Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Krönika nr 4

Värmlandsskog smakar gott.


Wow… Jag vet inte riktigt hur jag ska börja den här krönikan. Jag är fortfarande i ett stadium där jag inte riktigt fattar vad Brynäs just gjort. Men ok, ok, ok… Vi börjar med det faktumet att BRYNÄS KROSSADE FJÄRTSTAD!!! I FBK´s egna halvfabrikats kaffelada (hybris)…

Jag tänker inte ens ägna någon tid i den här krönikan till förlusten mot Frölunda. Jag tänker absolut inte likna Frölundas nye danske Andersen i målet, med en epileptiker som sprattlar värre än jag vet inte vad för att rädda alla de skotten Brynäs sköt… Den matchen faller helt i glömska när man tänker på matchen i de värmländska skogarna. Jag var orolig, ska jag säga, inför matchen. Jag hade de där dåliga vibbarna som jag brukar ha då det kommer gå åt h-e. Men samtidigt så var det något som sa till mig att den här gången blir det annorlunda.
Nästan så att president Obama klev fram på podiet i skallen och vrålade: YES, WE CAN!
Skämtsamt och med kallsvetten rinnande så skrev jag på facebook att Brynäs skulle vinna med 4-2. Och när Silfverberg 13 sekunder efter Johan Larsson satt 3-1, DUNKAR in 4-1… Så började jag fundera på om jag skulle börja kalla mig ”spåkärring” efter matchen eller om Brynäs skulle göra ett ”klassiskt” ras i tredje perioden.
Nu kan jag lugnt pusta ut då varken jag är ”spåkärring” eller att något ”klassiskt” ras hände. Rasen hör till det förgångna får vi hoppas, då jag mer och mer blir övertygad om att vi nu ser ett nytt Brynäs. För redan innan vårt första mål så såg man något som vi saknat tidigare säsonger borta mot Fjärtstad. En vilja… En sådan enorm vinnarinstinkt att man kunnat flytta berg.
Nu ska jag inte helt slicka rumpan dyngsur på klubben då Färjestad också gjorde en halvdålig insats. Färjestad har problem både i självförtroende och i… hrm… coachning. Czarnecki trodde nog aldrig att han skulle behöva vara med om det här då han gick till ”ett lag som kan vinna SM”. Nu hävdar han ju att det är taget ur sitt sammanhang… Jo, och det tror man ju på.
Pettersson Wentzel hade ju inte direkt en rolig kväll heller där den största förnedringen var då just Johan Larsson retfullt enkelt och ostört får flippa in pucken alldeles framför honom till 1-3.
Och jag fick lite av en förälskelse i Piteåsonen, Mats Lavander. Vilket spelsinne karln har. Passningarna till först Ironhooks mål och sedan Silfverbergs kanonmål, gör ju att man ville skicka en bukett röda rosor till honom (undrar om man skulle få besöksförbud på Läkerolen då?... Huva).
Holmqvist var lite rostig men gjorde ändå ett väldigt gott intryck. Kanske någon retur för mycket men det löste han ändå med bravur. När ringrosten släppt så kommer vi inte att behöva vara orolig någon enda gång… Fy fasen vad det här doftar gott.
Vad jag tror många missar med den här matchen är att det var första segern under ordinarie speltid borta mot FBK på nästan tio år. 10 ÅR!!! Och med det så har laget nu krossat en mental barriär som nu kan stärka laget rejält inför fortsättningen av säsongen. Den där gnagande känslan som laget haft mot detta värmlandslag är nu borta. Och med det så tror jag (kanske bara är jag…) att vi nu kan blicka fram längre än kvartsfinal i vår. Men jag skulle vilja gå tillbaks till första målet vi gör. Jag vill absolut inte ta bort äran för Johan… Men var han verkligen på pucken? Jag menar… Ryan Gundersons skott går spikrakt in i mål. I de repriser som man fick se på Canal+ så är det svårt att se då deras skärpa är minst sagt dålig i slowmotion. Men jag ser ingen klubba i puckens linje…
Skit samma egentligen då det är målen som räknas.
Just Ryan tycker jag går framåt hela tiden. Han må vara ”liten”, men han ser ändå stabil ut i alla spelmoment. Tror vi äntligen kan ha fått vår ”nye” Juuso Hietanen.
Simon Bertilsson som jag berömde i slutet av förra säsongen har fortsatt att ta för sig och är nu den där stabile backen som vi saknat (visst, säsongen är bara några få matcher spelade). Löf tar också för sig och gör klara framsteg. Carlsson har visserligen inte klivit fram och varit lysande… Men jag har inte noterat någon direkt miss som ställt till det heller. Jag tycker vi har en bra defensiv som även fungerar bra i offensiven. Ingen som trampar i klaveret eller gör de där totala idiotgrejerna som vi såg under förra säsongen. (Visst, säsongen är bara några få matcher gammal…).
Men vi ska väl vara lite kritisk också… Annars tappar vi trovärdighet enligt lokalblaskan.
Widing har fortfarande inte hittat målet. Han hävdar själv att det är lugnt… Hade det varit omgång 30 så hade han kanske känt en oro. Nu är det bara blöjstadiet (eget val av ord) av säsongen så det är ingen fara.
Men se, jag tycker inte riktigt att man kan säga så. Han är en målskytt av rang och han har hittills inte klämt iväg ett enda riktigt skott än, känns det som. Fasen, jag minns de där underbara målen han gjorde sist han hade våra färger på sig. Och aggressiviteten som han hade där ute dessutom. Den är som bortblåst… Vad har hänt? Nog för att jag förstår att man kan bli förstörd eller i alla fall halvt om halvt knäckt, under en säsong i Djurgården. Men det här är ju oroväckande. Vad gjorde farmen med våran Widing? Jag hoppas han kan ruska av sig det som varit och visa oss hans fenomenala skott… Om så bara i ribban. Assists är inget för Widing. Han ska skotta in pucken i mål om så backar och målvakt ska med in. Kom igen nu Widde och KÄMPA… VISA HJÄRTA!!!


”A good hockey player plays where the puck is. A great hockey player plays where the puck is going to be.”
– Wayne Gretzky