Brynäs Support Gävle

Tills hjärtat slutar slå

Nyhetsflöde

Årsmöte 2018

Nu är det dags för vårt årsmöte.

Det kommer att hållan på Gavlerinken den 14:e augusti kl 18:00 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med fika.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Dags att nominera till styrelsen 18/19

Hej vänner!
Det är en del kvar på denna säsongen ännu, men vi blickar även framåt till nästa säsong och behöver er hjälp!
Vår valberedning Frida och Eva vill få in namn på er eller någon ni tycker kan hj&au...
Läs mer

Årets budget

Här hittar ni årets budget http://brynassupport.se/pdf/budget_1718.pdf. Har du några synpunkter skicka dom till ordforande@gavle.brynassupport.se innan den 19 september 

...
Läs mer

Idag är det 15830 dagar sedan leksands if stal sitt senaste sm-guld

Säsongens första krönika

”Brynäs vinner med 4-2 i sudden”

Okänd Brynässupporter under en match mot Luleå


ÄNTLIGEN!!! Äntligen börjar vi Brynäsare le igen. Sommaren har varit bra hoppas jag. Men ärligt, nog är sommaren mest bara en transportsträcka till nästa säsong. Min sommar har varit en lugn och avslappnande tillvaro. Där vi dessutom mitt i alltihopa, överraskades av ett jättetrevligt besök från Gävle. En gammal barndomsvän som tog med sig familjen och kikade förbi… Bara sådär runt 45 mils enkel resa… Tummen upp!
Nog om sommaren nu hörni. Är ni oroade över försäsongens resultat? Var inte det, säger jag… Jag hade varit mycket, mycket mer oroad om ”vi” hade rullat på som ett diesellok och manglat allt och alla i resultat. Det är när de försäsongerna kommer som vi tenderar att gästa kvalserien till våren. Att vi dippar så här mot AIK och Skellefteå är bra… Jo, jag menar det. Om vi bara hade vunnit de här matcherna så hade lagets alla brister inte synts (ja, inte lika mycket i alla fall). Nu får lagets tränare tillsammans med spelarna möjlighet att rätta till problemen innan serien slår igång.
Dessutom ska man ju säga det att matchen mot Skellefteå trotts allt var ett fall framåt. Spelet mot AIK var fullständigt under isen där ”vi” bara mäktade med 14 skott… FJORTON!!! På hela matchen. Att förlora med 4-2 mot elitseriens budgetlag svider. Att dessutom bli förnedrad… Aoooch! Men som sagt, mot Skellefteå såg spelet ut att ha förbättrats. Initiativet låg klart hos våra pojkar som hade kunnat heldominera om det inte var för två saker. Vårat försvar körde öppen estrada a´la förra säsongens start. Dessutom hade Honken glömt bort att i Brynäs, så måste målvakten röra på sig och läsa spelet. Men som sagt… spelet såg ändå mycket bättre ut än mot AIK IF. Genast hördes hjärnspöken som vrålade kvalserien… Många (inklusive en puck i lokalmedia) vräkte ur sig att Brynäs MÅSTE värva en back. De bara måste det.
Jag personligen skulle inte gråta om man plockade in en toppdefensiv back som kan rensa framför eget mål. Sundqvist T.ex. är en ettrig back som inte väntar länge på att kasta handskarna om det behövs. Men rensa framför eget mål… Nej, det kan han inte. Så en stor back som har en annan mentalitet än svenskt skulle jag inte säga nej till. Om sedan Ekholm dessutom väljer att återvända så lär nog inte sponsorerna säga nej för att gå in med extramedel för att betala honom. Men, samtidigt så avskyr jag den här kappvändningen som många kör med, media framförallt. Jag kan garantera er att om Brynäs, nu när säsongen går igång, radar upp vinster på vinster. Då lär också det här ”gnället” från media över backarna försvinna ganska fort.
Det här är laget som klubben har plockat ihop. Dessutom har ju Sundlöv sagt att en till back SKA komma in. En back med toppkvalitet… Då måste man också ge dem chansen att spela ihop sig och dra några matcher av säsongen bakom sig innan vi öppnar ”klagomuren” över dem. Kommer Ekholm så blir vi alla glada. Men jag skulle inte vilja kalla honom ”frälsare” eller liknande i vårat försvar. Betänk det att Ekholm var tämligen medioker under våren. Däremot så klev ju Bertilsson upp och var ett av de starkaste korten i våran defensiv. I slutspelet vill jag hävda att han var vår bästa back. Vi har ett tämligen ungt lag och vi måste ge dem chansen att utvecklas. Och utvecklas gör man bara genom att tillåtas göra misstag. 
Men som sagt, matchen mot Skellefteå såg mycket bättre ut… Nu senast åkte vi till Suomi, Finland. Espoo Blues som var i final i våras i den finska ligan stod som motstånd. Och enligt de ögonvittnen som var på plats så såg det riktigt bra ut (om vi räknar bort isen som var blötare än Siljan). Vårat grundspel hade satt sig och ”Honken” var tillbaks i gammal stor anda. 5-3 vinst säger mycket tycker jag. Speciellt då det rör sig om ett lag som Blues. ”Finnarna” spelar en mycket mer aggressiv hockey än vi ”svennar” är van vid. En sak dock, som jag finner irriterande med den här miniturneringen. Spel fredag OCH lördag??? Hade det inte varit mer rättvist för klubbarna OCH fansen om de lagt spelschema fredag och söndag? Lagen hade inte varit så trött och fansen hade fått sett en mer rättvis ”final”… Matchen mellan Brynäs och Växjö var tämligen avslagen där två trötta lag kämpade mot mjölksyran. Det som verkade vara ledstjärnan i matchen var alla utvisningar som Brynäs drabbades av. ”Man gör inga mål från utvisningsbåset” som Rolle Stoltz en gång sa. Brynäs styrde dock ändå och ledde ”rättvist” matchen med 1-0 tills det var ungefär fyra minuter kvar. Då kontrade Växjö in 1-1 och satte sedan i förlängningen 2-1 i PP. Man kan inte riktigt sätta ett betyg på insatsen en sådan här match. Trötthet gör att misstag skapas allt för lätt. Visst, de ska orka två matcher på två dagar någon gång. Men på försäsongen så har inte allt satt sig. Det är jobbigt med skridskorna och mjölksyran kommer mycket fortare innan man har fått in tempot i kroppen. Det är mycket enklare att spela ett sådant schema i november än det är i slutet på augusti.
Nu har vi fyra matcher kvar på försäsongen. Närmast är SCA cupen (Sundsvall, Timrå, MoDo och Brynäs) som börjar på torsdag. Ett tufft schema med match torsdag, fredag och lördag… Efter det har vi bara en match kvar innan säsongen börjar. En match hemma i Läkerolen mot kringlorna. Södertälje har värvat friskt och intressant och verkar från deras håll vara ett bättre lag nu än förra säsongen. Vi får se om de kan kliva tillbaks till finrummet i vår.