Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Vik hädan din vidskepliga jävel

Blir ni ibland vidskeplig? Känner ni ibland att ”FAAN, jag skulle inte ha sagt så där… För då blir det ALLTID tvärtom.”? Jag har just nu den känslan. För sedan jag skrev att jag tror benhårt på det här laget och att de förmodligen skulle leka med Växjö…

De lekte inte mot Växjö… De har inte lekt någon gång sedan dess. Kanske jag skulle ha gett fan i att ge en sådan profetia.

Får skärpa mig i fortsättningen…

Tacklingarna i elitserien har blivit ett hetare samtalsämne än Juholts affärer… Helt otroligt vad det har spårat ur. Jag håller fullständigt med Tommy Jonsson som menar att ”det håller på att totalt balla ur”. Granström, vars tackling tog mot huvudet, fick kliva av tidigt i matchen. Såg att en av huvuddomarna var samma domare som var med i matchen mot MoDo, där de släppte Mårten Madsens tackling på Lauritzen. Det blev senare ändrad åsikt och anmält till disciplinnämnden. Nu vill jag faktiskt lägga in ett men här… Just det, mitt berömda men. Jag har faktiskt en viss förståelse till det här matchstraffet mot Granström. Domarna vill kraftigt markera nu och Granströms tackling tar olyckligt mot huvudet. Inte alls menat, givetvis… Men tacklingen tar som sagt i ansiktet på Figren, som dessutom får blodvite. Och även fast vi kan ha åsikten om att det är klubban, så är domarna inte mer än människor och kan ha missat den detaljen. Dessutom, hur vi än vrider och vänder på det, så vänder Figren på sig samtidigt som han får tacklingen och den träffar då hans ansikte (visserligen lösare än en flugfjärt). Och då blir det inget annat än checking to the head. Sedan får vi nu vänta och se vad disciplinnämnden rasslar fram för straff ur tombolan. Men just det här scenariot så förstår jag domarna (Life´s a bitch… När jag har en åsikt så är det väldigt sällan som Boorken håller med mig).

Nu hoppas jag att det kommer lugna ner sig, så vi kan få återgå till att njuta av hockeyn igen. Har till och med ”brakat” ihop med en arbetskamrat om den berömda Bertilssonstacklingen. Fantastiskt hur det här kan dela folket i två grupper så brutalt. Man kan ju nästan tro att man bråkar om något viktigt för mänskligheten. Ja, ja… Som sagt, jag hoppas ändringar sker nu allt från klubbnivå till disciplinnämnden för att stävja det här. För annars kommer den svenska hockeyn få lida rejält.

Mathias Ekholm har ju lyckats med det ”omöjliga” och tagit en plats i Nashvilles trupp. Undrar om han drog fram en banjo och fick hela styrelsen att skrika ”YIIIIHAAA”?  Jag sörjer att han lämnat men gläds samtidigt med honom. Finns det någon av oss som tänkt att han inte skulle platsa i NHL? Nashville har en väldigt bra backuppsättning, så det här bevisar ju bara hur bra han verkligen är. En Brynäsare, en ny Börge Salming som nu påbörjar sin karriär som legendarisk back i världens bästa liga.

Det lämnar ju då en plats i Brynästruppen till ett nyförvärv… Sundlöv pratade om att man inte hade bråttom och kunde vänta till sista januari med att värva en ersättare, om inte Ekholm kommer. Nu verkar det dock som om de har hittat en toppkandidat. Jonas Holös, norrman, kontraktslös och riktigt bra. Fråga bara Färjestadare som har minne från guldsäsongen 2008 -09. Nu vill jag inte riktigt hurra än då det är en nyhet tagen från Aftonbladet. Inte alls omöjligt att så är fallet att vi får in en andra norrman. Men, jag väljer att vänta med att jubla tills affären är klar.

Men samtidigt som jag känner att det ska bli skönt med en kraftig förstärkning på backsidan, så känner jag också en oro över det offensiva. Killarna spelar en stabil offensiv, rolig hockey. Men målen uteblir. Killar som Silfverberg, Järnkrok och Widing har tappat en hel del i sin målstyrka. Känns speciellt som om de unga inte riktigt har insett hur viktigt det är för laget att de levererar match efter match, byte efter byte. Widing har dessutom på något magiskt sätt helt tappat gnistan. Tidigare hade han ett sikte av högsta klass. Det var nästan så man såg en laserprick där pucken skulle hamna. Idag så tror jag han har ett gammalt teleskopsikte som rostat ihop. Skotten hamnar högt eller höger, vänster om målet. Man börjar se frustrationen hos honom också. Jag vill inte att det ska gå halva säsongen innan han hittar rätt igen. Han är på tok för viktig för laget för att kunna vänta så länge på honom. Kanske det skulle kunna hjälpa om man fick in en spelare som kan sätta puckarna i klassiska hårda skott. Widing skulle då kunna gneta på i lugn och ro. För det kommer att lossna för honom. Det tvivlar jag inte ett dugg på. Men vi behöver hans mål nu lika mycket som senare.

Nu vill jag inte säga Brendl fast han är fri från kontrakt. Men en typ av Brendl som också vet hur man arbetar hemåt när det krävs. En Iggulden i Brynäs hade jag sagt halleluja till. Faktum är att jag föreslog just Iggulden i somras till Sundlöv. Han meddelade då att han var nöjd med den sidan av laget och inte letade efter någon ny spelare där. Nu ser vi ju hur han frälser Växjö match efter match. Ja, ja…

Om vi blickar framåt så tror jag att jag kan säga, utan risk för vidskepliga förbannelser, att vi kommer få se vårat älskade Brynäs göra en hel del mål. Spelet vet vi att de har och bara behöver flytta fram det igen. Och vad vore bättre än att plocka fram det på torsdag med bortaplan mot Luleå. Tänk att få se Widing frenetiskt dundra in tre mål bakom en bedrövad Rautio.

Ja, inget fel i att drömma… ännu roligare och rätt vore det om det slår in också.

 

//Staffan Nyblom