta/förnedra motståndet i egen zon. Släpp lite på dina önskningar om att göra de där underbara offensiva rusningarna, där du plötsligt stod bredvid motståndets målvakt och sa hej och petade in pucken i mål. Jag vill se dig ta för dig i det defensiva spelet och göra allt enkelt. Finns det ingen att spela, herregud, kasta bara upp pucken i mittzonen då. Finns ingen anledning att stressa med pucken och riskera allt för en enda dragning.
***
Det har under en tid pratats om att Brynäs är ute efter en klasspelare då Dackells framtid är osäker. Rykten har florerat och Brynäs har faktiskt hunnit med att få nobben av en riktig klasspelare, Ladislav Nagy, som förra säsongen spelade för MoDo. Nu senast kan man läsa i Puckens blogg att det (för honom) florerar rykten om att Linus Omark skulle kunna vara på ingång. Om det stämmer så är det en värvning som i så fall skulle kunna bli riktigt guld värd. Bruten fotled har gjort att han har fått vila ett tag.
Men han ska tydligen kunna göra comeback i slutet av januari eller början av februari, om jag förstått saken rätt. Sanslöst underbar värvning om det skulle ligga någon sanning i det. Får kika lite mer på det där senare… Nu ligger Elitserieklubbarna i slutdelen av serien för att kunna värva. 31 januari så stänger ligan möjligheten till att förstärka. Jag håller dessutom inte med ”Pucken” som pratar om att det kan störa harmonin i laget med att plocka in en ny spelare. Jag hade köpt det om det hade handlat om något annat än spetskompetens.
Eller om det hade varit fler än en spelare som skulle in. Nu handlar det alltså om en spelare. Dessutom en spelare av klass som kan spetsa till vårt anfall än mer än vad det redan är. Några av oss kommer säkert att säga att varför värvar de inte en back… Anfallet är ju redan så bra. Tja, Dackell är en spelare som ingen av de nuvarande spelarna kan ersätta.
Och vi går ju nu med tesen ”anfall är bästa försvar”. Så då faller det sig naturligt att vi måste förstärka på forwardssidan. Om jag fick sätta mig i Sundlövs stol och agera sportchef. Ja, då skulle jag nog kika lite på spelare i den finska ligan. De lag som ligger förankrade i botten av serien, brukar inte ha något emot att släppa sina stjärnor. De gör det för att minska på den summan pengar som hela tiden rinner mellan fingrarna på dem. Kanske det skulle gå att komma överens med HPK om Alex Leavitt. HPK ligger likt Timrå sist i SM-Liiga och Leavitt kanske inte behöver så mycket övertalande om att få åka över till Sverige och vara med i toppen av vår liga. Men vad det än blir för spelare som kommer (om de nu hinner hitta någon som passar in) så måste det vara en spelare som kan tillföra och det rejält.

//Staffan Nyblom