Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Killer instinct med spindelled

Den här veckan har varit lite fågel och fisk i många benämningar för mig. I onsdags så var jag tvungen att besiktiga bilen. Jag hade en svag känsla av fisk då jag nervöst vred igång motorn efter att ha blivit inkallad på den stora tavlan. När jag svängde in såg jag att besiktningsmannen var en före detta kollega… visserligen arbetade han då på mitt motskift, men det här borde inte vara något problem, tänkte jag. Jag slog på min ”oemotståndliga” sociala pondus och klev ur bilen. ”Jasså, du arbetar här nu?” Han nickade lite och frågade om jag hade varningstriangel i bilen. Jag nickade lite lätt till svars. ”Om du vill så finns det kaffe där borta” sa han samtidigt som han öppnade ena bakdörren och kollade bältet. Jag kikade bort mot ett litet rum mellan hallarna. Likt en låda med kattungar som bortskänkes, stod där tre ”vilsna” personer och nervöst rörde i sina koppar med kaffe. Får alltid känslan av det är ett liknande rum, som man som liten, satt och väntade på att fröken skulle skälla på en efter att man gjort något dumt. Jag gick in och nickade lätt till hälsning åt de andra där. De flackade lite med blicken och försökte se tvärsäker ut. Bilen rullade på genom besiktningen för att sedan, med en lätt överlägsen blick från besiktningsmannen komma med en anmärkning på en spindelled. Jag svor lite tyst för mig själv samtidigt som jag med ett leende tog han i hand och tackade… Varför gör man det? Tacka besiktningsmannen… Är det för att man är glad att bilen finns kvar? Tack för att ni inte körde sönder den genom era förbannade testkörningar. För att inte tala om alla dessa motorrusningar om man har en diesel. Måste nog tänka igenom det där. Varför tacka besiktningsmannen…

Samma onsdag så spelade ju också Brynäs borta mot Skellefteå. Noterade först efter matchen att Brynäs inte hade vunnit där uppe på nio försök. Jäklar vilken tur då att Skellefteå valde att inte köra lagspel den där kvällen. Mer transport av puck från en och samma spelare har jag inte sett sedan Brynäs, årgång 2009-10, åkte ut i kvarten mot Djurgården. Brynäs spelade i onsdags ett slarvigt men ändå rätt underhållande spel. Ungefär som nu senast mot Färjestad faktiskt. Men, så har vi nyligen haft ett landskampsuppehåll också. Och är det något som Brynäs har svårt med så är det att bibehålla en god formkurva efter en landskampsturnering. Är inte orolig över lagets placeringar då det brukar ta två till tre matcher innan laget har kommit igång igen. Som med min bil, de har just nu lite problem med en ”spindelled”. Så fort den är bytt så är det fullt ös igen från grabbarna. Drev lite med Färjestads Sanny Lindström på fredagen. Skrev till honom på twitter att ”pöjkera” kommer bli tvungen att trösta sig med en lila kopp kaffe på hemfärden, för de tre poängen skulle stanna i Gävle. Så ”roligt” det var att efter slutsignalen erkänna att jag var den som fick trösta mig med en kopp Gevalia… Nihlstorp måste jag dock säga gör en av sin absoluta topp fem i matcher. En sådan otrolig vägg i målet har jag inte sett på väldigt lång tid. Man brukar säga att målvakten är 50% av laget. Nihlstorp var, mot Brynäs, närmare 75-80% av laget. Färjestad var tråkig och hade mer eller mindre bara en enda kedja som skapade något mer än kontringar. Men, Brynäs var inte heller direkt bra enligt mig. Det fanns ingen ”killer instinct” i avsluten. Visst, Brynäs dominerade spelet rejält och sköt mycket. Och visst, de hade väl kanske förtjänat något mål. Men om man inte har den där slutgiltiga inställningen i avsluten så blir det oftast inte bättre än så här.

Har under den gångna veckan haft väldigt mycket roligt åt supportrar. Det finns väldigt få saker som roar mig så mycket som att få igång dem. Notera dock att jag aldrig skulle vilja få igång en huligan… Men å andra sidan så är ju inte de heller en supporter. Nåväl… Aftonbladet beslöt sig för att ”skryta” om att Sverige minsann har världens bästa powerplaylag. Vårat kära Brynäs hade gjort ett rejält avstamp och slog lag som Vancouver i NHL. Tja, en sådan glad nyhet måste ju bara spridas. Kunskap är makt som man brukar säga… Dock så fick jag det otroliga nöjet av att bli rejält avhyvlad av en Leksandssupporter. Han hade gått till sådan extrem insatts att han letat upp Kiruna i Div.1… De hade minsann bättre PP. än Brynäs. Jag försökte förklara för honom att statistiken enbart gällde lagen i de högsta ligorna. Elitserien, KHL och NHL. Ingen bryr sig väl om amatörligorna och Allsvenskan där Brynäs ”farmarklubb” harvar. Han svarade med sådan bestämdhet att jag rent av hörde tandgnisslet genom skärmen.

Tänkte avsluta med Brendl. Pavel Brendl har ju under hösten varit en ständigt återkommande fråga. Nu vet jag att många fans slet sitt hår och vandrade av och an över ryktet att han skulle gå till Timrå… Nu blev det aldrig av då Timrå inte hade råd. Brendl vill spela i Elitserien och allra helst med Brynäs (enligt honom själv). Problemet nu är ju bara det att lagen i serien har bokat upp hela sin spelarbudget. Inget lag har tillräckligt med tillgångar för att plocka in Brendl utan att bli tvungen att offra endera en spelare eller två, eller få klubbens ekonomi att vandra över det budgeterade tillgångarna. För saken är den att han är dyr… Riktigt dyr. Om han skulle komma att bli aktuell för en Elitserieklubb så tror jag det bara finns två klubbar, Färjestad och Frölunda. Och Färjestad kan vi i andra hand också plocka bort därifrån då Czarnecki inte vill ha en spelare som Brendl. Och på frågan om Frölunda så undrar jag om de ens ser sig behöva en spelare som Brendl. Jag tror inte det…

 

//Staffan Nyblom