Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Säsongens andra krönika

Enormt saknad men aldrig glömd.


Jag vill börja denna krönika med att rikta några tankar till en man vars liv allt för snabbt slocknat. Som hockeysupporter så sörjer jag ofantligt, inte bara för Stefan. Utan för det faktum att så många rycktes bort. Och av vad det verkar, tekniska fel på flygplanet. Jag satt på onsdagseftermiddagen som fastklistrad till datorn. Vad var det som hade hänt? Först så bad jag att Stefan Liv inte skulle ha varit med på det här ”dödsplanet”. Via Twitter var Leif Boork den som först gav mig onda aningar om att han var med. Sedan följdes det upp av flera andra nyhetsflöden som pekade på det fruktansvärda. Jag började genast tänka på hans familj. Om jag inte helt har fått det om bakfoten så gifte han sig så sent som i augusti. Så fruktansvärt att på en månad gå från nygift till änka… Jag erkänner att tårar har lämnat mina ögon. Mina djupaste tankar går till Stefans familj. ***
Det har nu gått snart två veckor sedan min senaste krönika publicerades. Och några av er har säkert sett att den har blivit uppmärksammad. Min krönika hade dagen efter sin publicering, blivit sågad vid fotknölarna av lokalmedias hockeyblogg. Om ni gissar på att jag blev väldigt glad så gissade ni rätt. Det var en härlig känsla att få stå på en sida mot en annan i åsikt, offentligt. För det är ju så det är då det gäller hockey. Det finns så många åsikter som man egentligen inte kan säga är fel. Se bara på alla dessa ”experter” i tv som tjafsar med varandra till allas vår glädje. Så givetvis var jag ju tvungen att lägga in ett svar på hans åsikter. Får gärna bli fler ”holmgångar” den här säsongen.

Ska vi börja med en gång att ”reta gallfeber” på folk? Ok, då kör vi.
Det har förekommit en del diskussioner under sommaren vilken tränare som kan ligga löst till att få sparken först den här säsongen. De flesta verkar vara eniga om att vår gamle trotjänare Niklas Czarnecki, nu i Färjestad, kommer få sparken först. Ja, jag håller faktiskt med om det. Notera det att Niklas aldrig har haft ansvaret för ett stjärngäng. Det tryck han har från klubben, fansen och för den delen hela hockeysverige, är något helt nytt för honom. Han har dessutom nu ett lag som aldrig tänkt defensiven först. Och det är ju lite av hans signum. Och angående klubbens krav på framgång… Minns det att Roger Melin fick sparken från klubben -07 då de låg trea (om jag minns korrekt) och hade ett bra flyt i serien. Så det krävs nästan succé direkt för att han ska kunna känna sig någorlunda trygg.
Jag vill även hissa en varningsflagga över Ulf Dahlén i Hv71. Det är också en klubb som kräver framgång, inte minst efter den förnedrande utgången mot AIK i kvartsfinalen förra säsongen. Ulf har redan erfarenheten av att få lämna en elitklubb och jag tvivlar på att Hv kommer att ge honom samma tidsfrist som Frölunda gav honom. Speciellt inte om framgången i serien uteblir. Stor lagbudget och ett krav på SM guld direkt från allt och alla kan inte vara roligt om resultaten svajar redan från början.
Vilka tränare kan lugnt luta sig tillbaks då? Tja, jag tror inte att Näslund och Forsberg kommer sparka Samuelsson i första taget. Inte ens om MoDo skulle ligga bland de två sista runt jul. De tror på ett långvarigt arbete där man hellre plockar in någon spelarförstärkning. Tänk också på att dessa tre, gör att det kommer vara mer attraktivt att välja MoDo, före något annat lag i Elitserien, för en utländsk spelare. Vem skulle inte vilja associeras med Näslund och Forsberg???
Jag tror också att vår Tommy sitter tämligen lugnt. Egen produkt som under antalet år har skolats in i Brynäsandan. Dessutom är laget inte hypad av media till att vara ett kanongäng. De är av de flesta (vad jag har sett) ”experter” tippade till att möjligen ta sista slutspelsplatsen. Det gör att Tommy kan arbeta lite mer i lugn och ro.
”Hårde Hardy” kommer inte heller riskera att få gå från Djurgården. Hardy har en sådan gedigen status i klubben att han likt Leif Boork under sin tid i Hammarby, näst intill bestämmer allt i klubben. Det ska nog i så fall vara att han hamnar i kläm med hela truppen så att de gör uppror mot honom. Annars är han nog lika trygg som ett spädbarn i sin mammas famn.

Det har pratats en del om Brynäs svaga försvar. Jag tycker det finns andra lag som fått ”oförtjänt lite” kritik. Jag tänker då främst på målvaktssidan. Har ni T.ex. tittat på Luleås målvaktssituation? En klubb som verkligen arbetat så hårt på att få ett starkt lag med alla sina värvningar… bryr sig knappt ett dugg om målvaktssidan. De har visserligen värvat Johan Gustavsson från Västerås, men… Är det här en medveten handling eller är de bara så fullkomligt naiva? David Rautio är inte bara kvar från förra säsongen… Han ska dessutom vara deras första alternativ. Jag undrar om inte Luleå kommer presentera ett nytt namn mellan stolparna innan jul.
Ett annat lag som har fullkomlig övertro på sina målvakter är Frölunda. Magnus Hellberg spelade i Almtuna förra säsongen. 31 matcher med ett räddningsresultat på 93.6%. Fantastiskt bra, men, mil från att direkt kunna liknas med Elitserien. Ok, Viktor Fasth i AIK… Men jag tror att han snarare är ett undantag än ett faktum. Dessutom får man ju för dessa två unga målvakters skull, hoppas att Frölundas försvar kan visa upp annat än hur man lättast tappar bort sig själv i defensiven den här vintern. Även här tror jag att vi kan få se ett nytt namn i vinter.

Om vi tittar på vårat kära Brynäs med kritiska ögon, så landar man ju direkt på vår försvarslinje. Våra backar har fått skarp kritik från media och det finns en anledning till det. Vi har Lars Jonsson som är en av de mer välkända i ligan. Men han ensam gör inget lag. Simon Bertilsson klev fram i våras för att sedan vara dominant i slutspelet. Han MÅSTE fortsätta att ta för sig i samma stil för att verkligen vara till nytta för klubben. Jörgen Sundqvist var förra säsongen en butter lirare som var tvåa, trea i varje duell förra säsongen. Han måste rycka upp sig rejält om han ska kunna kalla sig bra i Brynäs. Jonathan Carlsson kom snett förra säsongen och fick aldrig till det, där supportrar till slut näst intill ville få bort honom. Det var också nära att han aldrig fick något nytt kontrakt med laget under sommaren. Han måste visa en tåga och motivation som får en bergsklättrare med två meter kvar på Mount Everest, att bli avundsjuk. Niclas Andersén är en back som har fysiska styrkor. Jag skulle önska att han kunde plocka fram det mer. Han har en sådan där underbar kapacitet att ge motståndare en kyss som får dem att fundera på om det var en lastbil som just körde över honom. Tyvärr tycker jag att han håller det där inne allt för mycket. Vill se mer överkörningar kommande säsong. Simon Löf spelade majoriteten av förra säsongen i Mora. Jag hoppas att han nu har utvecklats tillräckligt mycket för att kunna kliva ut från ”lovande” till ”en bra ung back”.
Och slutligen… Jag hoppas verkligen att Ryan Gunderson kan kliva fram och visa att han verkligen är så bra som klubben och vi fans så oerhört mycket hoppas på att han ska vara. Jag vill verkligen inte se en till Dale Clarke då det vore ohyggligt tragiskt för klubben.


”Det är bättre att skjuta löst på mål än hårt utanför.”
- Rolle Stoltz