Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Kanske i en mercedes.

Sitter och funderar lite på hur otroligt rejält en helt vanlig tackling kan segla iväg i proportioner.

Givetvis så menar jag Bertilssons tackling i matchen mot Luleå. Jonas Berglund stressade upp sig efter att pucken glidit ifrån honom. Han sträcker sig efter pucken samtidigt som Bertilsson tar två skär och sedan glider in och trycker till. Versionerna av tacklingen är lika många som det finns hockeylag i detta avlånga land… Känns det som. Min åsikt är följande. Jonas Berglund stressar upp sig efter att pucken glidit ifrån honom. Han sträcker sig efter pucken samtidigt som Bertilsson tar två skär och sedan glider in och trycker till. Givetvis så hade Bertilsson siktet på att trycka till Berglund då han var på väg att ta pucken.
Tvivlar inget på det och det innebär alltså, interference och utvisning på 2 minuter. Men själva tacklingen i sig är juste och fullt ok. Det är kropp mot kropp. En ”bröstvärmare” som jag brukar kalla dem. Bertilsson har full kontroll på klubban som är där den ska vara. Ingen armbåge finns heller där att peka på. Och inte ens en tillstymmelse till hopp finns där att se. Problemet i den här ekvationen är ju det faktum att Berglund har sänkt huvudet då han sträcker sig efter pucken. Jag tror faktiskt inte ens att NHL´s player safety, Brendan Shanahan, hade lagt sina fingrar emellan här om det hänt där borta. En vanlig s.k. ”open ice” tackling som händer titt som tätt där. Hade det hänt intill sargen hade det varit en helt annan sak.

Mikael Renbergs utspel i hockeykväll, Ja, även Leif Boork på Canal+, med åsikten om en avstängning på 10 matcher får mig att småle. Niclas Wallins åsikt om att det var den smutsigaste tackling han någonsin sett är också komik. Spelar man med ögonbindel där borta i Carolina och San José?

Vissa har hävdat att Bertilsson ”rusar” in i tacklingen. Då får man nog putsa glasögonen lite. Han tar två skär och glider in på Berglund för att där sätta till axeln och ”krocken” är ett faktum. Det blir heller aldrig en träff på huvudet med tacklingen.

Något som man måste lära sig är att aldrig hålla huvudet lågt… Blicken ska alltid vara upp. Ungefär som när man kör bil. Då har man ju inte blicken fastspänd på kylaren framför bilen (kanske om man kör Mercedes då). Utan man håller blicken framåt så att man ser så mycket som möjligen går att se. Berglund är ung och kommer att lära sig det. Nu fick han en rejäl bakläxa i form av en lätt hjärnskakning.

Bertilsson då? Ja, han är nog ganska ångerfull och har säkerligen gått igenom situationen både tre och fyra gånger i huvudet.

Men tänk om han inte gett den här tacklingen… Berglund hade garanterat sekunden efter ”smällen”, haft kontroll på pucken och då kunnat utgöra ett rejält hot mot Holmqvist i Brynäsmålet.

Spenderade helgen uppe i Luleå. En mycket god väns dotter skulle bli döpt i Kalix kyrka. Så jag tog med mig familjen och inkvarterade oss på Scandic i Luleå. Inte en tanke på att det är det stora spelarhotellet.

Bara några fotsteg från Coop Arena så är det nog det mest ideala stället att slagga på, antar jag. För lördag morgon så satt jag inlindad bland ”stora stygga” MoDoiter. Några stirrade på mig där jag satt och sörplade mitt morgonkaffe.

Nåväl… Jag fick prata med några Luleåfans om just den här tacklingen. Det som förbryllade mig var att de tyckte generellt som jag. Det var ingen ful tackling mer än att Berglund inte var en spelförande spelare. ”Han skulle ha fått två minuter för den där tacklingen.”

Tänk så skönt det är då vi trogna hockeyfans faktiskt kan gå ihop och prata sunt. Inom media så skanderar de hejvilt att det borde bli si och så långt straff. Leksingar kastar sig in i leken och vill ha samma straff som Renberg föreslog.

- 10 matcher? Tycker du det är rimligt?

- Ja!

Man rynkar lite på näsan och undrar var de grundar det straffet på.

Tomas Ros frågade mig ”Ok, vems fel var det då”? När jag, på Twitter, hävdade att tacklingen var ok. Visste inte hur jag skulle svara på den frågan. Vad menade han? Var han kanske trött och ställde fel fråga till mig?

Nu fick ju Bertilsson ett rejält överdrivet straff om man frågar mig. Leif Boork snäste av mig rejält på Twitter, då jag menade att disciplinnämnden saknade en röd tråd i sina bedömningar.

”Jag tror inte Du har koll på ngn röd tråd. Du lyfter ut de ex som passar in i Ditt resonemang”.

Att ge Bertilsson SJU matcher (fyra matchers avstängning och tre matcher i form av böter) är helt ofattbart tycker jag. Som Petter Rönnqvist sa i direktsänd tv. ”Rent nonsens.” Disciplinnämnden fortsätter med sina pajasbedömningar och har i alla fall enligt mig helt tappat trovärdighet. Ska vi nu ha kvar disciplinnämnden så måste… MÅSTE, det till ett regelverk över HUR de ska göra sina bedömningar. Det spelar ingen roll att nämnden består i ex-elitspelare, jurister och ex-elitdomare. De måste ha ett regelverk som styr deras bedömningar. Dessutom så ska straffet komma SAMMA KVÄLL, som händelsen inträffar. Nu hade nämnden fyra dagar på sig att läsa och titta på alla dessa experters utlåtanden innan domen föll.

Det luktar illa om det här… Riktigt illa.

”I Kanada är du inte en hockeyspelare tills du tappat en del tänder.”

- Andy Bathgate, född 1932 och spelade bl.a. som center i New York Rangers.

//Staffan Nyblom