Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Helsingfors

Mikrad kebab och äckliga popcorn

En reseskildring från Helsingfors resan började med att 8 st Brynäsare satte sig på Viking Line bussen till Stockholm på torsdagsförmiddagen den 25/8 tillsammans med 35 st leksingar.

Efter 1 timme och 30 minuter hade vi matstopp på Uno-x baren där ägarna försökte blåsa oss på pengar men det gick inte så bra för dem(gick bättre med leksingarna).

 

Vi anlände till Stockholm runt 15:00 och hade 1.30 på oss innan båten som skulle ta oss till Helsingfors avgick, när vi gick av bussen såg vi två stycken medlemmar från Bandidos kommer mer om dem senare. Hytterna som vi hade bokat låg under bildäck och var varma som bastu vilket var passande eftersom vi var på väg till bastuns hemland. Efter att båten hade avgått så började festen som pågick under hela resan. Under natten så bevittnade vi slagsmål mellan dem 2 Bandidos medlemmarna och en okänd person eller slagsmål var mer en utklassning från Bandidos killarnas sida och den okända personen låg ner efter ca 3 sekunder. Festen fortsatte till runt halv tre tiden på natten då alla 8 däckade i sina hytter.

Fredag

Vi anlände till Helsingfors kl 10:00 lokal tid och efter en stunds funderande bestämde vi oss för att promenera till Hotellet och enligt uppgifter skulle den promenaden ta ca 30 min. Efter ca 2 timmars promenad och ett antal frågande efter vägen kom vi fram till Hotellet som låg mitt i centrala Helsingfors och även där stötte vi på ytterligare 5 st Bandidos medlemmar som kom från Berlin.  Det visade sig att vi inte kunde checka in på hotellet förens om 3 timmar så hälften av oss gick ut och fortsatte att dricka medans den andra hälften stannade i lobbyn och vilade.
När vi väl hade fått tillgång till hotellrummen som var oerhört fräscha så var det bara till att hoppa in i duschen efter den långa promenaden. Sen var det käk fyra av oss bestämde för att gå till en pizzeria som låg i samma hus som hotellet där åt vi en kebabtallrik som ”kocken” MIKRADE och smakade inte så värst bra om vi ska vara snälla. Sen återanslöt vi till dem andra fyra och tog bussen till Espoo och Barona Areena.

Matchen började kl 18:30 och vi anlände till arenan kl 17:00 matchen som sådan var i ett väldigt högt tempo där Honken storspelade stundtals och vi var det bättre laget i hela matchen och avgick helt rättvist med segern efter 2 mål av ”Iron Hook” som det stod i programmet samt 2 mål utav Widing och ett mål av Silfverberg i öppen kasse i sista sekunden.  Kan rekommendera om någon åker dit igen att inte köpa deras popcorn som hade konsistensen som en skosula och var helt oätliga och för den delen deras läsk kan man också strunta i eftersom man riskerar att få flugor i läsken.
Efter matchen så bestämde vi oss för att stanna kvar och hälsa på spelarna och gratulera till en väl genomförd match vilket var uppskattat. Sen var det dags att bege sig till hotellet och fortsätta festande som pågick enda in på småtimmarna.

Lördag och match 2

Sex stycken av oss åt frukost och två av oss hade festat lite för hårt. Efter frukosten var det dags att bege oss till arenan eftersom matchen började kl 14:00 lokal tid. Även i den här matchen var det ett fruktansvärt högt tempo där Brynäs ägde matchen i 50 minuter och hade vunnit matchen väldigt enkelt om inte Växjö hade haft domaren på sin sida. Innan 1-1 målet så hade Martin Johansson en kontring på vänster kanten han lägger pucken på ena sidan om Växjöbacken och går på andra då bestämmer sig backen för riva ner Martin utan åtgärd från domaren så istället för pp för Brynäs så gick Växjö till kontring och gjorde mål med 2 min kvar. I sudden klev återigen domarna in i handlingen när en Växjöspelare slashade Svedberg när han hade blockerat pucken ”granis” blir förbannade och försvarar Svedberg varvid bråk uppstår det hela slutar med att det bara är ”granis” som åker ut och vi får bp 4-3 vilket resulterad i Växjö mål.
Eftermatchen små pratade vi med spelarna och frågade en utav dem vad han tycket om domaren han svarade så här ”han var urusel, jag tänkte skjuta pucken i huvudet på honom” ni får gissa vilken som sade det.
Besvikna över hur domaren rånade oss på en seger så begav vi oss tillbaka till hotellet där det var dags för en bit mat och planering för resten av kvällen. Vi bestämde oss för att för gå ner till en krog nere vid tågstationen som var ett inne ställe men ändå med hyfsade priser. Efter några timmar där så bestämde vi oss för att gå vidare till ett ställe som låg i samma hus som hotellet. Där satt vi fram till 3.30 på natten då vi bestämde oss för att det var dags att sova.

Söndag

Var det dags att checka ut kl 12 vilket vi gjorde och sedan bestämde vi oss för att äta var vid hör tre stycken svenskar men vi gör inget mer men på vägen tillbaka så sitter dem kvar där varvid vi säger skål och vi får då som svar ”är det brynäsgrabbar” och hur dem kunde veta det är ett mysterium eftersom ingen av oss har sätt personerna förut och ingen av oss hade något som kunde antyda att vi var Brynäsare, så om ni läser detta så kan ni ju höra av er.
På båten hem så var det till en början lugna gatan men med mer öppet hav tilltog vågorna och med det så började båten gunga så pass mycket att takplattor rasade ner på golvet samt att en kvinna svimmade på dansgolvet. Vilket bidrog till en del panik bland oss som sov under vatten ytan, så det blev inte mycket sömn den natten för oss.

Måndag

Bussresan hem till Gävle blev en lugn historia eftersom det bara var vi och en till på hela bussen så det blev motorvägen hem utan matstopp vilket gjorde att vi anlände till Gävle 30 minuter före utsatt tid.

Sen vill vi ge ett stort tack till Micke på Viking Line som gav oss ett bra pris och ett gott bemötande.

OBS!!Bilder kommer under morgondagen!!OBS

//Kim Lundgren och Martin Wigren