Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 5

Åh, om man kunde vara tio år äldre.

Hur många av er är det som minns spelare som T.ex. Lennart ”Tigern” Johansson, Hans ”Virus” Lindberg, Tord Lundström och Lars-Göran Nilsson (virvelvinden från Vuollerim)? Jag kan ibland sitta och önska ”om jag ändå vore tio år äldre…” Då hade jag i alla fall haft chansen att fått se dem spela för vårat Brynäs. De här herrarna var ju spelare som gjorde lite som de själv ville på isen. Ingen som kunde sätta sig på dem då de helt enkelt inte hängde med. Jag väljer att stanna kvar vid de här klassiska namnen en stund till. Vet ni… finalen 1977 mot Färjestad, där Brynäs vann med 2-0 i matcher. Så hände något lustigt… Jag själv, som inte ens var påtänkt i ”mammas mage” än, har bara fått det här återberättat för mig. SVT sände inte matcherna live från första perioden på den tiden. Utan de startade sin sändning i andra perioden, vilket idag skulle ha renderat i ett ramaskri värre än… Ja, jag vet inte. Nå väl…

Under hela första perioden av finalmatch två, hade ”Krobbe” Lundberg varit dåsig, oinspirerad och sett klart trött ut. Men lagom till att kamerorna slog igång så slog ”Krobbe” igång. Han punkterade matchen med tre snabba mål och vann slutligen poängligan med tio poäng (7 mål och 3 assists) på slutspelets fyra matcher… 4 MATCHER!!! Helt ofattbart idag.

Men nu kommer det som jag har tänkt sy ihop historielektionen med nutid. Jag tror vi ser det igen!
Ja, nu ska vi absolut inte gå allt för långt i våra jämförelser. Det är allt för tidigt på säsongen att börja snacka om SM guld bland oss supportrar. Vi kan nog vänta med att säga sånt tills det att vi i vår står vid Läkerolen och inväntar första finalmatchen hemma.
Men vad jag menar är att Brynäs på det glada 70- talet hade något som blev känt som propagandahockey. Publiken skanderade ”BRYNÄS LEKER” när motstånd efter motstånd lämnades på efterkälken av det snabba Brynäs. Och jag tycker mig se sådant nu. De här matcherna som varit än så länge har gett mig lusten att ibland ställa mig upp och skandera ”BRYNÄS LEKER”… Brynäs leker! För det är ett faktum just nu. Även om Brynäs sänkte hastigheten till gammal kärring med rullator igår mot AIK efter 4-1 ledningen och bjöd in dem till en, vad det slutligen blev, spännande match. Så frångår inte det faktum att Brynäs lekte med AIK under långa perioder. De lekte på bortaplan mot Djurgården och de lekte på bortaplan mot ett uselt Färjestad. Och jag tror de kommer att leka med Växjö imorgon också. Och nu kommer ett litet ”krav” från mig till er alla. Inte bara er i Brooklyn Tigers. Utan till alla Brynäsare… När nästa möjlighet ges (vilket förmodligen innebär nästa hemmamatch) så vill jag höra hela arenan skandera ”BRYNÄS LEKER… BRYNÄS LEKER… BRYNÄS LEKER…”

Det om något skulle göra att alla dessa gamla hjältar för Brynäs och ålderdomliga supportrar som minns när de orden nästan lyfte taket på ett fullsatt Gavlerinken, skulle njuta i högan sky. Och vet ni, Brynäs som klubb förtjänar det också. Dessa tunga år som har varit, ska nu läggas bakom oss. Vi ska inte längre se oss själva som en småklubb. Vi ska inte längre se på avund över Färjestad, Frölunda eller Hv71. De saknar nämligen något som Brynäs har återskapat. Klubbkänsla!
Vi har på ett sett tagit tillbaks det glada 60 och 70 talet genom att satsa på egna juniorer. Många har klagat och gnällt över att det inte ger något. Inte? Se då bara på våra unga lirare som har NHL i sin hand, men VÄLJER att stanna kvar en säsong till för DE – VILL – VINNA – MED - BRYNÄS.
Och så hör man vissa, både bland oss vanliga dödliga och även media, prata om att det är nu det gäller för Brynäs. För sedan så har de inte några juniorer att plocka fram. Till dem skulle jag vilja säga att de inte behöver göra mer arbete än att kika på Brynäs J trupper på eliteprospects.com för att förstå att det myllrar av juniorer som bankar på portarna för A-laget och vill vara med och leka.

Funderingar.
# Daniel Widing placerade sitt första mål för säsongen via Dackells puckfösning. Underbart att se vilken energi han fick då han spelade tillsammans med Nordqvist och Lauritzen.

# Dackell som i dagsläget ligger trea i den totala poängligan är ju riktigt trevlig att se på också. Han blir bara bättre och bättre sett över de tre senaste säsongerna verkar det som. Han dribblar, tunnlar och totalförnedrar sina motståndare i match efter match.

# Jag känner en rejäl glädje och tilltro över det här laget. Jag är övertygad om att det här laget kan gå hur långt som helst. Kalla mig blind eller att jag kammar laget medhårs… Men jag tror benhårt på det här laget.

# Jag kommer dock att sakna Ekholm i Brynäs den här säsongen. Han har imponerat där borta i Nashville och hade över 20 minuters speltid i den senaste träningsmatchen mot Carolina. Han avfyrade nio skott i deras 2-1 vinst. De har tre platser kvar att fylla på fyra backar där Ekholm förmodligen har petat ner ”underbarnet” Ryan Ellis. Jag börjar tro att ”Pucken” har haft rätt hela tiden…

# Jacob Markström imponerar rejält också. Vilket i sig inte är förvånande då vi alla vet att han har kapacitet att bli en av de allra största. Och nu har han fått chansen genom att få bli andremålvakt för Florida Panthers. Hans konkurrent Tyler Plante har blivt placerad på Waivers list. Vilket innebär att Florida valt att ge andra NHL lag chansen att värva honom till deras spelartrupp. Om ingen tar honom så hamnar han i Floridas farmarlag San Antonio Rampage.

"Målvakt är som ett vanligt jobb, javisst. Hur vore det för dig tror du om varje gång du råkar göra ett litet misstag, tänds en stor röd lampa ovanför dig och 15000 personer ställer sig upp och ropar åt dig?"
- Jacques Plante. Målvakt och femfaldig Stanley cup mästare för Montreal Canadiens mellan 1952 och 1960.