Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Att twittra eller inte twittra, det är frågan

En vecka har gått men det känns som jag satt och skrev den förra krönikan igår. Otroligt vad fort veckorna går just nu. Hockey varje dag och man lever som en salig människa. Hur frugan känner sig väljer jag nog just nu att inte tänka på. Jag gillar de här fredags och lördagsmatcherna otroligt mycket. Det här tycker jag visar på att den Svenska hockeyn försöker komma på vad problemet med det dåliga publiksnittet beror på. Slopa måndagsmatcherna… NU!

Det är dödfött att tro att människor ska vilja se en match efter första dagen på arbetsveckan. Då är man så trött att man bara vill se en säng framför sig. Ögonen lär knappast kunna hänga med en snabb puck. För att inte tala om volymen i arenan mot en hjärna som slog av vid fyrasnåret. Vidare så gillar jag inte onsdagar som speldag. Onsdagarna är skapade för att ge de Allsvenska lagen möjlighet till att bli attraktiv för publik och tv. Spela så många matcher som möjligt under helgerna där folk då kan avsluta med en öl på krogen tillsammans med alla andra supportrarna. För det är ju ganska logiskt… går många på hockey så kan man räkna med att krogarna kommer få ”finbesök” efter matcherna. Ja, om hemmalaget vinner då alltså…

...

Twitter… har blivit mitt nya beroende. Där har jag fått det stora nöjet att prata med alla möjliga människor. Allt från 70 talsmusik med Pamela ”Baywatch” Anderson till nu, med media om hur journalister gör stora nyheter av hockeyspelares meningsutbyten på Twitter. Tycker det är ganska fantastiskt egentligen hur enkelt det är att prata med folk som man för tio år sedan aldrig skulle ha kunnat komma nära, utan att en vakt eller polis brutit ner en och vridit armen i en rosett runt huvudet. Dessutom så väljer de att svara.

Inte alltid, men tämligen ofta så svarar de. I mina ögon är det stort att de ”tar sig tid” att svara på sitt fans eller icke fans frågor. Hur som helst, jag hamnade lite i en diskussion som Daniel Widing startade angående att media gör stora nyheter enbart av hockeyspelares ”twittranden”. Det är lite av en känslig punkt det där. Aftonbladet har valt att ha någon eller några som noggrant läser igenom allt som kommer från spelare i Elitserien. Just nu känns det lite som att, det spelar ingen roll om spelaren bara varit inlånad och enbart spelat ett enda byte. Skriver han då något på Twitter, ja då är han en elitserieprofil. Och man kan ju undra varför man väljer att göra så här.

Inte kan det ju bidra till att få en mer trovärdig status bland oss som läser blaskan. Såg också från en annan medial person att han funderar på hur länge det dröjer innan klubbarna börjar prata om att förbjuda spelarna från att ”twittra” eller agera censur så att inte allt för känsliga åsikter kommer ut. Min direkta känsla över den funderingen är illamående. Då är vi inne och sniffar på att förbjuda någon det som man som person i Sverige har full frihet och rättighet att göra. Att börja förbjuda eller censurera meningsyttranden mellan spelare som känner lite agg, på ett forum… får då mig att börja tänka på gamla Sovjet. Däremot om man pratar illa om sin arbetsgivare på offentliga forum så kan det kosta jobbet.

Lee Goren fick ju sparken från Färjestad, för någon säsong sedan, efter att ha ”hotat” ett fan på Facebook, som klagade på hans inställning. Då är vi inne på en helt annan sak enligt mig. Att spelare ”psykar” varandra på Internet, skiljer sig inte mycket mer mot för hur de håller på under matcherna. Så länge som de håller nivån så pass hög att inte hot, eller annan olaglig yttring förekommer, så tycker jag det bara är löjligt att det ska hamna i en skvallerblaska.

Brynäs den här veckan har väl varit som jag skrev i förra krönikan. De har efter tre dåliga matcher börjat komma tillbaka och där jag tror matchen mot Skellefteå var mer viktig än vad många tror. En förlust där hade inneburit ett plattfall i självförtroendet. Jag är fullständigt övertygad om det. Smällen mot AIK där man totalt tappade fokus i tredje perioden och förlorade med 2-4, var tvunget att följas upp med en seger mot Skellefteå. En säker och självklar seger var det enda som kunde få dem på fötter igen. Hade inte velat se mitt kära lag klappa ihop och riskera en formsvacka som Brynäs var vida känt för under -90 talet. Nu visade ju dock killarna att de fortfarande inte har kommit upp.

Vinsten mot Färjestad var allt annat än ”klockren”. Första perioden var som en dröm för en Brynäsare. Killarna spelade ut Färjestad och hade ett underbart go som gjorde att Färjestad från allra första stund började arbeta sig fram till en utvisning. De hängde inte med helt enkelt… Men sedan, med en 2-0 ledning så slutade Brynäs spela i andra perioden. Tror inte något annat lag kan ”stoltsera” med att kunna visa två så totalt skilda sidor av ett mynt mellan två perioder. ¤ Vad är problemet? Är de så nonchalanta att de efter en bra spelad period tror att de är så överlägsen att de slutar spela?

¤ Vad är problemet? Tror de verkligen att idag, 2011, att man kan spela av en match med två perioder kvar?

¤ Vad är problemet? Får de för sig att motståndet är så förskräckt och tagen av Brynäs bländande spel att de ska sluta försöka spela resterande tid av matchen? För saken är den att den här säsongen så har jag märkt av mer och mer att vid en överlägsen första period… så följs det av två usla perioder där motståndet har alla möjligheter att ta sig tillbaka. Tidigare säsonger så har det enbart gällt den tredje perioden. Kanske det har med ålder och rutin att göra. Laget är väldigt ungt och fyllt med lovande storstjärnor. Men bara för att man har potential och är duktig så innebär inte det att man är oslagbar. Känner att ledarstaben har ett rejält arbete att göra här.

Vill avslutningsvis kommentera två personliga åsikter angående matchen mot Färjestad.

¤ Det tifo som hemmalagets supportrar visade upp inför matchen var snyggt. Det är sånt här som kan lyfta och hjälpa ett lag som vilt och frenetiskt slåss om att hålla sig över ”vattenytan” till slutspelet. Önskar att man kunde få se ett liknande till Brynäs någon gång.

¤ Sevc som i förlängningen, då Nihlstorp vilt pucklade på Järnkrok, flög på Silfverberg och slet av honom gallret på hjälmen. Där skulle någon i Brynäs ha markerat tjecken kraftfullt. Helt klart, enligt mig, så syntes det vad han ville göra där. Gallret som skyddar Silfverbergs fixade tandrad sliter han bort. Sevc tog med båda händerna tag om gallret och slet upp det. Hans blick sa allt, mot en person som dessutom aldrig var i närheten av det bråk som rådde mellan Nihlstorp och Järnkrok.